Περιβαλλον

Ο Χάρισον Φορντ προειδοποιεί: «Το σπίτι μας καίγεται» (video)

Ομιλία του ηθοποιού στον ΟΗΕ για το κλίμα, τον Αμαζόνιο και το ένα «σπίτι μας» τη Γη

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Χάρισον Φορντ
Χάρισον Φορντ / © EPA/FRANCK ROBICHON

Απευθυνόμενος στους ηγέτες των κρατών, ο διάσημος ηθοποιός Χάρισον Φορντ ζήτησε με επιτακτικό ύφος την άμεση λήψη μέτρων κατά της κλιματικής αλλαγής.

Έκκληση για λήψη μέτρων κατά της κλιματικής αλλαγής απηύθυνε ο ηθοποιός Χάρισον Φορντ, στην ομιλία του στον ΟΗΕ, εστιάζοντας στις πυρκαγιές και την καταστροφή του τροπικού δάσους του Αμαζονίου.

«Το σπίτι μας καίγεται και έχουμε μόνο ένα σπίτι», είπε ο «Ιντιάνα Τζόουνς» και συνέχισε: «Συζητάμε να σώσουμε τον Αμαζόνιο εδώ και 30 χρόνια. Σχεδόν πριν από 30 χρόνια, ο Sting είχε δώσει συναυλία, εδώ στη Νέα Υόρκη, με μήνυμα ακριβώς αυτό, να σώσουμε τον Αμαζόνιο. Και ακόμα συζητάμε γι' αυτό. Το μεγαλύτερο δάσος στον πλανήτη είναι κρίσιμο για το κλίμα και για κάθε λύση που πρέπει να δρομολογήσουμε για να αναστρέψουμε την κατάσταση. Για όλα όσα μας δίνουν ζωή». Ο διάσημος Αμερικανός ηθοποιός πρόσθεσε: «Και αυτό καίγεται. Όταν ένα δωμάτιο στο σπίτι μας έχει αρπάξει φωτιά, δεν λέμε «ένα δωμάτιο έχει αρπάξει φωτιά. Λέμε ότι το σπίτι μας έχει αρπάξει φωτιά. Και έχουμε μόνο ένα σπίτι. Υπάρχει μία δύναμη που μπορεί να αλλάξει τα πράγματα στον πλανήτη. Είναι τα νέα παιδιά, που ενώ εμείς έχουμε αποτύχει, αυτά έχουν θυμό, είναι οργανωμένα, που είναι διατεθειμένα να κάνουν τη διαφορά. Είναι ένας ηθικός στρατός. Και το σημαντικότερο πράγμα που έχουμε να κάνουμε γι' αυτά, είναι να διώξουμε την κόλαση από τον δρόμο τους».

Harrison Ford on the importance of rainforests at the UN Climate Action Summit 2019

Ο Φορντ συμμετείχε στις συζητήσεις για το κλίμα και καθόταν δίπλα στον πρόεδρο της Βολιβίας, που βίωσε την πύρινη λαίλαπα του Αμαζονίου και τις φλόγες να καίνε εκατομμύρια στρέμματα στη χώρα του.

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ