Όλοι μαζί για να αντιμετωπίσουμε τον κορωνοϊό
Στόχος είναι να συγκεντρωθούν 10 εκατομμύρια δολάρια.
Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (Π.Ο.Υ) ανακοίνωσε την ίδρυση ενός ταμείου αλληλεγγύης για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού.
Πρόκειται για μια πρωτοβουλία του United Nation Foundation σε συνεργασία με το Swiss Philanthropy Foundation και του Π.Ο.Υ που απευθύνεται σε εταιρίες, ιδιώτες και ιδρύματα ώστε να έρθουν σε άμεση επαφή με το ταμείο και να συνεισφέρουν οικονομικά στην αντιμετώπιση της παγκόσμιας πανδημίας.
«Βρισκόμαστε σ’ ένα κρίσιμο σημείο για την αντιμετώπιση του COVID-19 και χρειάζεται όλοι να εμπλακούμε στην προσπάθεια να κρατήσουμε τον κόσμο ασφαλή» θα πει ο Γ.Γ του ΠΟΥ, Dr. Tedros Adhanom, εκδηλώνοντας την ευγνωμοσύνη του Οργανισμού στα δύο ιδρύματα που πρωτοστάτησαν στη δημιουργία του Ταμείου. « Πολλοί άνθρωποι και ινστιτούτα έχουν εκδηλώσει την επιθυμία τους να βοηθήσουν. Τώρα μπορούν» συμπλήρωσε ο ΓΓ.
Η πρώτη ανταπόκριση ήδη υπήρξε από το Facebook και τη Google. Το Facebook άνοιξε τη σελίδα dedicated fundraiser με στόχο να συγκεντρώσει 10 εκατομμύρια δολάρια.
«Δεν μπορούμε να αγνοήσουμε το γεγονός ότι είναι ένα παγκόσμιο πρόβλημα που απαιτεί παγκόσμιες λύσεις» θα πει η Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του UN Foundation, Elizabeth Cousens. «Η παγκόσμια συνεργασία δεν θα μπορούσε να είναι πιο ξεκάθαρη. Όλοι επηρεαζόμαστε από τον ιό και όλοι θέλουμε να βοηθήσουμε. Αυτό το ταμείο δίνει τη δυνατότητα σε όλους τους ανθρώπους, όπου και αν βρίσκονται, μαζί, να βοηθήσουν στην καταπολέμηση του ιού» κατέληξε η Elizabeth Cousens, δίνοντας στη δημοσιότητα την πλατφόρμα του UN Foundation, www.COVID19ResponseFund.org όπου ο καθένας μπορεί να μπει και να συνεισφέρει.
Τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν θα διατεθούν στις δράσεις που περιγράφονται στο σχέδιο στρατηγικής ετοιμότητα και αντίδρασης του ΠΟΥ για τον κορωνοϊό COVID-19 Strategic Preparedness and Response Plan, ώστε όλες οι χώρες και ιδιαίτερα οι πιο ευάλωτες –και με τα ασθενέστερα συστήματα υγείας- να μπορέσουν να ανταποκριθούν στη διακοπή της μετάδοσης του ιού αλλά και στην φροντίδα όσων νοσήσουν.
Με αυτό το ταμείο ο ΠΟΥ και οι εταίροι του επιδιώκουν την χρηματοδότηση εξοπλισμού προστασίας για τους υγειονομικούς εργαζόμενους, να εξοπλίσουν διαγνωστικά εργαστήρια, τη βελτίωση της συλλογής δεδομένων για την ασθένεια, τη δημιουργία νέων μονάδων εντατικής θεραπείας, καθώς και την επιτάχυνση της έρευνας για τη δημιουργία εμβολίων και την ανάπτυξη νέων θεραπευτικών μεθόδων κατά της πανδημίας.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Είναι η πρώτη φορά που μια πόλη λαμβάνει τέτοια μέτρα
Για πρώτη φορά θα ξεπεραστεί το συμβολικό φράγμα του 1,5°C της παγκόσμιας ανόδου της θερμοκρασίας
Οι διακυμάνσεις της παραγωγής ενέργειας από τον ήλιο και τον άνεμο δημιουργούν μεγάλες προκλήσεις στη διαχείριση του ενεργειακού μας συστήματος, με την αποθήκευση και το υδρογόνο να είναι οι κύριες απαντήσεις
Ποια είδη δεν πρέπει να φυτεύονται σε πόλεις
Και το πρώτο που θα σπάσει το φράγμα του 1,5° Κελσίου
Τι δείχνουν τα σενάρια του Network for Greening the Financial System – Δίκτυο για ένα Πράσινο Χρηματοπιστωτικό Σύστημα (NGFS)
H Γουίσντομ εντοπίστηκε για πρώτη φορά το 1956 - Ήταν με έναν νέο σύντροφο φέτος
Οι προκλήσεις, τα κενά και οι προοπτικές για τις θάλασσές μας που δοκιμάζονται
Πώς ερμηνεύεται το φαινόμενο που έχει να εμφανιστεί από τη δεκαετία του 1980
Αντικείμενα που χρησιμοποιούμε όλοι και καταστρέφουν το περιβάλλον
Υποθαλάσσιες έρευνες σε βάθος 5.000 μέτρων αποκάλυψαν ένα τεράστιο κοίτασμα μαγγανίου που περιέχει και αρκετό κοβάλτιο για να καλύψει τις ανάγκες της Ιαπωνίας για περίπου 75 χρόνια
«Ποιος είναι υπεύθυνος;» - Η τοπική κοινότητα προσπαθεί να ανακαλύψει τον ένοχο
Η εξάρτηση από τα μικρά, «φορητά» μπουκάλια και το περιβαλλοντικό κόστος
Στη σημαντικότερη παραλία ωοτοκίας του είδους σε όλη τη Μεσόγειο
«Δεν είμαι τρελαμένος οικολόγος ούτε ακτιβιστής, επιθυμώ να υπάρχει ισορροπία στη φύση και να διατηρηθεί κάθε είδος ζωής» έλεγε
Τεράστιος ο περιβαλλοντικός αντίκτυπος - Πώς καταστρέφονται ολόκληρες κοινότητες
Συνέντευξη με τον Δρ. Κώστα Ανδριοσόπουλο με θέμα τις Ενεργειακές Κοινότητες και τη χρηματοδότηση μέσω crowdfunding.
Με οδηγό την τεχνητή νοημοσύνη, το μέλλον προβλέπεται πιο βιώσιμο
Χρειαζόμαστε το αττικόψαρο (Pelasgus-marathonicus), όπως μας χρειάζεται και αυτό. Η απώλεια της φύσης μοιραία θα οδηγήσει στη δική μας φτώχεια και δυστυχία
Στο Βόρειο Αιγαίο καταγράφηκαν έντονοι και μεγάλης διάρκειας θαλάσσιοι καύσωνες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.