Περιβαλλον

Η Manukura πέθανε: Το λευκό κίβι (κίουι) στη Ν. Ζηλανδία (βίντεο)

Το σπάνιο πτηνό που αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για λούτρινα παιχνίδια, αναμνηστικά άλμπουμ και δώρα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Manukura, το σπάνιο λευκό κίβι στη Νέα Ζηλανδία
Manukura, το σπάνιο λευκό κίβι στη Νέα Ζηλανδία © YouTube

Η Manukura, ένα σπάνιο λευκό κίβι (κίουι) πέθανε στη Νέα Ζηλανδία, με την είδηση να προκαλεί θλίψη στους κατοίκους της χώρας.

Θλίψη προκάλεσε η είδηση ότι πέθανε η Manukura, ένα σπάνιο λευκό κίβι (κίουι) στη Νέα Ζηλανδία.

Το συγκεκριμένο είδος πτηνού απαντάται μόνο στη συγκεκριμένη νησιωτική χώρα. Η Manukura είχε αποτελέσει πηγή έμπνευσης για λούτρινα παιχνίδια, αναμνηστικά και δώρα.

Αυτό το κίβι (κίουι) ήταν ιδιαίτερα αγαπητό στη Νέα Ζηλανδία, όπως επισημαίνεται σε δημοσίευμα στη βρετανική εφημερίδα «Guardian». Η Μανουκούρα είχε γεννηθεί σε συνθήκες αιχμαλωσίας το Μάιο του 2011. Αποτελώντας μια σπάνια γεννετική περίπτωση, γεννήθηκε με λευκό τρίχωμα.

Η Μανουκούρα έγινε σύμβολο του Κέντρου Άγριας Ζωής Pūkaha και κεντρικό θέμα σε μεγάλη εκστρατεία για τη διάσωση των κίουι στη Νέα Ζηλανδία. Η μορφή της αποτυπώθηκε σε λούτρινα παιχνίδια, παιδικά βιβλία με ζωγραφιές, αναμνηστικά άλμπουμ και δώρα.

Έδω κα αρκετό καιρό η Manukura έχανε βάρος, προκαλώντας ανησυχία στους ανθρώπους που τη φρόντιζαν. Στις αρχές Δεκεμβρίου μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο Wildbase του Πανεπιστημίου Μάσεϊ. Οι εξετάσεις έδειξαν ότι είχε ένα μη γονιμοποιημένο αβγό που αδυνατούσε να το γεννήσει.

Η εγχείρηση για την αφαίρεση του αβγού ήταν επιτυχημένη, ωστόσο η κατάσταση της υγείας του πτηνού επιδεινώθηκε τις επόμενες ημέρες.

Manukura: Η ανάρτηση για τον θάνατό της - Το σπάνιο λευκό κίβι (κίουι) της Νέας Ζηλανδίας  

Η Μανουκούρα πέθανε τελικά την Κυριακή 27 Δεκεμβρίου 2020 και ο θάνατός της ανακοινώθηκε μία ημέρα αργότερα, τη Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου, με ανάρτηση στο προφίλ που διατηρεί στο Instagram το Κέντρο Άγριας Ζωής Pūkaha.

«Θα λείψει πολύ», η λεζάντα που συνοδεύει τη φωτογραφία. Η Μανουκούρα ήταν το πρώτο από τα τρία λευκά κίουι που εκκολάφθηκαν στο Pūkaha την περίοδο 2011-12. Η γέννησή της προκάλεσε και αύξηση το αριθμού των επισκεπτών στο συγκεκριμένο Κέντρο Άγριας Ζωής στη Νέα Ζηλανδία.

Manukura - the little white kiwi.

https://www.instagram.com/p/CJVnNPXB4iW/

Τον πρώτο χρόνο της ζωής του, το πτηνό θεωρείτο πως ήταν αρσενικό αλλά τελικά διαπιστώθηκε πως ήταν θηλυκό.

Το 2012 η Μανουκούρα έγινε και η κεντρική ηρωίδα σε παιδικό βιβλίο της διάσημης συγγραφέως Joy Cowley. Δύο χρόνια αργότερα έγινε πρωτοσέλιδο για τον ξυλοδαρμό ενός υποψήφιου συντρόφου της.

Manukura the Little White Kiwi

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ