Πώς μια μικρή αλλαγή βοηθά τον πλανήτη να αναπνεύσει
Ο νέος σχεδιασμός του Φυσικού Μεταλλικού Νερού ΑΥΡΑ εξασφαλίζει όχι μόνο απλό άνοιγμα αλλά και μια μοναδική εμπειρία κατανάλωσης
Το Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΑΥΡΑ, με τα νέα μη αποσπώμενα καπάκια ενισχύει τη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος
Κάθεσαι αναπαυτικά στην ξαπλώστρα σου και παρατηρείς. Κάθε καλοκαίρι η ίδια εικόνα. Παραλίες γεμάτες κόσμο, μικροί και μεγάλοι μετά την δροσερή τους βουτιά, ανοίγουν ένα πλαστικό μπουκάλι νερό μιας χρήσης για να ξεδιψάσουν. Κάποιοι χάνουν το καπάκι τους, άλλοι το πετάνε κάτω και άλλους τους πέφτει στην άμμο. Τα πλαστικά είναι κυριολεκτικά παντού. Πολλά από αυτά όμως, ξέρεις ήδη ότι καταλήγουν στους ωκεανούς και μολύνουν το περιβάλλον. Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με στοιχεία της WWF κάθε χρόνο διαρρέουν στους ωκεανούς οκτώ εκατομμύρια τόνοι πλαστικών. Από αυτά υπολογίζεται ότι μόνο στις ελληνικές θάλασσες καταλήγουν ετησίως 11.500 τόνοι πλαστικών. Το ταξίδι βέβαια δεν σταματά εκεί μια και ό, τι «καταλήγει» στη θάλασσα, επιστρέφει στον ίδιο μας τον οργανισμό.
Ο πλανήτης, ωστόσο, όπως και ο οργανισμός μας έχει ανάγκη από φροντίδα. Τα τελευταία χρόνια περισσότερο από ποτέ, χρειάζεται προστασία και ισορροπία. Θα μπορούσε να σκεφτεί κανείς ότι πρέπει να γίνουν σπουδαίες αλλαγές για να φροντίσουμε τον πλανήτη μας. Αντίθετα, αυτό που είναι απαραίτητο να γίνει, είναι μικρές και καθημερινές πράξεις από τον καθένα ξεχωριστά, ώστε όλοι μαζί να πετύχουμε ένα θετικό αποτέλεσμα. Μια τέτοια πράξη «συνάντησα» στο μετρό από το Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΑΥΡΑ.
Το πώμα τώρα, παρατηρώ, στο πλαστικό μπουκάλι νερό ΑΥΡΑ που πίνει η κοπέλα δίπλα μου στο μετρό είναι συμβατό με το μπουκάλι, δεν αφαιρείται εύκολα, είναι σταθερά προσαρτημένο στο δαχτυλίδι ασφαλείας του μπουκαλιού. Εκείνη πίνει άλλη μια γουλιά και το κλείνει απευθείας. Αντιλαμβάνεται ότι κοιτάζω επίμονα το καπάκι και μου λέει «Αυτά είναι τα νέα μη αποσπώμενα καπάκια, ναι, ούτε εγώ τα ήξερα αλλά είναι πανεύκολα στο άνοιγμα και το κλείσιμο» όσο μου χαμογελά και κατεβαίνει στη στάση της. Πράγματι, σκέφτομαι, η διαδικασία της ανακύκλωσης γίνεται ακόμη πιο εύκολη με τέτοιο καπάκι!
Το Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΑΥΡΑ και το νέο μη αποσπώμενο καπάκι
Το Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΑΥΡΑ, ως ένα περιβαλλοντικά υπεύθυνο προϊόν, το οποίο ξεχωρίζει για τα υψηλά πρότυπα ποιότητας και ασφάλειας, έχει αντιληφθεί τη σημασία που έχουν οι μικρές πράξεις και σταθερά επενδύει σε πρακτικές που έχουν ως στόχο τη βιώσιμη ανάπτυξη. Έχοντας ως προτεραιότητά το περιβάλλον και τον άνθρωπο, η εταιρεία υιοθέτησε πρόσφατα τα νέα μη αποσπώμενα καπάκια στις συσκευασίες, ώστε να ενισχύσει τις προσπάθειες για τον περιορισμό των πλαστικών απορριμμάτων και να συμβάλλει προκειμένου περισσότερα από 283 εκατομμύρια καπάκια να μπορούν να συλλεχθούν και να ανακυκλωθούν. Μια ενέργεια σύμφωνη με τους Παγκόσμιους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης, όπως αυτοί ορίζονται από τον ΟΗΕ, μέσω πρωτοβουλιών που ενισχύουν τη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος.
Αν κρατάς τώρα στα χέρια σου κι εσύ το πιο πολύτιμο αγαθό, πηγή ζωής και ευεξίας καταλαβαίνεις αμέσως ότι μπουκάλι και καπάκι έχουν ενώσει για τα καλά τις δυνάμεις τους. Ο νέος αυτός σχεδιασμός εξασφαλίζει ένα εξαιρετικά απλό άνοιγμα αλλά και μια νέα εμπειρία κατανάλωσης. Σημαντικό είναι ότι το καπάκι δεν πέφτει κάτω ξανά και ξανά ενώ ο χρήστης που θα καταναλώσει το Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΑΥΡΑ, μπορεί να ξανακλείσει το καπάκι και να απορρίψει ολόκληρη τη συσκευασία με εύκολο, γρήγορο και σωστό τρόπο στους κάδους ανακύκλωσης. Κρατώντας ενωμένο το καπάκι με το μπουκάλι, μπορεί να διασφαλίσει την ανακύκλωση και των δύο, συμβάλλοντας σημαντικά στη μείωση της ποσότητας πλαστικού υλικού που διοχετεύεται στο περιβάλλον. Έτσι, επιβεβαιώνεται ότι ακόμα και μία μικρή αλλαγή σαν αυτή μπορεί να κάνει τη διαφορά χάρη στο Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΑΥΡΑ.
Η αλλαγή αυτή έρχεται σε συνέχεια της υιοθέτησης των μη αποσπώμενων καπακιών σε όλο το εύρος των προϊόντων της Coca-Cola Τρία Έψιλον που ξεκίνησε να υλοποιείται με υπευθυνότητα από το Νοέμβριο του 2022. Αναγνωρίζοντάς, τη σημασία των περιβαλλοντικών ζητημάτων, η εταιρεία εφαρμόζει την Ευρωπαϊκή Οδηγία και τη σχετική Ελληνική νομοθεσία αρκετά νωρίτερα από το 2024 που προβλέπεται πως τα καπάκια θα πρέπει να είναι προσαρτημένα σε όλα τα δοχεία ποτών χωρητικότητας έως και τρία λίτρα. Η νέα οδηγία, σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Ένωση έχει στόχο να αποτρέψει το 10% των πλαστικών απορριμμάτων που αναγνωρίζονται σε ευρωπαϊκές παραλίες και η Coca-Cola Τρία Έψιλον που διαχρονικά κινείται προς αυτή την κατεύθυνση, επενδύει στη βιώσιμη ανάπτυξη και στην υιοθέτηση πρακτικών κυκλικής οικονομίας. Ανταποκρινόμενη με αίσθημα ευθύνης στις περιβαλλοντικές ανάγκες, γίνεται φανερό ότι η εταιρεία με κάθε της ενέργεια στηρίζει την εθνική προσπάθεια για αύξηση των ποσοστών ανακύκλωσης.
Όπου κι αν βρεθείς το φετινό καλοκαίρι, στην παραλία, στην πόλη, συνέβαλε και εσύ στο να παραμείνουν καθαρές οι θάλασσες, οι ακτές και το περιβάλλον πίνοντας ένα μπουκάλι δροσιστικό νερό. Τα πλαστικά μπουκάλια ΑΥΡΑ με βιοδιασπώμενα καπάκια καταναλώνονται, απολαμβάνονται και καταλήγουν εκεί που πρέπει, στην ανακύκλωση.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Είναι η πρώτη φορά που μια πόλη λαμβάνει τέτοια μέτρα
Για πρώτη φορά θα ξεπεραστεί το συμβολικό φράγμα του 1,5°C της παγκόσμιας ανόδου της θερμοκρασίας
Οι διακυμάνσεις της παραγωγής ενέργειας από τον ήλιο και τον άνεμο δημιουργούν μεγάλες προκλήσεις στη διαχείριση του ενεργειακού μας συστήματος, με την αποθήκευση και το υδρογόνο να είναι οι κύριες απαντήσεις
Ποια είδη δεν πρέπει να φυτεύονται σε πόλεις
Και το πρώτο που θα σπάσει το φράγμα του 1,5° Κελσίου
Τι δείχνουν τα σενάρια του Network for Greening the Financial System – Δίκτυο για ένα Πράσινο Χρηματοπιστωτικό Σύστημα (NGFS)
H Γουίσντομ εντοπίστηκε για πρώτη φορά το 1956 - Ήταν με έναν νέο σύντροφο φέτος
Οι προκλήσεις, τα κενά και οι προοπτικές για τις θάλασσές μας που δοκιμάζονται
Πώς ερμηνεύεται το φαινόμενο που έχει να εμφανιστεί από τη δεκαετία του 1980
Αντικείμενα που χρησιμοποιούμε όλοι και καταστρέφουν το περιβάλλον
Υποθαλάσσιες έρευνες σε βάθος 5.000 μέτρων αποκάλυψαν ένα τεράστιο κοίτασμα μαγγανίου που περιέχει και αρκετό κοβάλτιο για να καλύψει τις ανάγκες της Ιαπωνίας για περίπου 75 χρόνια
«Ποιος είναι υπεύθυνος;» - Η τοπική κοινότητα προσπαθεί να ανακαλύψει τον ένοχο
Η εξάρτηση από τα μικρά, «φορητά» μπουκάλια και το περιβαλλοντικό κόστος
Στη σημαντικότερη παραλία ωοτοκίας του είδους σε όλη τη Μεσόγειο
«Δεν είμαι τρελαμένος οικολόγος ούτε ακτιβιστής, επιθυμώ να υπάρχει ισορροπία στη φύση και να διατηρηθεί κάθε είδος ζωής» έλεγε
Τεράστιος ο περιβαλλοντικός αντίκτυπος - Πώς καταστρέφονται ολόκληρες κοινότητες
Συνέντευξη με τον Δρ. Κώστα Ανδριοσόπουλο με θέμα τις Ενεργειακές Κοινότητες και τη χρηματοδότηση μέσω crowdfunding.
Με οδηγό την τεχνητή νοημοσύνη, το μέλλον προβλέπεται πιο βιώσιμο
Χρειαζόμαστε το αττικόψαρο (Pelasgus-marathonicus), όπως μας χρειάζεται και αυτό. Η απώλεια της φύσης μοιραία θα οδηγήσει στη δική μας φτώχεια και δυστυχία
Στο Βόρειο Αιγαίο καταγράφηκαν έντονοι και μεγάλης διάρκειας θαλάσσιοι καύσωνες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.