Περιβαλλον

Μέδουσες στη Χαλκίδα: Ολόκληρη «στρατιά» έχει κατακλύσει τα «τρελά νερά» (βίντεο)

Οι απίστευτες εικόνες - Σε ποιο είδος ανήκουν

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Γέμισαν μέδουσες τα «τρελά νερά» στη Χαλκίδα
Γέμισαν μέδουσες τα «τρελά νερά» στη Χαλκίδα © YouTube

Γεμάτη μέδουσες η Χαλκίδα. Το βίντεο από τη γέφυρα. Έρχονται από τον Βόρειο Ευβοϊκό, παρασυρόμενες από την παλίρροια.

Στη Χαλκίδα οι μέδουσες έχουν γεμίσει τα «τρελά νερά» στη γέφυρα. Όπως φαίνεται και στο βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου, μια «στρατιά» από μέδουσες κατεβαίνει το στενό, κινούμενη από τον Βόρειο Ευβοϊκό προς τον Νότιο Ευβοϊκό, παρασυρόμενη από την παλίρροια.

Η ταχύτητα που κινούνται είναι μεγάλη, καθώς τα ρεύματα στο κανάλι του Ευρίπου είναι ισχυρά. Άφωνοι κάτοικοι και επισκέπτες στη Χαλκίδα δεν έχασαν την ευκαιρία να σταματήσουν στη γέφυρα για να παρακολουθήσουν το θέαμα.

Μέδουσες στη Χαλκίδα - Σε ποιο είδος ανήκουν

Οι συγκεκριμένες μέδουσες ανήκουν στο είδος «καφέ μέδουσα». Το «τηγανητό αυγό» είναι η ευρέως γνωστή σαλούφα. Η επιστημονική της ονομασία είναι Cotylorhiza tuberculata. Ακολουθούν βασικά χαρακτηριστικά της:

  1. Συναντάται συχνά στη Μεσόγειο Θάλασσα, με τις περισσότερες εμφανίσεις να καταγράφονται στο Αιγαίο Πέλαγος και στην Αδριατική Θάλασσα.
  2. Μπορεί να φτάσει τα 40 εκατοστά σε διάμετρο.
  3. Το πλάτος της μέδουσας δεν ξεπερνά τα 17 εκατοστά.
  4. Το τσίμπημα της μέδουσας έχει πολύ μικρή επίδραση στον άνθρωπο. Ωστόσο, έχουν αναφερθεί περιπτώσεις αλλεργιών, με αποτέλεσμα να παρουσιαστεί έντονος κνησμός και μεγάλη επιθυμία για ξύσιμο στην περιοχή γύρω από το τσίμπημα.
Σπάνιο φαινόμενο! Ατελείωτη «στρατιά» από μέδουσες διασχίζει τα «τρελά νερά» της Χαλκίδας

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ