- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Η Manukura πέθανε: Το λευκό κίβι (κίουι) στη Ν. Ζηλανδία (βίντεο)
Το σπάνιο πτηνό που αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για λούτρινα παιχνίδια, αναμνηστικά άλμπουμ και δώρα
Η Manukura, ένα σπάνιο λευκό κίβι (κίουι) πέθανε στη Νέα Ζηλανδία, με την είδηση να προκαλεί θλίψη στους κατοίκους της χώρας.
Θλίψη προκάλεσε η είδηση ότι πέθανε η Manukura, ένα σπάνιο λευκό κίβι (κίουι) στη Νέα Ζηλανδία.
Το συγκεκριμένο είδος πτηνού απαντάται μόνο στη συγκεκριμένη νησιωτική χώρα. Η Manukura είχε αποτελέσει πηγή έμπνευσης για λούτρινα παιχνίδια, αναμνηστικά και δώρα.
Αυτό το κίβι (κίουι) ήταν ιδιαίτερα αγαπητό στη Νέα Ζηλανδία, όπως επισημαίνεται σε δημοσίευμα στη βρετανική εφημερίδα «Guardian». Η Μανουκούρα είχε γεννηθεί σε συνθήκες αιχμαλωσίας το Μάιο του 2011. Αποτελώντας μια σπάνια γεννετική περίπτωση, γεννήθηκε με λευκό τρίχωμα.
Η Μανουκούρα έγινε σύμβολο του Κέντρου Άγριας Ζωής Pūkaha και κεντρικό θέμα σε μεγάλη εκστρατεία για τη διάσωση των κίουι στη Νέα Ζηλανδία. Η μορφή της αποτυπώθηκε σε λούτρινα παιχνίδια, παιδικά βιβλία με ζωγραφιές, αναμνηστικά άλμπουμ και δώρα.
Έδω κα αρκετό καιρό η Manukura έχανε βάρος, προκαλώντας ανησυχία στους ανθρώπους που τη φρόντιζαν. Στις αρχές Δεκεμβρίου μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο Wildbase του Πανεπιστημίου Μάσεϊ. Οι εξετάσεις έδειξαν ότι είχε ένα μη γονιμοποιημένο αβγό που αδυνατούσε να το γεννήσει.
Η εγχείρηση για την αφαίρεση του αβγού ήταν επιτυχημένη, ωστόσο η κατάσταση της υγείας του πτηνού επιδεινώθηκε τις επόμενες ημέρες.
Manukura: Η ανάρτηση για τον θάνατό της - Το σπάνιο λευκό κίβι (κίουι) της Νέας Ζηλανδίας
Η Μανουκούρα πέθανε τελικά την Κυριακή 27 Δεκεμβρίου 2020 και ο θάνατός της ανακοινώθηκε μία ημέρα αργότερα, τη Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου, με ανάρτηση στο προφίλ που διατηρεί στο Instagram το Κέντρο Άγριας Ζωής Pūkaha.
«Θα λείψει πολύ», η λεζάντα που συνοδεύει τη φωτογραφία. Η Μανουκούρα ήταν το πρώτο από τα τρία λευκά κίουι που εκκολάφθηκαν στο Pūkaha την περίοδο 2011-12. Η γέννησή της προκάλεσε και αύξηση το αριθμού των επισκεπτών στο συγκεκριμένο Κέντρο Άγριας Ζωής στη Νέα Ζηλανδία.
Τον πρώτο χρόνο της ζωής του, το πτηνό θεωρείτο πως ήταν αρσενικό αλλά τελικά διαπιστώθηκε πως ήταν θηλυκό.
Το 2012 η Μανουκούρα έγινε και η κεντρική ηρωίδα σε παιδικό βιβλίο της διάσημης συγγραφέως Joy Cowley. Δύο χρόνια αργότερα έγινε πρωτοσέλιδο για τον ξυλοδαρμό ενός υποψήφιου συντρόφου της.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Είναι η πρώτη φορά που μια πόλη λαμβάνει τέτοια μέτρα
Για πρώτη φορά θα ξεπεραστεί το συμβολικό φράγμα του 1,5°C της παγκόσμιας ανόδου της θερμοκρασίας
Οι διακυμάνσεις της παραγωγής ενέργειας από τον ήλιο και τον άνεμο δημιουργούν μεγάλες προκλήσεις στη διαχείριση του ενεργειακού μας συστήματος, με την αποθήκευση και το υδρογόνο να είναι οι κύριες απαντήσεις
Ποια είδη δεν πρέπει να φυτεύονται σε πόλεις
Και το πρώτο που θα σπάσει το φράγμα του 1,5° Κελσίου
Τι δείχνουν τα σενάρια του Network for Greening the Financial System – Δίκτυο για ένα Πράσινο Χρηματοπιστωτικό Σύστημα (NGFS)
H Γουίσντομ εντοπίστηκε για πρώτη φορά το 1956 - Ήταν με έναν νέο σύντροφο φέτος
Οι προκλήσεις, τα κενά και οι προοπτικές για τις θάλασσές μας που δοκιμάζονται
Πώς ερμηνεύεται το φαινόμενο που έχει να εμφανιστεί από τη δεκαετία του 1980
Αντικείμενα που χρησιμοποιούμε όλοι και καταστρέφουν το περιβάλλον
Υποθαλάσσιες έρευνες σε βάθος 5.000 μέτρων αποκάλυψαν ένα τεράστιο κοίτασμα μαγγανίου που περιέχει και αρκετό κοβάλτιο για να καλύψει τις ανάγκες της Ιαπωνίας για περίπου 75 χρόνια
«Ποιος είναι υπεύθυνος;» - Η τοπική κοινότητα προσπαθεί να ανακαλύψει τον ένοχο
Η εξάρτηση από τα μικρά, «φορητά» μπουκάλια και το περιβαλλοντικό κόστος
Στη σημαντικότερη παραλία ωοτοκίας του είδους σε όλη τη Μεσόγειο
«Δεν είμαι τρελαμένος οικολόγος ούτε ακτιβιστής, επιθυμώ να υπάρχει ισορροπία στη φύση και να διατηρηθεί κάθε είδος ζωής» έλεγε
Τεράστιος ο περιβαλλοντικός αντίκτυπος - Πώς καταστρέφονται ολόκληρες κοινότητες
Συνέντευξη με τον Δρ. Κώστα Ανδριοσόπουλο με θέμα τις Ενεργειακές Κοινότητες και τη χρηματοδότηση μέσω crowdfunding.
Με οδηγό την τεχνητή νοημοσύνη, το μέλλον προβλέπεται πιο βιώσιμο
Χρειαζόμαστε το αττικόψαρο (Pelasgus-marathonicus), όπως μας χρειάζεται και αυτό. Η απώλεια της φύσης μοιραία θα οδηγήσει στη δική μας φτώχεια και δυστυχία
Στο Βόρειο Αιγαίο καταγράφηκαν έντονοι και μεγάλης διάρκειας θαλάσσιοι καύσωνες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.