Περιβαλλον

Δέκα ώρες παγωμένης απόλαυσης - Μαγεία χωρίς λόγια

Πόσο θα θέλατε σήμερα να είστε εκεί;

4168-35217.jpg
Λένα Χουρμούζη
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Frozen Seas: 10 Hours of Relaxing Oceanscapes | BBC Earth

Δείτε αυτό το χορταστικό βίντεο δέκα ωρών και ξεχάστε τη ζέστη. Όλα στο... μυαλό μας είναι.

Η Ευρώπη έχει παραδοθεί στον καύσωνα.

Η Γαλλία ζει πρωτόγνωρες καταστάσεις σε πρωτόγνωρες θερμοκρασίες με τον υδράργυρο να έχει αγγίξει τους 45,8 βαθμούς Κελσίου. Σε αρκετές περιοχές της νότιας χώρας ο δείκτης δυσφορίας φτάνει τους 50°C. Πιο συγκεκριμένα, στις επαρχίες Provence-Alpes-Côte d'Azur, Occitanie και Var η θερμοκρασία στις 15:00 τοπική ώρα άγγιξε τους45°C. Το προηγούμενο ρεκόρ 44.1ºC που σημειώθηκε στις 12 Αυγούστου 2003 στον μετεωρολογικό σταθμό Conqueyrac καταρρίφθηκε κατά 0.2°C, ενώ πολλοί ακόμη μετεωρολογικοί σταθμοί της Γαλλικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας που λειτουργούν πάνω από 45 χρόνια, καταγράφουν τιμές ρεκόρ όπως για παράδειγμα: Nimes 43ºC (προηγούμενο ρεκόρ 39.8°C το 2017), Perpignan 41ºC (προηγούμενο ρεκόρ 40.5°C το 1982), Montpellier 40ºC(προηγούμενο ρεκόρ 38°C το 2017).

Στην Ελλάδα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία προβλέπει για αύριο Σάββατο ζέστη στους 30 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα και στους 34 στα Δωδεκάνησα και το ανατολικό Αιγαίο. Ευτυχώς τα μελτέμια και το βοριαδάκι κάπως μετριάζουν την αποπνικτική ζέστη και την υγρασία.

Οι παραλίες θα γεμίσουν, αυτό είναι το μόνο βέβαιο. Αν για κάποιο λόγο η βάσκανος μοίρα σας κρατήσει μακριά από τη θάλασσα, σας προτείνω το βίντεο του BBC Earth: δέκα ώρες παγωμένης θάλασσας, φουλ του μπλε, φουλ του ωκεανού και του πάγου με υπέροχα πλάσματα να απαθανατίζονται από τους κάμεραμαν του BBC και της ομάδας Ocean X Media.

Η Ocean X Media είναι μια ομάδα επιστημόνων, ερευνητών και κινηματογραφιστών που έχει βάλει στόχο ζωής να ανακαλύψει τι κρύβεται κάτω από τα κύματα των θαλασσών, να καταγράψει και να αφηγηθεί άγνωστες ιστορίες των ωκεανών. Μπορείτε να τους ανακαλύψτε εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ