Τα μέτρα για τον κορωνοϊό βελτίωσαν την ατμόσφαιρα στο Νέο Δελχί
«Ουδέποτε είχαμε έναν τόσο καθαρό αέρα», δήλωσε η Ανουμίτα Ρόι Τσοουντχούρι
Τα μέτρα για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού στην Ινδία έκαναν ξανά γαλάζιο τον ουρανό στο Νέο Δελχί.
Τα μέτρα προφύλαξης από την πανδημία του κορωνοϊού στην Ινδία, βελτίωσαν την ατμόσφαιρα της πρωτεύουσας. Οι κάτοικοι στο Νέο Δελχί, μια από τις πιο μολυσμένες πόλεις του κόσμου, ανακαλύπτουν έναν γαλανό ουρανό και έναν πιο καθαρό αέρα για να αναπνεύσουν.
Εδώ και έναν μήνα, οι βιομηχανίες έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους, όπως και τα εργοτάξια, τα αυτοκίνητα έχουν σταματήσει να προκαλούν κυκλοφοριακή συμφόρηση στις κύριες αρτηρίες της πρωτεύουσας και όλα αυτά βοήθησαν σε μια σταδιακή βελτίωση της ποιότητας του αέρα.
«Ουδέποτε είχαμε έναν τόσο καθαρό αέρα», δήλωσε η Ανουμίτα Ρόι Τσοουντχούρι από το Κέντρο Επιστήμης και Περιβάλλοντος στο Νέο Δελχί. «Είναι απίστευτη εμπειρία, αλλά πρέπει να επωφεληθούμε και να αντλήσουμε διδάγματα από αυτήν», είπε.
Οι οργανισμοί ελέγχου της ρύπανσης σημειώνουν όλοι σημαντική πτώση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης στη μεγαλούπολη των είκοσι εκατομμυρίων κατοίκων γι αυτή την περίοδο του έτους. Σήμερα, Ημέρα της Γης, η αμερικανική πρεσβεία στο Νέο Δελχί κατέγραφε μια μέση συγκέντρωση λεπτών σωματιδίων PM2,5 46 μικρογραμμάρια ανά κυβικό μέτρο.
Παρότι η συγκέντρωση αυτή αντιπροσωπεύει σχεδόν το διπλάσιο του ορίου που συνιστά ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ), 25μg/m3 σε 24ωρη βάση, η τιμή αυτή αποτελεί καλή είδηση για την πρωτεύουσα της Ινδίας όπου η ρύπανση είναι ενδημική και φθάνει σε τρομακτικά υψηλά επίπεδα κατά τη διάρκεια του χειμώνα.
«Είναι σαν το Νέο Δελχί πριν από 20 ή 30 χρόνια», δήλωσε ο Κρίσνα Σινγκ, ένας κρατικός λειτουργός. «Είναι τόσο κρίμα που δεν επιτρέπεται να βγούμε έξω μόνο για να το χαρούμε», είπε.
Πολλές πόλεις της χώρας του 1,3 δισεκατομμυρίου κατοίκων βλέπουν επίσης αισθητή βελτίωση στο περιβάλλον τους. Στο βόρειο κρατίδιο Παντζάμπ, οι κάτοικοι της πόλης Τζαλαντάρ δημοσίευσαν φωτογραφίες σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης που δείχνουν τις κορυφές των Ιμαλαΐων, οι οποίες συνήθως δεν φαίνονται λόγω της σκόνης και της αιθαλομίχλης. Το νερό του Γάγγη καθαρίζει σταδιακά λόγω της παύσης της δραστηριότητας κατά μήκος αυτού του ιερού ποταμού, σύμφωνα με δημόσια υπηρεσία.
«Η πανδημία μάς μαθαίνει ότι πρέπει να αυξήσουμε το επίπεδο σεβασμού και εφαρμογής των προγραμμάτων μας για τον καθαρισμό του αέρα», υπογραμμίζει η Ανουμίτα Ρόι Τσοουντχούρι. «Είμαι περήφανη που κατά κάποιο τρόπο οι άνθρωποι έχουν κατανοήσει την αξία της καθαρής ατμόσφαιρας και ελπίζω αυτό να δημιουργήσει ένα κίνημα για τη διατήρησή της», προσθέτει.
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Είναι η πρώτη φορά που μια πόλη λαμβάνει τέτοια μέτρα
Για πρώτη φορά θα ξεπεραστεί το συμβολικό φράγμα του 1,5°C της παγκόσμιας ανόδου της θερμοκρασίας
Οι διακυμάνσεις της παραγωγής ενέργειας από τον ήλιο και τον άνεμο δημιουργούν μεγάλες προκλήσεις στη διαχείριση του ενεργειακού μας συστήματος, με την αποθήκευση και το υδρογόνο να είναι οι κύριες απαντήσεις
Ποια είδη δεν πρέπει να φυτεύονται σε πόλεις
Και το πρώτο που θα σπάσει το φράγμα του 1,5° Κελσίου
Τι δείχνουν τα σενάρια του Network for Greening the Financial System – Δίκτυο για ένα Πράσινο Χρηματοπιστωτικό Σύστημα (NGFS)
H Γουίσντομ εντοπίστηκε για πρώτη φορά το 1956 - Ήταν με έναν νέο σύντροφο φέτος
Οι προκλήσεις, τα κενά και οι προοπτικές για τις θάλασσές μας που δοκιμάζονται
Πώς ερμηνεύεται το φαινόμενο που έχει να εμφανιστεί από τη δεκαετία του 1980
Αντικείμενα που χρησιμοποιούμε όλοι και καταστρέφουν το περιβάλλον
Υποθαλάσσιες έρευνες σε βάθος 5.000 μέτρων αποκάλυψαν ένα τεράστιο κοίτασμα μαγγανίου που περιέχει και αρκετό κοβάλτιο για να καλύψει τις ανάγκες της Ιαπωνίας για περίπου 75 χρόνια
«Ποιος είναι υπεύθυνος;» - Η τοπική κοινότητα προσπαθεί να ανακαλύψει τον ένοχο
Η εξάρτηση από τα μικρά, «φορητά» μπουκάλια και το περιβαλλοντικό κόστος
Στη σημαντικότερη παραλία ωοτοκίας του είδους σε όλη τη Μεσόγειο
«Δεν είμαι τρελαμένος οικολόγος ούτε ακτιβιστής, επιθυμώ να υπάρχει ισορροπία στη φύση και να διατηρηθεί κάθε είδος ζωής» έλεγε
Τεράστιος ο περιβαλλοντικός αντίκτυπος - Πώς καταστρέφονται ολόκληρες κοινότητες
Συνέντευξη με τον Δρ. Κώστα Ανδριοσόπουλο με θέμα τις Ενεργειακές Κοινότητες και τη χρηματοδότηση μέσω crowdfunding.
Με οδηγό την τεχνητή νοημοσύνη, το μέλλον προβλέπεται πιο βιώσιμο
Χρειαζόμαστε το αττικόψαρο (Pelasgus-marathonicus), όπως μας χρειάζεται και αυτό. Η απώλεια της φύσης μοιραία θα οδηγήσει στη δική μας φτώχεια και δυστυχία
Στο Βόρειο Αιγαίο καταγράφηκαν έντονοι και μεγάλης διάρκειας θαλάσσιοι καύσωνες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.