- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Καναδάς: Η μέση θερμοκρασία αυξάνεται με διπλάσιο ρυθμό
Αντιμέτωποι με τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής οι κάτοικοι της χώρας
Η κλιματική αλλαγή προκαλεί αύξηση της θερμοκρασίας στον Καναδά με διπλάσιο ρυθμό σε σχέση με τον υπόλοιπο κόσμο, με τις επιπτώσεις αυτού του φαινομένου να είναι πιο ορατές στο βόρειο τμήμα της χώρας, σύμφωνα με κυβερνητική έρευνα.
Οι μέσες ετήσιες θερμοκρασίες στον Καναδά έχουν αυξηθεί κατά 1,7 βαθμούς Κελσίου από το 1948, δηλαδή με ρυθμό σχεδόν διπλάσιο σε σχέση με τον υπόλοιπο κόσμο, όπου η μέση αύξηση της θερμοκρασίας είναι 0,8 βαθμοί Κελσίου. «Το κλίμα θα συνεχίσει να θερμαίνεται στο μέλλον υπό την ανθρώπινη επιρροή» αναφέρει η έκθεση, που συντάχθηκε έπειτα από αίτημα του Υπουργείου Περιβάλλοντος της χώρας.
Στο βόρειο τμήμα του Καναδά, που βρίσκεται κοντά στον Αρκτικό Κύκλο, η θερμοκρασία έχει αυξηθεί κατά μέσο όρο κατά 2,3 βαθμούς Κελσίου την ίδια περίοδο. Η αύξηση της θερμοκρασίας ενδέχεται να φτάσει και τους 6 βαθμούς Κελσίου έως το τέλος του αιώνα, σύμφωνα με τις προβλέψεις των επιστημόνων.
Οι επιπτώσεις της υπερθέρμανσης αυτής είναι πολλές: Λιώσιμο των πάγων, αύξηση του επιπέδου της θάλασσας, πλημμύρες, ξηρασία, κύματα καύσωνα και πιο συχνές δασικές πυρκαγιές.
Η έκθεση αυτή δίνεται στη δημοσιότητα, την ώρα που η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Τζάστιν Τριντό, που έχει αναγάγει το περιβάλλον στις πρώτες της προτεραιότητες, επέβαλε τη Δευτέρα ειδικό φόρο για την εκπομπή αερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου σε τέσσερις επαρχίες. Το μέτρο αυτό προκάλεσε την οργή των συντηρητικών κυβερνητών των επαρχιών αυτών, λίγους μήνες πριν από τις ομοσπονδιακές βουλευτικές εκλογές του Οκτωβρίου.
Σύμφωνα με τις δεσμεύσεις που έχει λάβει ο Καναδάς, βάσει της συμφωνίας του Παρισιού για το Κλίμα, η χώρα πρέπει να μειώσει κατά 30% την εκπομπή αερίων του θερμοκηπίου έως το 2030 σε σχέση με το 2005.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Είναι η πρώτη φορά που μια πόλη λαμβάνει τέτοια μέτρα
Για πρώτη φορά θα ξεπεραστεί το συμβολικό φράγμα του 1,5°C της παγκόσμιας ανόδου της θερμοκρασίας
Οι διακυμάνσεις της παραγωγής ενέργειας από τον ήλιο και τον άνεμο δημιουργούν μεγάλες προκλήσεις στη διαχείριση του ενεργειακού μας συστήματος, με την αποθήκευση και το υδρογόνο να είναι οι κύριες απαντήσεις
Ποια είδη δεν πρέπει να φυτεύονται σε πόλεις
Και το πρώτο που θα σπάσει το φράγμα του 1,5° Κελσίου
Τι δείχνουν τα σενάρια του Network for Greening the Financial System – Δίκτυο για ένα Πράσινο Χρηματοπιστωτικό Σύστημα (NGFS)
H Γουίσντομ εντοπίστηκε για πρώτη φορά το 1956 - Ήταν με έναν νέο σύντροφο φέτος
Οι προκλήσεις, τα κενά και οι προοπτικές για τις θάλασσές μας που δοκιμάζονται
Πώς ερμηνεύεται το φαινόμενο που έχει να εμφανιστεί από τη δεκαετία του 1980
Αντικείμενα που χρησιμοποιούμε όλοι και καταστρέφουν το περιβάλλον
Υποθαλάσσιες έρευνες σε βάθος 5.000 μέτρων αποκάλυψαν ένα τεράστιο κοίτασμα μαγγανίου που περιέχει και αρκετό κοβάλτιο για να καλύψει τις ανάγκες της Ιαπωνίας για περίπου 75 χρόνια
«Ποιος είναι υπεύθυνος;» - Η τοπική κοινότητα προσπαθεί να ανακαλύψει τον ένοχο
Η εξάρτηση από τα μικρά, «φορητά» μπουκάλια και το περιβαλλοντικό κόστος
Στη σημαντικότερη παραλία ωοτοκίας του είδους σε όλη τη Μεσόγειο
«Δεν είμαι τρελαμένος οικολόγος ούτε ακτιβιστής, επιθυμώ να υπάρχει ισορροπία στη φύση και να διατηρηθεί κάθε είδος ζωής» έλεγε
Τεράστιος ο περιβαλλοντικός αντίκτυπος - Πώς καταστρέφονται ολόκληρες κοινότητες
Συνέντευξη με τον Δρ. Κώστα Ανδριοσόπουλο με θέμα τις Ενεργειακές Κοινότητες και τη χρηματοδότηση μέσω crowdfunding.
Με οδηγό την τεχνητή νοημοσύνη, το μέλλον προβλέπεται πιο βιώσιμο
Χρειαζόμαστε το αττικόψαρο (Pelasgus-marathonicus), όπως μας χρειάζεται και αυτό. Η απώλεια της φύσης μοιραία θα οδηγήσει στη δική μας φτώχεια και δυστυχία
Στο Βόρειο Αιγαίο καταγράφηκαν έντονοι και μεγάλης διάρκειας θαλάσσιοι καύσωνες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.