- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Ρέθυμνο: Αυτές είναι οι 17 παραλίες και ακτές με «Γαλάζια Σημαία»
Τα αυστηρά κριτήρια επιλογής
Την διεθνή διάκριση ποιότητας της «Γαλάζιας Σημαίας» απέσπασαν 17 παραλίες και ακτές του Ρεθύμνου, ενισχύοντας την εικόνα της Ελλάδας, που καταλαμβάνει τη 2η θέση παγκοσμίως, μεταξύ 47 χωρών.
Η «Γαλάζια Σημαία», σύμβολο ποιότητας και το πλέον αναγνωρίσιμο οικολογικό σήμα για ακτές, μαρίνες και σκάφη αειφόρου τουρισμού, συμπληρώνει 30 χρόνια εφαρμογής στον κόσμο και στην Ελλάδα και απονέμεται, σύμφωνα με την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης, με αυστηρά κριτήρια, σε οργανωμένες ακτές και μαρίνες που διαχειρίζονται παράκτιοι Δήμοι, ξενοδόχοι και άλλοι φορείς.
Στον Δήμο Ρεθύμνης, «Γαλάζια Σημαία» έλαβαν: Ρέθυμνο 1/Aquila Porto Rethymno, Ρέθυμνο 1/Kriti Beach, Ρέθυμνο 1/Ilios Beach, Ρέθυμνο 2/Pearl Beach, Ρέθυμνο 3/Steris Beach, Ρέθυμνο 4-Μυσσίρια/Creta Palace, Πλατανιάς Β/Minos Mare Resort, Αδελιανός Κάμπος Α/Aquila Rithymna Beach, Πηγιανός Κάμπος/Grecotel White Palace, Σκαλέτα/Creta Star.
Στον Δήμο Μυλοποτάμου «Γαλάζιες Σημαίες» έλαβαν: Πάνορμο Λίμνη/Grecotel Club Marine Palace, Λιανός Κάβος Λαυρίς/Iberostar Creta Panorama, Μπαλί Λιβάδι/Bali 1Paradise Beach.
Στον Δήμο Αγίου Βασιλείου «Γαλάζιες Σημαίες» έλαβαν: Πλακιάς, Ροδάκινο, Αγ. Γαλήνη/ Ύστερο Βαρκοτόπι, Σούδα.
Μεταξύ των αυστηρών κριτηρίων για να κερδίσει μία ακτή την «Γαλάζια Σημαία» πέρα της ποιότητας των νερών, της ορθής περιβαλλοντικής διαχείρισης και των απαραίτητων υποδομών, είναι και η περιβαλλοντική εκπαίδευση και πληροφόρηση, οι πληροφορίες για το παράκτιο οικοσύστημα και το ευαίσθητο φυσικό περιβάλλον στον παράκτιο χώρο, η συνεχής πληροφόρηση του κοινού για την ποιότητα των νερών κολύμβησης, στοιχεία στα οποία οι Δήμοι Ρεθύμνου έχουν δώσει μεγάλη έμφαση.
Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Είναι η πρώτη φορά που μια πόλη λαμβάνει τέτοια μέτρα
Για πρώτη φορά θα ξεπεραστεί το συμβολικό φράγμα του 1,5°C της παγκόσμιας ανόδου της θερμοκρασίας
Οι διακυμάνσεις της παραγωγής ενέργειας από τον ήλιο και τον άνεμο δημιουργούν μεγάλες προκλήσεις στη διαχείριση του ενεργειακού μας συστήματος, με την αποθήκευση και το υδρογόνο να είναι οι κύριες απαντήσεις
Ποια είδη δεν πρέπει να φυτεύονται σε πόλεις
Και το πρώτο που θα σπάσει το φράγμα του 1,5° Κελσίου
Τι δείχνουν τα σενάρια του Network for Greening the Financial System – Δίκτυο για ένα Πράσινο Χρηματοπιστωτικό Σύστημα (NGFS)
H Γουίσντομ εντοπίστηκε για πρώτη φορά το 1956 - Ήταν με έναν νέο σύντροφο φέτος
Οι προκλήσεις, τα κενά και οι προοπτικές για τις θάλασσές μας που δοκιμάζονται
Πώς ερμηνεύεται το φαινόμενο που έχει να εμφανιστεί από τη δεκαετία του 1980
Αντικείμενα που χρησιμοποιούμε όλοι και καταστρέφουν το περιβάλλον
Υποθαλάσσιες έρευνες σε βάθος 5.000 μέτρων αποκάλυψαν ένα τεράστιο κοίτασμα μαγγανίου που περιέχει και αρκετό κοβάλτιο για να καλύψει τις ανάγκες της Ιαπωνίας για περίπου 75 χρόνια
«Ποιος είναι υπεύθυνος;» - Η τοπική κοινότητα προσπαθεί να ανακαλύψει τον ένοχο
Η εξάρτηση από τα μικρά, «φορητά» μπουκάλια και το περιβαλλοντικό κόστος
Στη σημαντικότερη παραλία ωοτοκίας του είδους σε όλη τη Μεσόγειο
«Δεν είμαι τρελαμένος οικολόγος ούτε ακτιβιστής, επιθυμώ να υπάρχει ισορροπία στη φύση και να διατηρηθεί κάθε είδος ζωής» έλεγε
Τεράστιος ο περιβαλλοντικός αντίκτυπος - Πώς καταστρέφονται ολόκληρες κοινότητες
Συνέντευξη με τον Δρ. Κώστα Ανδριοσόπουλο με θέμα τις Ενεργειακές Κοινότητες και τη χρηματοδότηση μέσω crowdfunding.
Με οδηγό την τεχνητή νοημοσύνη, το μέλλον προβλέπεται πιο βιώσιμο
Χρειαζόμαστε το αττικόψαρο (Pelasgus-marathonicus), όπως μας χρειάζεται και αυτό. Η απώλεια της φύσης μοιραία θα οδηγήσει στη δική μας φτώχεια και δυστυχία
Στο Βόρειο Αιγαίο καταγράφηκαν έντονοι και μεγάλης διάρκειας θαλάσσιοι καύσωνες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.