Περιβαλλον

Οι μπούφοι ρίχνονται στη μάχη κατά των τρωκτικών στη Θεσσαλία

Σε φιλοπεριβαλλοντική λύση για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα προσανατολίζεται η Περιφέρεια

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο μπούφος της ελληνικής υπαίθρου ίσως κρύβει τη λύση στο μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες της Θεσσαλίας, λόγω του μεγάλου πληθυσμού τρωκτικών.
Ο μπούφος θα αποτελέσει την αιχμή της πρωτοποριακής μεθόδου που θα εφαρμοστεί στη Θεσσαλία για την εξόντωση των τρωκτικών © Unsplash

Ο μπούφος της ελληνικής υπαίθρου ίσως κρύβει τη λύση στο μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες της Θεσσαλίας, λόγω του μεγάλου πληθυσμού τρωκτικών.

Οι μπούφοι εκτιμάται ότι θα λύσουν το τεράστιο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες της Θεσσαλίας, από τα τρωκτικά που καταστρέφουν τις καλλιέργειες τους.

«Η φύση θα καταπολεμήσει τα ποντίκια και θα φέρει τη φυσική ισορροπία», ανέφερε μεταξύ άλλων ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας.

Μιλώντας στην εκπομπή «Συνδέσεις» της ΕΡΤ, ο Κώστας Αγοραστός επισήμανε το τεράστιο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες της Περιφέρειας Θεσσαλίας, με την εμφάνιση μεγάλου αριθμού τρωκτικών που δημιουργούν σοβαρά προβλήματα στην αγροδιατροφική αλυσίδα.

Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας ανέφερε ότι στην περιοχή θα εφαρμοστεί μια νέα πρωτοποριακή μέθοδος, που έχει ήδη χρησιμοποιηθεί και από άλλες χώρες, όπως το Ισραήλ, την Ελβετία και τις ΗΠΑ, που αντιμετώπισαν αντίστοιχο θέμα με την εμφάνιση ποντικιών.

Πρόκειται για μια λύση που χρησιμοποιεί φυσική μέθοδο για την εξολόθρευση των τρωκτικών, χωρίς να επιβαρύνει το περιβάλλον, υπογράμμισε ο κ. Αγοραστός.

Σύμφωνα με τη νέα αυτή μέθοδο, στις περιοχές στις οποίες εμφανίστηκαν τα τρωκτικά θα κατασκευαστούν σπιτάκια για το νυχτερινό αρπακτικό Tritone, που μοιάζει με τον μπούφο της ελληνικής περιφέρειας, και αυτό με τη σειρά του θα κυνηγάει τα τρωκτικά, καθώς αποτελούν θήραμα για αυτά τα πουλιά.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ