Περιβαλλον

Το σπάνιο θέαμα με τις 100 μεγάπτερες φάλαινες στην Αυστραλία

Το βίντεο με το «megapod» ανοικτά του Μπερμαγκούι

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Φάλαινες στην Αυστραλία
Φάλαινες στην Αυστραλία @sapphirecoastaladventures/Instagram

Μαγικές εικόνες από την Αυστραλία, όπου ένα κοπάδι από 100 μεγάπτερες φάλαινες κυνηγούν ψάρια και «χορεύουν» στη θάλασσα.

Εντυπωσιακές εικόνες στην Αυστραλία, καθώς ένα κοπάδι από φάλαινες εμφανίστηκε δίπλα σε σκάφος. Οι μεγάπτερες φάλαινες κολυμπούσαν στα ανοικτά των ακτών στην παραθάλασσια πόλη Μπερμαγκούι (Βermagui), περίπου 380 χλμ. από το Σίδνεϊ, στην πολιτεία της Νέας Νότιας Ουαλίας.

Πρόκειται για ένα σπάνιο φαινόμενο, όπως αναφέρει δημοσίευμα στη βρετανική εφημερίδα «Guardian», με τους ειδικούς να επισημαίνουν ότι είναι μόλις η δεύτερη φορά που συμβαίνει ένα «megapod» στη συγκεκριμένη περιοχή.

Το «megapod» είναι μια μαζική συγκέντρωση από φάλαινες στη θάλασσα. Σε δηλώσεις του στο CNN ο Simon Millar, ιδιοκτήτης του «Sapphire Coastal Adventures», ανέφερε: «Ήταν απίστευτο. Είδαμε τις φάλαινες να κολυμπούν σε όλη την περιοχή. Ήταν παντού. Ήμασταν πολύ τυχεροί. Το να τις βλέπεις και να τις ακούς ήταν κάτι το μοναδικό».

Το απίστευτο συμβάν εκτυλίχθηκε στις 9 Σεπτεμβρίου 2021 και το σχετικό βίντεο κάνει τον γύρο του διαδικτύου. Οι φάλαινες χτυπούν με δύναμη τις ουρές τους στη θάλασσα και ανοίγουν το τεράστιο στόμα τους, προκειμένου να φάνε τα ψάρια, που υπάρχουν στο σημείο.

 

 

Φάλαινες στην Αυστραλία - Το ταξίδι από την Ανταρκτική

Κάθε χρόνο, από τον Απρίλιο μέχρι τον Νοέμβριο, ανοικτά από την Αυστραλία περνούν φάλαινες στο καθιερωμένο ταξίδι τους από την Ανταρκτική, προκειμένου να παραμείνουν τους θερινούς μήνες σε υποτροπικά νερά.

Εκεί, ζευγαρώνουν και γεννούν τα μικρά τους. Κατά τη διάρκεια του ετήσιου ταξιδιού τους μπορεί να καλύψουν έως και 10.000 χλμ. απόσταση. Η παρουσία τους σε θαλάσσιες περιοχές ανατολικά της Αυστραλίας γίνεται αφορμή για να συγκεντρώνεται κόσμος σε σκάφη και να τις παρατηρεί, καθώς συνεχίζουν τη μετανάστευσή τους. Σε ορισμένες περιπτώσεις, μάλιστα, τα συγκεκριμένα θαλάσσια θηλαστικά πλησιάζουν αρκετά στις ακτές, σε μια προσπάθεια να βρουν περισσότερη τροφή.

Τον Αύγουστο 2020 είχαν καταγραφεί δύο φάλαινες να κάνουν βόλτες γύρω από σέρφερ στην Αυστραλία, καθώς κυνηγούσαν ψάρια.

 

 

 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ