Περιβαλλον

Το πράσινο αποτύπωμα της Boehringer Ingelheim

Η εταιρεία επεκτείνει τις φιλικές προς το περιβάλλον λύσεις στον σχεδιασμό φαρμακευτικών προϊόντων

sofia-neta.jpg
Σοφία Νέτα
ΤΕΥΧΟΣ 787
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Εικογράφηση με γυναίκα που κρατάει μπουκάλια ανακύκλωσης, άνδρας που σπρώχνει κάδο ανακύκλωσης

Η κοινωνική ευθύνη αποτελεί σημαντικό στοιχείο της εταιρικής κουλτούρας που διέπει την Boehringer Ingelheim και περιλαμβάνει την πρωτοβουλία «Makingmore Health»

Η κλιματική αλλαγή έχει αναφερθεί από το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ ως μία από τις μεγαλύτερες απειλές της παγκόσμιας οικονομίας και των κοινωνιών μας γενικά. Κατά τις πρόσφατες δεκαετίες γίναμε μάρτυρες της αύξησης ακραίων καιρικών φαινομένων: διαφορετικά σημεία της γης πλήττονται από καταστροφικούς τυφώνες, πλημμύρες, παλίρροιες, λιώσιμο των πάγων στους πόλους της γης και μακροχρόνιες ξηρασίες.
Η αλλαγή του κλίματος αναμφίβολα επιφέρει τεράστιες αλλαγές στην υγεία των ανθρώπων, μια που η υγεία μας ως άτομα και η υγεία του πλανήτη μας είναι άρρηκτα συνδεδεμένες. Αυτό είναι περισσότερο εμφανές από οπουδήποτε αλλού στην ίδια την πεμπτουσία της ζωής: τον αέρα που αναπνέουμε.

Αξία μέσω της καινοτομίας

Η κοινωνική ευθύνη αποτελεί σημαντικό στοιχείο της εταιρικής κουλτούρας που διέπει την Boehringer Ingelheim και περιλαμβάνει τη συμμετοχή σε κοινωνικά προγράμματα παγκόσμιας εμβέλειας, που στοχεύουν στη δημιουργία ενός πιο υγιούς κόσμου, όπως η πρωτοβουλία «Makingmore Health». Έτσι, μέσω πολλών σημαντικών προγραμμάτων, η Boehringer Ingelheim ενισχύει τη δέσμευσή της προς ένα βιώσιμο μέλλον για τον πλανήτη μας. Και συνεχίζει προχωρώντας την κοινωνική της ευθύνη στα θέματα του περιβάλλοντος: Επεκτείνοντας τις φιλικές προς το περιβάλλον λύσεις στον σχεδιασμό φαρμακευτικών προϊόντων. Η υιοθέτηση της χρήσης από την εταιρεία νέων επαναχρησιμοποιούμενων εισπνευστικών συσκευών είναι το πιο πρόσφατό της επίτευγμα στον αγώνα για έναν περισσότερο πράσινο και καθαρότερο πλανήτη. Γιατί η υγεία μας είναι σε άμεση σχέση με την υγεία του πλανήτη που κατοικούμε.

Boehringer Ingelheim

Η Boehringer Ingelheim είναι μία από τις ηγετικές εταιρείες στον χώρο της έρευνας για την ανακάλυψη καινοτόμων φαρμάκων. Επιπλέον, η εταιρεία έχει πρόσφατα χαρακτηριστεί ως μια από τις 100 πιο καινοτόμες εταιρείες στον κόσμο. Παράλληλα όμως πρωτοστατεί και στον τομέα της βιώσιμης επιχειρηματικότητας μέσω και της πράσινης ανάπτυξης. Για τον λόγο αυτό, κατά την περασμένη δεκαετία και παλαιότερα, η Boehringer Ingelheim ξεκίνησε πολλά σημαντικά προγράμματα ώστε να αναπτυχθεί με βιώσιμο τρόπο και να καταστεί ηγέτιδα εταιρεία όσον αφορά στις αρχές της πράσινης επιχειρηματικότητας. Από το 2010 έχει μειώσει τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα ανά μονάδα σε ποσοστό 33%, προσαρμοσμένο ως προς τις πωλήσεις της (που σημαίνει συνολική μείωση του CO2 κατά 15% παρά την αύξηση της επιχειρηματικής δραστηριότητας). Ανάμεσα στις διάφορες προσπάθειές της για μείωση του αποτυπώματος άνθρακα αξίζει να αναφερθούν τα αυστηρά μέτρα αποτροπής της μόλυνσης του νερού και του αέρα, τα μειωμένα απόβλητα μέσω νέων λειτουργικών διαδικασιών και τα πιστοποιημένα συστήματα διαχείρισης ενέργειας. Από τα συστήματα συμπαραγωγής και ανάκτησης θερμότητας μέχρι τις ενδιαφέρουσες εκστρατείες που ενθαρρύνουν την κοινωνία και τους ασθενείς να ζουν με τρόπο πιο υγιεινό και με καλύτερη φυσική κατάσταση, η εταιρεία αντιμετωπίζει τα θέματα του περιβάλλοντος με τρόπο ρεαλιστικό και ουσιώδη.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ