Περιβαλλον

Το 2020 ξεκίνησε με τον θερμότερο Ιανουάριο στην ιστορία του πλανήτη

Σύμφωνα με την ευρωπαϊκή υπηρεσία Copernicus για την κλιματική αλλαγή

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πολική αρκούδα
Πολική αρκούδα/© Pixabay

Ο Ιανουάριος του 2020 ο θερμότερος Ιανουάριος που έχει ποτέ καταγραφεί, σύμφωνα με την υπηρεσία Copernicus.

Ο Ιανουάριος του 2020 ήταν ο θερμότερος μήνας Ιανουάριος που έχει ποτέ καταγραφεί στον πλανήτη, με πολύ μικρή διαφορά από τον Ιανουάριο του 2016, ανακοίνωσε την Τρίτη η ευρωπαϊκή υπηρεσία Copernicus για την κλιματική αλλαγή. Έπειτα από μια δεκαετία ρεκόρ, η οποία ολοκληρώθηκε με το έτος 2019 να είναι το δεύτερο ζεστότερο που έχει ποτέ καταγραφεί στον κόσμο, η δεκαετία του 2020 ξεκίνησε με την ίδια τάση.

Τον Ιανουάριο, η μέση θερμοκρασία της υφηλίου ξεπέρασε κατά 0,03 βαθμούς Κελσίου εκείνη του Ιανουαρίου του 2016, που αποτελούσε μέχρι εκείνη τη στιγμή τον θερμότερο Ιανουάριο στα χρονικά, ενώ ήταν κατά 0,77 βαθμούς Κελσίου υψηλότερη από τον μέσο όρο για τον μήνα Ιανουάριο της περιόδου αναφοράς 1981-2010, σύμφωνα με ένα δελτίο Τύπου του Copernicus.

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates
Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό
Συνεχής ενημέρωση ΕΔΩ

Η πλειονότητα των περιοχών σε ολόκληρο τον κόσμο γνώρισε θερμοκρασίες υψηλότερες από τις μέσες θερμοκρασίες, ιδίως στην Ευρώπη, όπου καταγράφηκαν θερμοκρασίες κατά 3,1 βαθμούς Κελσίου υψηλότερες από τον μέσο όρο της περιόδου αναφοράς 1981-2010. Στη βορειοανατολική Ευρώπη, την Σκανδιναβία και σε ένα μέρος της Ρωσίας η διαφορά υπερέβη τους 6 βαθμούς Κελσίου σε σχέση με την περίοδο 1981-2010.

Σύμφωνα με το Copernicus, τα πέντε θερμότερα έτη καταγράφηκαν τα τελευταία 5 χρόνια, όπου ο υδράργυρος ανέβηκε κατά 1,1 και 1,2 βαθμούς Κελσίου της θερμοκρασίας της προβιομηχανικής περιόδου. Η δεκαετία 2010-2019 ήταν επίσης η θερμότερη από την έναρξη των μετρήσεων.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Από τις ΑΠΕ στο υδρογόνο
Από τις ΑΠΕ στο υδρογόνο

Οι διακυμάνσεις της παραγωγής ενέργειας από τον ήλιο και τον άνεμο δημιουργούν μεγάλες προκλήσεις στη διαχείριση του ενεργειακού μας συστήματος, με την αποθήκευση και το υδρογόνο να είναι οι κύριες απαντήσεις

Μια σημαντική υποθαλάσσια ανακάλυψη για τη βιομηχανία ηλεκτρικών οχημάτων της Ιαπωνίας
Μια σημαντική υποθαλάσσια ανακάλυψη για τη βιομηχανία ηλεκτρικών οχημάτων της Ιαπωνίας

Υποθαλάσσιες έρευνες σε βάθος 5.000 μέτρων αποκάλυψαν ένα τεράστιο κοίτασμα μαγγανίου που περιέχει και αρκετό κοβάλτιο για να καλύψει τις ανάγκες της Ιαπωνίας για περίπου 75 χρόνια

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.