- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ο γηραιότερος σκαντζόχοιρος στον κόσμο βρέθηκε μετά θάνατον
Η ηλικία του εξέπληξε τους επιστήμονες
Στη Δανία ο γηραιότερος σκαντζόχοιρος στον κόσμο - Πέθανε 16 χρονών
Στην Ευρώπη έζησε ο γηραιότερος σκαντζόχοιρος στον κόσμο. Το όνομά του ήταν Thorvald, αναφέρει το δημοσίευμα στη βρετανική εφημερίδα «Guardian».
Σύμφωνα με τους κτηνιάτρους που τον εξέτασαν, έφθασε στην ηλικία των 16 χρονών. Ο συγκεκριμένος σκαντζόχοιρος έσπασε κατά 7 έτη το προηγούμενο ρεκόρ. Ο προηγούμενος κάτοχος του ρεκόρ ήταν ένας σκαντζόχοιρος στην Ιρλανδία. Όταν τον εντόπισαν οι ερευνητές, ήταν 14 ετών.
Ο Thorvald ζούσε σε δάσος κοντά στην πόλη Silkeborg στο κέντρο της Δανίας, όπως γνωστοποίησε η Dr Sophie Lund Rasmussen από το «Wildlife Conservation Research Unit» (WildCRU) του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης. Πέθανε το 2016 μετά από επίθεση που δέχτηκε από σκύλο.
Στην ερώτηση πώς υπολόγισαν την ηλικία του, η απάντηση συνδέεται με μετρήσεις που έγιναν στις οδοντοστοιχίες. Η έρευνα δημοσιεύτηκε στο περιοδικό «Animals» και περιέχει στοιχεία από αναλύσεις σε 700 νεκρούς σκαντζόχοιρους στο πλαίσιο του εθνικού προγράμματος «Danish Hedgehog Project»
Ο αριθμός των σκαντζόχοιρων μειώνεται σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες κυρίως λόγω της ανθρώπινης παρέμβασης. Ο κατακερματισμός των βιοτόπων, η εντατικοποίηση της γεωργίας και τα αυτοκίνητα είναι οι βασικές αιτίες που μειώνονται οι πληθυσμοί. Μόνο στη Βρετανία ο γενικός πληθυσμός έχει μειωθεί κατά 75% τα τελευταία 20 χρόνια.
Με πληροφορίες από Guardian
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αυξήθηκε ο προϋπολογισμός
Γιατί βάζει πλώρη προς τουριστικά θέρετρα
Διαθέτουν οκτώ αισθήσεις, θυμούνται σχήματα για σχεδόν έναν χρόνο
Το λάθος που κάνουμε όλοι
Πού έφτασε η μέση θερμοκρασία
Προειδοποίηση για ακραία μετεωρολογικά φαινόμενα
Ο κίνδυνος σύμφωνα με τους επιστήμονες
Πώς ο αέρας που αναπνέουμε αποκαλύπτει τις ανισότητες μιας πόλης
Μελέτη του World Weather Attribution δείχνει ότι το φαινόμενο θα ήταν αδύνατο χωρίς την ανθρώπινη παρέμβαση
Η λειψυδρία δεν είναι φυσική καταστροφή, είναι μια δοκιμασία διακυβέρνησης
Νέα δεδομένα για ένα από τα πιο άγνωστα σαρκοφάγα του πλανήτη, μετά από 25 χρόνια ερευνών σε Βολιβία και Περού
Τα στοιχεία σοκ για τη «νέα πραγματικότητα» που διαμορφώνεται στον πλανήτη
Πάνω από 1 δισ. παιδιά απειλούνται ταυτόχρονα από καύσωνες, πλημμύρες, ξηρασία και ακραία καιρικά φαινόμενα
Θεωρείται ένα από τα πιο σπάνια είδη στον κόσμο
Ένα ακόμη περιστατικό θανάτωσης στη Βόρεια Ελλάδα
Γιατί οι επιστήμονες ανησυχούν περισσότερο αυτή τη φορά
Η Γηραιά Ήπειρος θερμαίνεται ταχύτερα από κάθε άλλη περιοχή - Πάνω από 200.000 θάνατοι τα τελευταία 4 χρόνια
Οι ερευνητές πιστεύουν ότι η ανακάλυψη ανατρέπει την παραδοσιακή αντίληψη πως ο βασιλικός πολτός αποτελεί τον μοναδικό παράγοντα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.