- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Πυροβόλησαν και σκότωσαν ελάφι στη Φλώρινα (εικόνες)
Σε μικρή απόσταση από την είσοδο του Νυμφαίου
Ένα νεκρό ελάφι (Cervus elaphus), σε πολύ μικρή απόσταση από την είσοδο του Νυμφαίου, βρέθηκε το βράδυ της Τρίτης 23 Ιανουαρίου.
Το άτυχο ζώο ήταν πεσμένο στον δρόμο όταν εντοπίστηκε από διερχόμενο οδηγό. Αφού το πλησίασε και διαπίστωσε ότι ήταν νεκρό, ενημέρωσε αμέσως την Αστυνομία από την οποία ειδοποιήθηκε η Ομάδα Άμεσης Επέμβασης (ΟΑΕ) του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ που έσπευσε στο σημείο μαζί με τη Θηροφυλακή και το Δασαρχείο.
Κατά την εξέταση του ζώου διαπιστώθηκε ότι έφερε τραύματα στον λαιμό από πυροβόλο όπλο, από τα οποία προήλθε και ο θάνατός του.
Αποτροπιασμός
Το νέο περιστατικό παράνομης θανάτωσης ενός άγριου ζώου έρχεται να προστεθεί σε μία σειρά φόνων που προκαλούνται από ανθρώπους, είτε με πυροβολισμό είτε με δηλητηρίαση.
Ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ εκφράζει για μία ακόμη φορά τον αποτροπιασμό του για την παράνομη θανάτωση ενός άγριου ζώου.
Ο πληθυσμός του ελαφιού έχει συρρικνωθεί σε τέτοιο βαθμό, ώστε το είδος να βρίσκεται στα πρόθυρα της εξαφάνισης και να χαρακτηρίζεται ως «Κρισίμως Κινδυνεύον», σύμφωνα με το Κόκκινο Βιβλίο των Απειλούμενων Ζώων της Ελλάδας.
Επαγρύπνηση
Ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ απευθύνει έκκληση στους ευαισθητοποιημένους πολίτες να μη μένουν αμέτοχοι απέναντι σε τέτοια γεγονότα και εφόσον υποπίπτουν στην αντίληψή τους περιστατικά θανάτωσης άγριων ζώων, να τα καταγγέλουν άμεσα στις αρμόδιες αρχές.
Η Άγρια Ζωή κινδυνεύει από τον άνθρωπο ανεξέλεγκτα ακόμη και χωρίς το πρόσχημα των ζημιών και των επιθέσεων. Μια προσπάθεια αν όχι προστασίας με την άγρια ζωή, τουλάχιστον ομαλής συμβίωσης μαζί της, όσο υπάρχει ακόμη καιρό, αποτελεί μονόδρομο.
Η Ομάδα Άμεσης Επέμβασης του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ, η οποία ενισχύεται μέσα από το πρόγραμμα δημιουργίας του Βαλκανικού Κέντρου Άγριων Σαρκοφάγων που υλοποιείται με την υποστήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, επεμβαίνει σε περιστατικά τραυματισμού και παγίδευσης άγριων ζώων.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ακραίες βροχοπτώσεις καταγράφηκαν στην Ευρώπη
Με άδεια 25 ετών προχωρά το έργο αποθήκευσης CO2 στον Πρίνο, κρίσιμο για κλίμα και βιομηχανία
Ομάδα φυσιολατρών εντόπισε δύο νέα φυτά της σπάνιας ορχιδέας, αναδεικνύοντας τον πλούτο της τοπικής χλωρίδας
Ο σεβασμός στο περιβάλλον και η οικολογία ως δικαιολογία άρνησης κάθε μεταβολής
Το συγκινητικό βίντεο από ιαπωνικό ζωολογικό κήπο και οι εξηγήσεις των ειδικών
Επανεισάγονται στο νησί στο πλαίσιο της μεγαλύτερης οικολογικής αποκατάστασης του αρχιπελάγους
Ο ρόλος της έντονης και συνεχούς πίεσης ζευγαρώματος
«Είναι η σημαντικότερη οπισθοδρόμηση» καταγγέλλουν περιβαλλοντικές οργανώσεις
Παρά τα κύματα ψύχους στο βόρειο ημισφαίριο
Τι αναφέρουν παράγοντες της ΕΥΔΑΠ
Οι επιστήμονες τονίζουν ότι η εικόνα αυτή δεν σημαίνει μακροπρόθεσμη ασφάλεια
Ερευνητές ανέπτυξαν υλικό που απορροφά τους ρύπους 100 φορές ταχύτερα
Έργα στη νησιωτική και την ηπειρωτική χώρα
Η περίπτωση του ρέματος της Πικροδάφνης
Το κουνούπι-τίγρης και οι νέες απειλές
Όταν η ανθρώπινη παρέμβαση αφανίζει ένα «μαγικό» είδος - Εξαφανίστηκαν στην Ινδία
Eνώ οι πωλήσεις φυτικών κρεάτων έχουν πέσει, αρκετές start-ups έχουν κλείσει και οι επενδυτές έχουν πατήσει φρένο
Δυσοίωνες οι εκτιμήσεις για τις Άλπεις
Μελέτη βρίσκει στατιστικά σημαντική σχέση μεταξύ αύξησης θερμοκρασίας και αλλαγής γονιδίων
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.