Περιβαλλον

Στην Καμπότζη ψαράδες έπιασαν σαλάχι 300 κιλών στον ποταμό Μεκόνγκ (βίντεο)

Πρόκειται για το μεγαλύτερο ψάρι του γλυκού νερού που έχει καταγραφεί ποτέ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Το τεράστιο σαλάχι που έπιασαν ψαράδες στην Καμπότζη
Το τεράστιο σαλάχι που έπιασαν ψαράδες στην Καμπότζη © YouTube/Associated Press

Σαλάχι, βάρους 300 κιλών, στην Καμπότζη. Έχει μήκος τέσσερα μέτρα και χρειάστηκαν 12 άνθρωποι για να το βγάλουν από τον ποταμό Μεκόνγκ.

Χωρικοί στον ποταμό Μεκόνγκ στην Καμπότζη έπιασαν το μεγαλύτερο, σύμφωνα τουλάχιστον με τους επιστήμονες, ψάρι του γλυκού νερού που έχει καταγραφεί ποτέ. Πρόκειται για ένα σαλάχι, που ζύγιζε 300 κιλά και χρειάστηκαν 12 άνδρες για να το βγάλουν στην ακτή.

Το θηλυκό σαλάχι, που οι χωρικοί βάφτισαν «μποραμί» (δηλαδή «πανσέληνος» στη γλώσσα Χμερ, λόγω του στρογγυλού σχήματός του) είχε μήκος τέσσερα μέτρα. Οι επιστήμονες του πέρασαν έναν πομπό για να παρακολουθούν τις μετακινήσεις του και στη συνέχεια το άφησαν ελεύθερο στον ποταμό.

«Είναι συναρπαστική είδηση επειδή ήταν το μεγαλύτερο ψάρι στον κόσμο», είπε ο βιολόγος Ζεμπ Χόγκαν, ο πρώην παρουσιαστής της σειράς ντοκιμαντέρ Monster Fish (Τεράστια Ψάρια) στο National Geographic, ο οποίος σήμερα ασχολείται με ένα πρόγραμμα διάσωσης της χλωρίδας και της πανίδας του Μεκόνγκ.

Η «Μποραμί», που πιάστηκε στα δίχτυα την περασμένη εβδομάδα στα ανοιχτά του Κο Πρέα, ενός νησιού στον βορρά του Μεκόνγκ, πήρε το ρεκόρ από το γιγαντιαίο γατόψαρο, βάρους 293 κιλών, που είχε πιαστεί στη βόρεια Ταϊλάνδη το 2005.

Ο ποταμός Μεκόνγκ έχει τεράστια ποικιλία ψαριών -είναι τρίτος στον κόσμο- αν και η υπεραλιεία, η ρύπανση και η εναπόθεση ιζημάτων έχει οδηγήσει στη μείωση των αποθεμάτων.

Cambodian lands world record freshwater catch


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ