Περιβαλλον

Podcast Blue is the new green - Θάλασσα: O μπλε πνεύμονας της γης που αγνοούμε

Ο Στέφανος Καλογήρου, η Πόπη Πάγκου και ο Αναστάσιος Φιλιππίδης εξηγούν πώς η θάλασσα παίζει καθοριστικό ρόλο στο οξυγόνο που όλοι χρειαζόμαστε

img_0879.jpg
Αθηναΐς Νέγκα
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Podcast «Blue is the new green» με την Αθηναΐδα Νέγκα

To 7o επεισόδιο του podcast «Blue is the New Green» με τίτλο «Θάλασσα: O μπλε πνεύμονας της γης που αγνοούμε».

Ξέρατε ότι χωρίς το φυτοπλαγκτόν η θάλασσα δεν θα είχε ζωή κι ότι το 50-80% του οξυγόνου που βρίσκεται στη γη παράγεται στη θάλασσα; Ο Στέφανος Καλογήρου (επίκουρος καθηγητής στο Γεωπονικό Παν/μιο), η Πόπη Πάγκου (επιστήμονας του ΕΛΚΕΘΕ) και ο Αναστάσιος Φιλιππίδης (επικεφαλής της ΜΚΟ «ΟΖΟΝ») μας εξηγούν πώς η θάλασσα παίζει καθοριστικό ρόλο στο οξυγόνο που όλοι χρειαζόμαστε.

Εδώ και 50 χρόνια, η Motor Oil Hellas δημιουργεί και προσφέρει, δίνοντας προτεραιότητα στον άνθρωπο, την κοινωνία και το περιβάλλον. Στην Ελλάδα η θάλασσα είναι πηγή ζωής, πηγή ενέργειας. Την ανακαλύπτουμε, την προστατεύουμε, την κάνουμε πρωταγωνιστή. «Blue is the New Green», με την Αθηναΐδα Νέγκα σε συνεργασία με το pod.gr. Για την ζωή στην θάλασσα και την θάλασσα της ζωής μας.

To 7o επεισόδιο του podcast «Blue is the New Green» με τίτλο «Θάλασσα: O μπλε πνεύμονας της γης που αγνοούμε», μπορείτε να το ακούσετε εδώ: 

 

 

Στα επεισόδια του Blue is the new green καταδυόμαστε σε μεγάλα βάθη, κολυμπούμε στον αφρό φιλόξενων νερών, μαθαίνουμε ποια είναι τα πιο καθαρά, κυνηγούμε αυτούς που δεν σέβονται την θάλασσα, συζητούμε το πώς μπορούμε να την χαρούμε όλο το χρόνο και βρίσκουμε τρόπους να συμβάλουμε στην σωτηρία της. Επιστήμονες μιλούν για τα δικά μας κοράλλια, τα πάρκα, τους ντροπαλούς γίγαντες των ελληνικών νερών, ενώ ναυτικοί και ψαράδες διηγούνται ιστορίες για χαμένους θησαυρούς και άνθρωποι της στεριάς που ζουν για τη θάλασσα, θα αποκαλύψουν τους μύθους και τις αλήθειες της.

To 7o επεισόδιο του podcast «Blue is the New Green» με τίτλο «Θάλασσα: O μπλε πνεύμονας της γης που αγνοούμε».

50 χρόνια MOTOR OIL, 50 χρόνια τώρα οι αξίες μας ορίζουν το αύριο της ενέργειας.

Το podcast είναι διαθέσιμο σε όλες τις πλατφόρμες: apple podcasts, spotify, pocket casts, castbox, soundcloud.


#blueisthenewgreen #sea #blue #sustainability #awareness #environment #podcast #MOH50 #50MotorOil #ExpectMore

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ