- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Το σπάνιο θέαμα με τις 100 μεγάπτερες φάλαινες στην Αυστραλία
Το βίντεο με το «megapod» ανοικτά του Μπερμαγκούι
Μαγικές εικόνες από την Αυστραλία, όπου ένα κοπάδι από 100 μεγάπτερες φάλαινες κυνηγούν ψάρια και «χορεύουν» στη θάλασσα.
Εντυπωσιακές εικόνες στην Αυστραλία, καθώς ένα κοπάδι από φάλαινες εμφανίστηκε δίπλα σε σκάφος. Οι μεγάπτερες φάλαινες κολυμπούσαν στα ανοικτά των ακτών στην παραθάλασσια πόλη Μπερμαγκούι (Βermagui), περίπου 380 χλμ. από το Σίδνεϊ, στην πολιτεία της Νέας Νότιας Ουαλίας.
Πρόκειται για ένα σπάνιο φαινόμενο, όπως αναφέρει δημοσίευμα στη βρετανική εφημερίδα «Guardian», με τους ειδικούς να επισημαίνουν ότι είναι μόλις η δεύτερη φορά που συμβαίνει ένα «megapod» στη συγκεκριμένη περιοχή.
Το «megapod» είναι μια μαζική συγκέντρωση από φάλαινες στη θάλασσα. Σε δηλώσεις του στο CNN ο Simon Millar, ιδιοκτήτης του «Sapphire Coastal Adventures», ανέφερε: «Ήταν απίστευτο. Είδαμε τις φάλαινες να κολυμπούν σε όλη την περιοχή. Ήταν παντού. Ήμασταν πολύ τυχεροί. Το να τις βλέπεις και να τις ακούς ήταν κάτι το μοναδικό».
Το απίστευτο συμβάν εκτυλίχθηκε στις 9 Σεπτεμβρίου 2021 και το σχετικό βίντεο κάνει τον γύρο του διαδικτύου. Οι φάλαινες χτυπούν με δύναμη τις ουρές τους στη θάλασσα και ανοίγουν το τεράστιο στόμα τους, προκειμένου να φάνε τα ψάρια, που υπάρχουν στο σημείο.
Φάλαινες στην Αυστραλία - Το ταξίδι από την Ανταρκτική
Κάθε χρόνο, από τον Απρίλιο μέχρι τον Νοέμβριο, ανοικτά από την Αυστραλία περνούν φάλαινες στο καθιερωμένο ταξίδι τους από την Ανταρκτική, προκειμένου να παραμείνουν τους θερινούς μήνες σε υποτροπικά νερά.
Εκεί, ζευγαρώνουν και γεννούν τα μικρά τους. Κατά τη διάρκεια του ετήσιου ταξιδιού τους μπορεί να καλύψουν έως και 10.000 χλμ. απόσταση. Η παρουσία τους σε θαλάσσιες περιοχές ανατολικά της Αυστραλίας γίνεται αφορμή για να συγκεντρώνεται κόσμος σε σκάφη και να τις παρατηρεί, καθώς συνεχίζουν τη μετανάστευσή τους. Σε ορισμένες περιπτώσεις, μάλιστα, τα συγκεκριμένα θαλάσσια θηλαστικά πλησιάζουν αρκετά στις ακτές, σε μια προσπάθεια να βρουν περισσότερη τροφή.
Τον Αύγουστο 2020 είχαν καταγραφεί δύο φάλαινες να κάνουν βόλτες γύρω από σέρφερ στην Αυστραλία, καθώς κυνηγούσαν ψάρια.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Είναι η πρώτη φορά που μια πόλη λαμβάνει τέτοια μέτρα
Για πρώτη φορά θα ξεπεραστεί το συμβολικό φράγμα του 1,5°C της παγκόσμιας ανόδου της θερμοκρασίας
Οι διακυμάνσεις της παραγωγής ενέργειας από τον ήλιο και τον άνεμο δημιουργούν μεγάλες προκλήσεις στη διαχείριση του ενεργειακού μας συστήματος, με την αποθήκευση και το υδρογόνο να είναι οι κύριες απαντήσεις
Ποια είδη δεν πρέπει να φυτεύονται σε πόλεις
Και το πρώτο που θα σπάσει το φράγμα του 1,5° Κελσίου
Τι δείχνουν τα σενάρια του Network for Greening the Financial System – Δίκτυο για ένα Πράσινο Χρηματοπιστωτικό Σύστημα (NGFS)
H Γουίσντομ εντοπίστηκε για πρώτη φορά το 1956 - Ήταν με έναν νέο σύντροφο φέτος
Οι προκλήσεις, τα κενά και οι προοπτικές για τις θάλασσές μας που δοκιμάζονται
Πώς ερμηνεύεται το φαινόμενο που έχει να εμφανιστεί από τη δεκαετία του 1980
Αντικείμενα που χρησιμοποιούμε όλοι και καταστρέφουν το περιβάλλον
Υποθαλάσσιες έρευνες σε βάθος 5.000 μέτρων αποκάλυψαν ένα τεράστιο κοίτασμα μαγγανίου που περιέχει και αρκετό κοβάλτιο για να καλύψει τις ανάγκες της Ιαπωνίας για περίπου 75 χρόνια
«Ποιος είναι υπεύθυνος;» - Η τοπική κοινότητα προσπαθεί να ανακαλύψει τον ένοχο
Η εξάρτηση από τα μικρά, «φορητά» μπουκάλια και το περιβαλλοντικό κόστος
Στη σημαντικότερη παραλία ωοτοκίας του είδους σε όλη τη Μεσόγειο
«Δεν είμαι τρελαμένος οικολόγος ούτε ακτιβιστής, επιθυμώ να υπάρχει ισορροπία στη φύση και να διατηρηθεί κάθε είδος ζωής» έλεγε
Τεράστιος ο περιβαλλοντικός αντίκτυπος - Πώς καταστρέφονται ολόκληρες κοινότητες
Συνέντευξη με τον Δρ. Κώστα Ανδριοσόπουλο με θέμα τις Ενεργειακές Κοινότητες και τη χρηματοδότηση μέσω crowdfunding.
Με οδηγό την τεχνητή νοημοσύνη, το μέλλον προβλέπεται πιο βιώσιμο
Χρειαζόμαστε το αττικόψαρο (Pelasgus-marathonicus), όπως μας χρειάζεται και αυτό. Η απώλεια της φύσης μοιραία θα οδηγήσει στη δική μας φτώχεια και δυστυχία
Στο Βόρειο Αιγαίο καταγράφηκαν έντονοι και μεγάλης διάρκειας θαλάσσιοι καύσωνες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.