Περιβαλλον

Δώσε την παλιά σου συσκευή και φύτεψε το δικό σου δέντρο

Η ενέργεια έχει σκοπό την περαιτέρω περιβαλλοντική αφύπνιση των καταναλωτών και τη στήριξη περιοχών που έχουν επηρεαστεί από τις καταστροφικές πυρκαγιές

114868-649339.jpg
Μαρία Αλεξίου
4’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Δενδροφύτευση από glo

ΒΑΤ Hellas: Κοινωνική προσφορά σε πληγείσες περιοχές σε συνεργασία με τη we4all

  • Advertorial

Οι κίνδυνοι της κλιματικής αλλαγής, ιδιαίτερα μετά την πανδημία, έχουν δημιουργήσει ένα επιτακτικό ζητούμενο από το σύνολο της κοινωνίας για πιο βιώσιμες πρακτικές. Την ίδια στιγμή, η δέσμευση για μια πράσινη πόλη στην οποία θα ευημερήσουμε και εμείς οι ίδιοι είναι το ζητούμενο όλων μας. Για να υπάρξει, όμως, πρέπει να υπάρξει αλλαγή νοοτροπίας με τη βούληση για την υιοθέτηση βιώσιμων τακτικών να είναι απαραίτητη προϋπόθεση για έναν καλύτερο πλανήτη και ένα καλύτερο μέλλον. Η δράση είναι συλλογική και αφορά το άτομο, την επιχείρηση και την κοινωνία στο σύνολό της. Στα πολύ θετικά είναι ότι όλο ένα και περισσότερες επιχειρήσεις προβαίνουν στην υιοθέτηση αρχών και πρακτικών βιώσιμης ανάπτυξης, ενσωματώνοντας ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο αειφορίας ESG (Environmental Social Governance).

Μία τέτοια επιχείρηση που οραματίζεται ένα βιώσιμο μέλλον, χτίζοντας ένα «πλούσιο» παρόν, είναι η ΒΑΤ Hellas powered by glo. Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο της διαφορετικής καμπάνιας της “my glorious green moments”, δίνεται η δυνατότητα στους ενήλικες καταναλωτές να ανακυκλώσουν την παλιά τους συσκευή θέρμανσης σε επιλεγμένα σημεία, συμβάλλοντας κατά αυτόν τον τρόπο στο συλλογικό όραμα για έναν πιο πράσινο πλανήτη. Καλούμαστε να απαλλαγούμε από αντικείμενα που δεν μας είναι πια χρήσιμα, στα οποία μάλιστα δίνουμε νέα χρησιμότητα, αυτή της διαφορετικής αξιοποίησης. Πρόκειται για μια πράξη ανταποδοτική. Συγκεκριμένα, με τη βοήθεια της MKO we4all, για κάθε 1 συσκευή που συλλέγεται θα φυτευτεί 1 δέντρο σε περιοχές που έχουν πληγεί, προσφέροντας «νέα» ζωή.

Δενδροφύτευση από glo

Παράλληλα, μέσα από μια πολύ όμορφη πρωτοβουλία, με στόχο τη διατήρηση του φυσικού περιβάλλοντος και την οικοδόμηση νέων «πηγών» πρασίνου, οι άνθρωποι της BAT και φίλοι του προϊόντος, προχώρησαν σε δενδροφύτευση σε περιοχές που έχουν ανάγκη για υποστήριξη της βιοποικιλότητας, συμβάλλοντας με ένα έμπρακτο και διασκεδαστικό τρόπο στην προστασία του περιβάλλοντος. Περιοχές της Ελλάδας που υπάρχει η ανάγκη για υποστήριξη της βιοποικιλότητας: Η Βαρυμπόμπη (έχει καεί πάνω από 2 φορές τα τελευταία χρόνια και βρίσκεται δίπλα σε οικισμούς), Παλαιά Φώκαια (συνέβη το Ναυάγιο όρια), Ντράφι (κάθε χρόνο υποφέρει από πολλές πυρκαγιές), Β. Εύβοια (καταστροφικές φωτιές του 2021), Λουτράκι (πληγείσα περιοχή από καταστροφικές πυρκαγιές). Τέλος στην Παιανία, στους πρόποδες του Υμηττού, συμβάλουμε στη δημιουργία ενός μεγάλου χώρου πρασίνου.   Επίσης, ανάλογα με την πληγείσα περιοχή, επιλέγονται και αντίστοιχα δέντρα που θα ευδοκιμήσει η φύτευσή τους και είναι κατάλληλα βάσει μελετών για το τοπικό οικοσύστημα. Τα δέντρα που θα φυτευτούν είναι κυπαρίσσια, σφενδάμια, δάφνες Απόλλωνα, χαρουπιές, βελανιδιές, αριές, κουτσουπιές, καθώς επίσης διάφορα θαμνώδη είδη αλλά και πολλά μελισσοκομικά φυτά.

ΕΘελοντής Δενδροφύτευσης
ΕΘελοντής Δενδροφύτευσης

Η ενέργεια έχει σκοπό την περαιτέρω περιβαλλοντική αφύπνιση των καταναλωτών και τη στήριξη περιοχών που έχουν επηρεαστεί από τις καταστροφικές πυρκαγιές, δημιουργώντας νέους χώρους πρασίνου στη χώρα. Στόχος είναι τους επόμενους μήνες, το σκηνικό να γίνει πιο ζωντανό και φιλικό προς το περιβάλλον. Το καλύτερο είναι ότι η εν λόγω δράση έχει διπλό όφελος στην ελληνική κοινωνία: από τη συλλογή συσκευών για μειωμένο αποτύπωμα σε αύξηση του πράσινου. Νικητής της δράσης; Το περιβάλλον! Με MVPs; Όλους εμάς.

Η BAT Hellas μας καλεί να αγκαλιάσουμε αυτή την πρωτοβουλία και να δημιουργήσουμε τα δικά μας glorious green moments, ανακαλύπτοντας τα βήματα για την ανακύκλωση της παλιάς μας συσκευής. Σε αυτή την ξεχωριστή δενδροφύτευση, συμμετείχαν και ο Γιώργος Καράβας, ο Αντώνης Καλαγάτσης και η Πηνελόπη Αναστασοπούλου, καλώντας και αυτοί με τη σειρά τους το κοινό τους να πάρουν δράση. 

Γιώργος Καράβας
Γιώργος Καράβας
Πηνελόπη Αναστασοπούλου
Πηνελόπη Αναστασοπούλου
Αντώνης Καλαγάτσης
Αντώνης Καλαγάτσης

Αυτή η τόσο όμορφη πρωτοβουλία είναι μέρος της δέσμευσης της ΒΑΤ να δημιουργήσει ένα Καλύτερο Αύριο (A Better Tomorrow) για τους ενήλικους καταναλωτές, για την κοινωνία και για την ομάδα εργαζομένων της εταιρείας, τοποθετώντας στο κέντρο της στρατηγικής της τη βιωσιμότητα, μέσα από ενέργειες με μακροχρόνια αξία για το Περιβάλλον, την Κοινωνία και τη Διακυβέρνηση (ESG). Άλλες ενέργειες της BAT Hellas που δίνουν αξία στην ελληνική κοινωνία, είναι η αναβάθμιση και η ενίσχυση της προσβασιμότητας του Βοτανικού Κήπου Διομήδους και η δημιουργία του πρώτου πλήρους ενεργειακά αυτόνομου πάρκου (e-Πάρκο) στον Δήμο Αμαρουσίου. Μάλιστα, στο διαρκές αυτό ταξίδι με προορισμό ένα καλύτερο αύριο για το περιβάλλον και τον άνθρωπο, σημαντική είναι η ενεργή συμμετοχή των εργαζομένων της, οι οποίοι με το πολύτιμο λιθαράκι τους ανοίγουν τον δρόμο για τη μεγάλη αλλαγή. Ας γίνουμε όλοι συνοδοιπόροι σε αυτό.

Δενδροφύτευση από την ομάδα της glo

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ