Περιβαλλον

Ο Πέτρος Κόκκαλης μιλάει στην ATHENS VOICE για το Fit for 55

Μια συζήτηση για τις αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τη δέσμη μέτρων που απορρέει από την Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία

41535-93522.jpg
Βασιλική Γραμματικογιάννη
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η δημοσιογράφος Βασιλική Γραμματικογιάννη και ο Ευρωβουλευτής Πέτρος Κόκκαλης στο Ευρωκοινοβούλιο

Συνέντευξη: Ο Ευρωβουλευτής Πέτρος Κόκκαλης συζητά με τη Βασιλική Γραμματικογιάννη για τον μηχανισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης Fit for 55.

Μετά από ένα δύσκολο καλοκαίρι που η Ευρώπη θρήνησε 216 θύματα από ακραία καιρικά φαινόμενα, είναι φυσικό στην Ολομέλεια του Σεπτεμβρίου στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο Στρασβούργο η κλιματική αλλαγή να είναι το κύριο θέμα συζήτησης. Η ATHENS VOICE συνάντησε τον Έλληνα ευρωβουλευτή και μέλος της Επιτροπής Περιβάλλοντος του ΕΚ (ENVI), Πέτρο Κόκκαλη και μίλησε μαζί του για τον μηχανισμό της Ένωσης Fit for 55. Πρόκειται για μια δέσμη μέτρων που απορρέει από την Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία και έχει ως στόχο η Ευρώπη μέχρι το 2050 να πετύχει κλιματική ουδετερότητα.

Ωστόσο έντονη είναι η ανησυχία των ευρωβουλευτών η μετάβαση να γίνει με δίκαιο τρόπο ώστε να μην πυροδοτήσει κοινωνικές ανισότητες και ενεργειακή ένδεια.

Στο βίντεο που ακολουθεί μπορείτε να παρακολουθήσετε ολόκληρη τη συζήτηση για τις αποφάσεις της Ευρώπης ώστε ο πλανήτης μας να εξακολουθήσει να είναι βιώσιμος και εμείς να μάθουμε να ζούμε μέσα στα πλανητικά όρια.

Ο Πέτρος Κόκκαλης μιλάει στην ATHENS VOICE για το Fit for 55

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ