Περιβαλλον

ECOCAMP 2020: Η Οικολογική Κατασκήνωση για παιδιά και εφήβους

Από τις 16 ως τις 30 Αυγούστου με περιορισμένο αριθμό θέσεων

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
ecocamp.jpg

ECOCAMP 2020: Νέα κατασκηνωτική περίοδος (16-30 Αυγούστου) για την οικολογική κατασκήνωση για παιδιά και εφήβους

Το κατασκηνωτικό πρόγραμμα του ECOCITY συνεχίζεται και τη φετινή καλοκαιρινή περίοδο στην καταπράσινη Ροδέα Καλαβρύτων, όπου βρίσκονται οι μόνιμες εγκαταστάσεις του Κατασκηνωτικού Κέντρου Περιβαλλοντικής Ευαισθησίας και Αγωγής. Το ECOCAMP, η περιβαλλοντική κατασκήνωση για έφηβους θα πραγματοποιηθεί για 17η χρονιά, από τις 16 ως τις 31 Αυγούστου μέσα στο ελατοδάσος, στις παρυφές του Ερύμανθου.

Η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση στα σημαντικά οικολογικά θέματα αποτελούν τον πυρήνα του προγράμματος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης του ECOCAMP, ενώ παράλληλα καλλιεργείται ο σεβασμός των παιδιών στην ισορροπία και το δικαίωμα όλων μας στους θησαυρούς της φύσης.

Οι συμμετέχοντες στην κατασκήνωση θα απολαύσουν το ορεινό τοπίο και θα εξερευνούν καθημερινά τη φύση και τη βιοποικιλότητα του Χελμού. Μέσα από τη διαβίωση και την ξεγνοιασιά της παρέας θα συμμετέχουν σε θεματικές δραστηριότητες για τον αέρα, το νερό και τη γη, εμπλουτισμένες με παραδοσιακά στοιχεία, όπως το ζύμωμα του ψωμιού και το ψήσιμο σε φούρνο με ξύλα, τη καλλιέργεια καρπών και φυτών. Ακόμη, θα παρακολουθήσουν ένα πρόγραμμα ενημέρωσης, βιωματικών και ψυχαγωγικών δράσεων για το περιβάλλον, θα γνωρίσουν την περιοχή με πεζοπορία και θα επισκεφτούν τις γύρω περιοχές με ορειβατικό ποδήλατο.

Φέτος στη κατασκήνωση θα συμμετέχουν έφηβοι από Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Ιεράπετρα και άλλες περιοχές, ενώ μπορούν να συμμετέχουν νέες και νέοι ηλικίας 13-16 ετών. Καθώς θα υπάρχει αυστηρή τήρηση του επίσημου πρωτοκόλλου ασφάλειας για την πανδημία οι θέσεις είναι περιορισμένες και θα τηρηθεί προτεραιότητα.

Περισσότερες πληροφορίες στο www.ecocamp.gr και στο τηλέφωνο 2106196757 ή info@ecocity.gr.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ