Περιβαλλον

Νεκροταφείο η Κασπία Θάλασσα: 2.500 φώκιες ξεβράστηκαν στις ακτές

Δεν υπάρχουν στοιχεία ότι τα ζώα φονεύθηκαν

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
2.500 φώκιες βρέθηκαν νεκρές στις ακτές της Κασπίας Θάλασσας στη Ρωσία
© Twitter/@nexta_tv

Κασπία Θάλασσα: Περίπου 2.500 νεκρές φώκιες στις ακτές - Σε εξέλιξη οι έρευνες για τα αίτια

Περίπου 2.500 φώκιες βρέθηκαν νεκρές στις ακτές της Κασπίας Θάλασσας στη Ρωσία, στον Βόρειο Καύκασο, όπως δήλωσαν τοπικοί αξιωματούχοι.

Αρχικά αναφέρθηκαν περίπου 700 νεκρές φώκιες, αλλά η περαιτέρω έρευνα που έγινε, αποκάλυψε πολύ μεγαλύτερο αριθμό. Οι αξιωματούχοι λένε ότι δεν υπάρχει κανένα σημάδι ότι πέθαναν με βίαιο θάνατο, ενώ ο Zaur Gapizov, επικεφαλής του Κέντρου Προστασίας του Περιβάλλοντος της Κασπίας, δήλωσε ότι οι φώκιες πιθανότατα πέθαναν πριν από περίπου δύο εβδομάδες.

Δεν υπάρχουν στοιχεία που να υποδηλώνουν ότι τα ζώα σκοτώθηκαν ή πιάστηκαν σε δίχτυα ψαρέματος, είπε.

Την ίδια ώρα, το Υπουργείο Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος της περιοχής του Νταγκεστάν έγραψε στο Telegram ότι ένας μεγάλος αριθμός βρέθηκε ανάμεσα στις εκβολές δύο ποταμών, του Σουλάκ και του Σουρίνκα. Οι ειδικοί έχουν συλλέξει δείγματα από τις φώκιες και το υπουργείο είπε ότι οι λόγοι για τους θανάτους θα εξακριβωθούν όταν επανέλθουν τα εργαστηριακά αποτελέσματα.

Массовая гибель "краснокнижного" каспийского тюленя

Σημειώνεται ότι οι φώκιες της Κασπίας έχουν ταξινομηθεί ως απειλούμενες με εξαφάνιση στην κόκκινη λίστα της Διεθνούς Ένωσης για τη Διατήρηση της Φύσης (IUCN) από το 2008, ενώ ο πληθυσμός τους έχει μειωθεί δραματικά κατά τη διάρκεια των δεκαετιών από το υπερβολικό κυνήγι και τη βιομηχανική ρύπανση.

Το Κέντρο Προστασίας του Περιβάλλοντος της Κασπίας αναφέρει ότι υπάρχουν πλέον μόλις 70.000, από πάνω από ένα εκατομμύριο που ήταν πριν από έναν αιώνα.

Η είδηση έρχεται αφότου περισσότερες από 140 φώκιες βρέθηκαν νεκρές σε παραλίες του Καζακστάν στην Κασπία Θάλασσα νωρίτερα φέτος, σύμφωνα με την KASPIKA, μια υπηρεσία για τη διατήρηση της φώκιας της Κασπίας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ