Περιβαλλον

Το Άσυλο Ανιάτων λειτουργεί πλέον με πράσινη ενέργεια

Εγκαταστάθηκε και τέθηκε σε λειτουργία φωτοβολταϊκό σύστημα -ευγενική χορηγία του Ομίλου «Ελληνικά Πετρέλαια»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Φωτοβολταϊκά στο Άσυλο Ανιάτων τοποθετήθηκαν με ευγενική χορηγία από τα «Ελληνικά Πετρέλαια»
Φωτοβολταϊκά στο Άσυλο Ανιάτων τοποθετήθηκαν με ευγενική χορηγία από τα «Ελληνικά Πετρέλαια»

Το Άσυλο Ανιάτων διαθέτει πλέον δικό του σύστημα φωτοβολταϊκών και λειτουργεί με πράσινη ενέργεια μετά την ευγενική χορηγία του Ομίλου «Ελληνικά Πετρέλαια».

Με πράσινη ενέργεια λειτουργεί πλέον το Ίδρυμα Περίθαλψης Χρονίως Πασχόντων, του Ασύλου Ανιάτων, μετά την εγκατάσταση και λειτουργία φωτοβολταϊκού συστήματος, που υλοποιήθηκε με την ευγενική χορηγία του Ομίλου ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ, μέσω της θυγατρικής του Ανανεώσιμες ΑΕ.

Ο Όμιλος ΕΛΠΕ, ανταποκρινόμενος στο σχετικό αίτημα της διοίκησης του Ασύλου Ανιάτων, προχώρησε σε μελέτη και εγκατάσταση φωτοβολταϊκού συστήματος παραγωγής 100KWp, συμβάλλοντας έτσι στη μείωση των ενεργειακών δαπανών του Ιδρύματος, με τη μέθοδο του ενεργειακού συμψηφισμού.

Ο σχετικός έλεγχος και η πιστοποίηση του συστήματος πραγματοποιήθηκε δωρεάν από την TUV Austria Hellas, στο πλαίσιο του προγράμματος εταιρικής κοινωνικής ευθύνης της εταιρίας.

Η πρόεδρος του Ασύλου, Ιωάννα Ηλιάδη, δήλωσε σχετικά: «Θα θέλαμε να εκφράσουμε τις θερμές μας ευχαριστίες στον Όμιλο ΕΛΠΕ για τη χορηγία του συστήματος η οποία συμβάλλει στις προσπάθειες που καταβάλλουμε καθημερινά για την άρτια λειτουργία του Ιδρύματος, τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των περιθαλπόμενων και την ενεργειακή αναβάθμιση των υποδομών μας».

Και πρόσθεσε: «Επίσης, ευχαριστούμε την TUV Austria Hellas, που προσέφερε τις υπηρεσίες ελέγχου και πιστοποίησης του φωτοβολταϊκού συστήματος. Πλέον το Άσυλο Ανιάτων λειτουργεί με πράσινη ενέργεια. Είμαστε υπερήφανοι που κερδίζουμε συνεχώς την εμπιστοσύνη της κοινωνίας και των επιχειρήσεων που συμβάλλουν όλο και περισσότερο στην στήριξη του Ασύλου και του κοινωνικού του έργου που επιτελεί».

Άσυλο Ανιάτων

Είναι το πρώτο φιλανθρωπικό σωματείο που ιδρύθηκε στην Ελλάδα και λειτουργεί αδιαλείπτως από το 1893 χωρίς καμία κρατική επιχορήγηση.

Το 1972, ίδρυσε το Ίδρυμα Περιθάλψεως Χρονίως Πασχόντων (ΙΠΧΠ), που εδρεύει στην  Κυψέλη με στόχο την περίθαλψη ασθενών οι οποίοι πάσχουν από ανίατες ασθένειες, παραπληγίες, τετραπληγίες, εγκεφαλοπάθειες, σκλήρυνση κατά πλάκας και παθήσεις του κεντρικού νευρικού συστήματος.

Η δομή αυτή αποτελεί πρότυπο για τη δευτεροβάθμια κοινωνική φροντίδα στην Ελλάδα, προσφέρει στους ασθενείς 24ωρη υποστήριξη και απασχολεί 110 άτομα, διαφόρων ειδικοτήτων (ιατρούς, φυσίατρους, φυσικοθεραπευτές, νοσοκόμους, εργασιοθεραπευτές, διοικητικό και βοηθητικό προσωπικό).

Σήμερα, από τους 170 περιθαλπόμενους, το 80% είναι κατάκοιτοι, παραμένουν στο Ίδρυμα μέχρι το τέλος της ζωής τους, γεγονός που συνεπάγεται αυξημένη ανάγκη παροχής ιατρικής, νοσηλευτικής και φαρμακευτικής φροντίδας.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ