Περιβαλλον

Βρετανία: Με φορτιστές για ηλεκτρικά αυτοκίνητα τα νέα κτίρια

Από το 2030 σταματά η πώληση οχημάτων που κινούνται με βενζίνη ή ντίζελ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Σταθμός με φορτιστή για ηλεκτρικά αυτοκίνητα έξω από κτίριο
Σταθμός με φορτιστή για ηλεκτρικά αυτοκίνητα έξω από κτίριο © Pixabay

Στη Βρετανία γίνονται υποχρεωτικοί οι φορτιστές για ηλεκτρικά αυτοκίνητα σε όλα τα υπό ανέγερση κτίρια από το 2022.

Όλα τα υπό ανέγερση κτίρια θα πρέπει να διαθέτουν εγκαταστάσεις φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων από το νέο έτος στη Βρετανία. Αυτό προβλέπεται σε σχέδιο νόμου που θα παρουσιάσει ο συντηρητικός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση από την Ντάουνινγκ Στριτ, το νομοσχέδιο θα επιτρέψει να εγκαθίστανται ως και 145.000 θέσεις φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων τον χρόνο μέχρι το 2030, όταν θα πάψει να επιτρέπεται η πώληση νέων αυτοκινήτων που κινούνται με βενζίνη και ντίζελ στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ο κανονισμός θα αφορά όχι μόνο τις νέες οικιστικές μονάδες, αλλά και κτίρια εμπορικής χρήσης, όπως γραφεία και σούπερ μάρκετ. Θα εφαρμόζεται επίσης σε κτίρια που ανακαινίζονται και διαθέτουν τουλάχιστον 10 θέσεις στάθμευσης.

Ο επικεφαλής της κυβέρνησης των Τόρις σκοπεύει να παρουσιάσει σε αδρές γραμμές το νομοσχέδιο αυτό κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην ετήσια σύνοδο του συνδέσμου της βρετανικής βιομηχανίας σήμερα Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2021.

Η επιτάχυνση των επενδύσεων σε υποδομές που θα διευκολύνουν τη μετάβαση στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα στη Βρετανία, συγκαταλέγεται στα στοιχεία της ευρύτερης στρατηγικής για την επίτευξη της λεγόμενης κλιματικής ουδετερότητας, που βαπτίστηκε Net Zero Strategy. Το σχέδιο δημοσιοποιήθηκε από την κυβέρνηση του Μπόρις Τζόνσον τον περασμένο μήνα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ