Περιβαλλον

Το περιβαλλοντικό έγκλημα στην Σαλαμίνα συνεχίζεται - Αμοντάριστα και αποκαλυπτικά πλάνα από την Greenpeace (video)

«Αν το Υπουργείο έχει κινήσει θεούς και δαίμονες για την πετρελαιοκηλίδα, σίγουρα δεν τους έχουμε συναντήσει στην Σαλαμίνα»  

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Το περιβαλλοντικό έγκλημα στην Σαλαμίνα συνεχίζεται - Αμοντάριστα πλάνα από Greenpeace

Η Greenpeace δεν συμμετείχε στη σημερινή συνεδρίαση της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Προστασίας Περιβάλλοντος με θέμα “Αντιμετώπιση της θαλάσσιας ρύπανσης στον Σαρωνικό από τη βύθιση του δεξαμενόπλοιου «Αγία Ζώνη ΙΙ»”. Με δεδομένη την αποκαρδιωτική εικόνα που συνεχίζει να παρουσιάζει η Σαλαμίνα 10 μέρες μετά το ναυάγιο του δεξαμενόπλοιου Αγία Ζώνη ΙΙ και τα ανεπαρκή μέσα απορρύπανσης που έχουν διατεθεί στην περιοχή, στην παρούσα χρονική στιγμή προέχει η καταπολέμηση της ρύπανσης. Ομάδα εθελοντών της Greenpeace βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην Σαλαμίνα για να συμβάλει στην επιτάχυνση των εργασιών[1].

Σαλαμίνα

«Αν η ηγεσία του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας έχει κινήσει θεούς και δαίμονες για την καταπολέμηση της πετρελαιοκηλίδας, σίγουρα δεν τους έχουμε συναντήσει στην Σαλαμίνα. Αυτό που βλέπουμε ωστόσο είναι τις περισσότερες ρυπασμένες παραλίες εγκαταλελειμμένες και την πετρελαιοκηλίδα να παραμένει σε μεγάλο τμήμα της θαλάσσιας περιοχής που έχει πληγεί», δήλωσε ο Δημήτρης Ιμπραήμ, υπεύθυνος εκστρατειών στο ελληνικό γραφείο της Greenpeace. «Η Σαλαμίνα εξακολουθεί να πληρώνει το κόστος της καθυστέρησης και του κακού συντονισμού του κρατικού μηχανισμού. Δεν υπάρχει άλλος χρόνος, χρειάζεται μεγαλύτερη προσπάθεια με περισσότερα συνεργεία απορρύπανσης», τόνισε ο Δημήτρης Ιμπραήμ.

Αξίζει επίσης να επισημανθεί, ότι χθες (19/9) το πλοίο που είχε αναλάβει την απάντληση του πετρελαίου από τις δεξαμενές του Αγιά Ζώνη ΙΙ δεν βρισκόταν στην περιοχή του ναυαγίου. Η εξέλιξη αυτή καθυστερεί περισσότερο τις προσπάθειες απορρύπανσης και παρατείνει τον κίνδυνο νέας διαρροής από το ναυάγιο.

H Greenpeace καλεί την ελληνική κυβέρνηση:

1.Να επιταχύνει τις διαδικασίες απορρύπανσης και να διαθέσει περισσότερους πόρους, ειδικά στην περιοχή της Σαλαμίνας.

2.Να επιταχύνει τις εργασίες απάντλησης όλου του πετρελαίου που απομένει στο βυθισμένο πλοίο και να προχωρήσει το συντομότερο δυνατόν στην ανέλκυσή του.

3.Να αποδώσει πλήρως τις ευθύνες στους υπαίτιους, μετά από έρευνα για τα αίτια του ατυχήματος και της θαλάσσιας ρύπανσης και να ενημερώσει με κάθε διαφάνεια τους Έλληνες πολίτες.

4.Να σταματήσει οριστικά τις διαδικασίες για έρευνα και εξόρυξη υδρογονανθράκων με δεδομένο τον τεράστιο περιβαλλοντικό, οικονομικό και κοινωνικό κίνδυνο που κρύβουν για τη χώρα.

Σαλαμίνα

Η Greenpeace καλεί τους πολίτες να ασκήσουν πίεση στον Υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή για να εντείνει τις προσπάθειες απορρύπανσης και να αναλάβει όλες τις απαραίτητες πρωτοβουλίες ώστε να αποδοθούν οι ευθύνες στους υπαίτιους υπογράφοντας τη σχετική έκκληση

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Από τις ΑΠΕ στο υδρογόνο
Από τις ΑΠΕ στο υδρογόνο

Οι διακυμάνσεις της παραγωγής ενέργειας από τον ήλιο και τον άνεμο δημιουργούν μεγάλες προκλήσεις στη διαχείριση του ενεργειακού μας συστήματος, με την αποθήκευση και το υδρογόνο να είναι οι κύριες απαντήσεις

Μια σημαντική υποθαλάσσια ανακάλυψη για τη βιομηχανία ηλεκτρικών οχημάτων της Ιαπωνίας
Μια σημαντική υποθαλάσσια ανακάλυψη για τη βιομηχανία ηλεκτρικών οχημάτων της Ιαπωνίας

Υποθαλάσσιες έρευνες σε βάθος 5.000 μέτρων αποκάλυψαν ένα τεράστιο κοίτασμα μαγγανίου που περιέχει και αρκετό κοβάλτιο για να καλύψει τις ανάγκες της Ιαπωνίας για περίπου 75 χρόνια

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.