Περιβαλλον

Κλείνει επ’ αόριστον η παραλία του Ντι Κάπριο στην Ταϊλάνδη

Για να προστατευτεί ο κοραλλιογενής ύφαλος

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
maya-bay-di-caprio.jpg
© EPA PHOTO AFP/Emmanuel DUNAND

Ο κόλπος Μάγια στην Ταϊλάνδη είναι ένα από τα πιο διάσημα μέρη για να επισκεφτεί κανείς, χάρις στην ταινία με πρωταγωνιστή τον βραβευμένο με Όσκαρ Λεονάρντο Ντι Κάπριο, «The Beach», η οποία βγήκε στους κινηματογράφους το 2000.

Κατά σύμπτωση στην ταινία ο Ρίτσαρντ (Λεονάρντο Ντι Κάπριο) ψάχνει να βρει την τέλεια και ανέγγιχτη παραλία, η οποία βρίσκεται σε ένα σημείο του κόλπου της Ταϊλάνδης.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις περίπου 5.000 τουρίστες επισκέπτονται τα γαλαζοπράσινα νερά του κόλπου Μάγια καθημερινά. Η παραλία θα έκλεινε από τον Ιούνιο μέχρι τον Σεπτέμβριο και επρόκειτο να ανοίξει και πάλι τώρα, που ξεκινά η τουριστική περίοδος στη χώρα. Ωστόσο, όπως ανακοίνωσε ο Τομέας Προστασίας των Εθνικών Πάρκων και της Άγριας Ζωής της Ταϊλάνδης, ο στόχος να βελτιωθεί η ζημιά που έχει προκληθεί στον κοραλλιογενή ύφαλο και να διαμορφωθεί ξανά το περιβάλλον του κόλπου δεν επιτεύχθηκε και για αυτό αποφασίστηκε η διάσημη παραλία να κλείσει επ’ αόριστον για το κοινό.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της σχολής Αλιείας του Πανεπιστημίου Kasetsart στην Μπανγκόκ, Thon Thamrongnawasawat, το 80% των κοραλλιογενών υφάλων της Ταϊλάνδης έχει καταστραφεί εξαιτίας των παραθαλάσσιων ξενοδοχείων, των αγκυρών των πλοίων και των πλαστικών απόβλητων που πέφτουν στη θάλασσα.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Από τις ΑΠΕ στο υδρογόνο
Από τις ΑΠΕ στο υδρογόνο

Οι διακυμάνσεις της παραγωγής ενέργειας από τον ήλιο και τον άνεμο δημιουργούν μεγάλες προκλήσεις στη διαχείριση του ενεργειακού μας συστήματος, με την αποθήκευση και το υδρογόνο να είναι οι κύριες απαντήσεις

Μια σημαντική υποθαλάσσια ανακάλυψη για τη βιομηχανία ηλεκτρικών οχημάτων της Ιαπωνίας
Μια σημαντική υποθαλάσσια ανακάλυψη για τη βιομηχανία ηλεκτρικών οχημάτων της Ιαπωνίας

Υποθαλάσσιες έρευνες σε βάθος 5.000 μέτρων αποκάλυψαν ένα τεράστιο κοίτασμα μαγγανίου που περιέχει και αρκετό κοβάλτιο για να καλύψει τις ανάγκες της Ιαπωνίας για περίπου 75 χρόνια

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.