- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Λωρίδα ρύπανσης από προσάραξη πλοίου στη Μύκονο (εικόνες)
Πλωτά φράγματα γύρω από το ναυαγισμένο LITTLE SEYMA, σημαίας Παναμά
Φορτηγό πλοίο με σημαία Παναμά προσάραξε πριν από 4 ημέρες στη νήσο Τραγονήσι νότιο ανατολικά της Μυκόνου και στο σημείο εντοπίστηκε ρύπανση.
Στο Φ/Γ πλοίο LITTLE SEYMA σημαίας Παναμά επέβαιναν 12 αλλοδαποί μέλη του πληρώματος.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του λιμενικού «αεροσκάφος Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ., το οποίο μετέβη στην περιοχή εντόπισε λωρίδα ελαφριάς ιριδίζουσας ρύπανσης στις βορειοανατολικές ακτές ν. Τραγονησίου κατά προσέγγιση μήκους περίπου 200 μ. και πλάτους περίπου 5 μ.».
Η ανακοίνωση του λιμενικού
Αναφορικά με την προσάραξη του Φ/Γ πλοίου ''LITTLE SEYMA'' σημαίας Παναμά, την 22/12/2017 με δώδεκα (12) αλλοδαπούς επιβαίνοντες, μέλη πληρώματος, στη νήσο Τραγονήσι νότιο ανατολικά ν. Μυκόνου γνωρίζεται ότι στην ανωτέρω περιοχή έχουν καταπλεύσει αντιρρυπαντικό σκάφος Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. καθώς και τα Ρ/Κ “ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΧΙΙ” Ν.Π.12109 και Ρ/Κ “ΧΡΗΣΤΟΣ ΧL” Ν.Π. 11723, τα οποία προέβησαν στην πόντιση πλωτών φραγμάτων πέριξ του ναυαγίου.
Επιπρόσθετα, αεροσκάφος Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ., το οποίο μετέβη στην περιοχή εντόπισε λωρίδα ελαφριάς ιριδίζουσας ρύπανσης στις βορειοανατολικές ακτές ν. Τραγονησίου κατά προσέγγιση μήκους περίπου 200 μ. και πλάτους περίπου 5 μ., ενώ πέριξ του ναυαγίου δεν εντοπίστηκε θαλάσσια ρύπανση. Παράλληλα, στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. και της Διεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών και Λαθρεμπορίου του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος, διενέργησαν ελέγχους επί του πλοίου και στην περιοχή του ναυαγίου.
Τέλος, από την ανάδοχη εταιρία απορρύπανσης έχουν ξεκινήσει οι διεργασίες με ιδιώτες δύτες, για την απάντληση των καυσίμων του πλοίου.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σε ένα δυσμενές σενάριο, η άνοδος της στάθμης μπορεί να φτάσει έως και τα 1,8 μέτρα
Αυτό που θεωρείς σκουπίδι, είναι γκουρμέ γεύμα για τις πεταλούδες
Δεύτερος πιο θερμός ο φετινός Μάρτιος στην Ευρώπη
Οι ουσίες PFAS, η ρύπανση και οι εναλλακτικές λύσεις
Νέα έρευνα προειδοποιεί ότι η κλιματική κρίση καθιστά τις ακραίες θερμοκρασίες θανατηφόρες
Το εξελικτικό «οικογενειακό δέντρο» τουςν ίσως είναι πολύ πιο περίπλοκο
Οι επιστήμονες δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να καταγραφούν νέα παγκόσμια ρεκόρ θερμοκρασίας
Αυξανόμενες ανησυχίες για την άγρια ζωή - Έκκληση για πανεθνικά μέτρα
Τα έντομα με τον τόσο μικροσκοπικό εγκέφαλο διαθέτουν εκπληκτική νοημοσύνη
Το προϊόν, προς έκπληξη πολλών, δεν έχει οσμή
Τι πρέπει να αλλάξει στον τρόπο της ζωής μας για να αντιμετωπίσουμε τις ενεργειακές κρίσεις
Οι διαθέσιμες εναλλακτικές λύσεις ήταν περιορισμένες
Η ΕΕ καθυστερεί την πλήρη απαγόρευση PFAS – Εξαιρέσεις για κρίσιμους τομείς και βιομηχανία
Η ανθρώπινη ρύπανση «δηλητηριάζει» τους καρχαρίες με ναρκωτικά και φάρμακα
Σοκαριστικά στοιχεία από την IQAir - Σωματίδια έως και 13 φορές πάνω από τα όρια του ΠΟΥ
Καταστροφές φραγμάτων, απώλειες σε χλωρίδα και πανίδα, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας
«Μοναδικό. Όπως και εμείς.»
Ο Παγκόσμιος Μετεωρολογικός Οργανισμός προειδοποιεί για νέα ρεκόρ θερμοκρασίας μέσα στο 2026
Οι αθέατες πρωτοπόροι της επιστήμης, των ιδεών, των τεχνών και των γραμμάτων: Αυτές είναι οι ιστορίες τους.
Αν και οι πόλεις σφύζουν από ενήλικα πτηνά, τα νεογέννητα παραμένουν «φαντάσματα» - Ποιος είναι ο πραγματικός λόγος
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.