Περιβαλλον

Δείτε πως είναι η πράσινη Βουλή των Ελλήνων (εικόνες)

Ανασχηματισμός στα «πράσινα»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
329752-682188.jpg
ΑΠΕ - ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ

Όπως φαίνεται θα πραγματοποιηθεί ο ανασχηματισμός και η Βουλή θα είναι πράσινη, όχι κομματικά αλλά χρωματικά. 

Το Ελληνικό Κοινοβούλιο έχει φωταγωγηθεί με πράσινο χρώμα (και αύριο το βράδυ) με στόχο να σηματοδοτήσει την έναρξη ισχύος της διεθνούς Συμφωνίας των Παρισίων για την Κλιματική Αλλαγή.

Ανασχηματισμός στα «πράσινα»

«Η Ελληνική Βουλή, ανταποκρινόμενη σε πρόταση της Διάσκεψης των Ηνωμένων Εθνών για την Κλιματική Αλλαγή, φωταγωγεί το κτήριό της λόγω του ιδιαίτερου εμβληματικού χαρακτήρα του αλλά και των βιοκλιματικών χαρακτηριστικών του.

Η Συμφωνία των Παρισίων, η οποία κυρώθηκε από τη Βουλή των Ελλήνων τον περασμένο Οκτώβριο (5/10/2016), αποτελεί την πρώτη παγκόσμια, νομικά δεσμευτική συμφωνία για το κλίμα, που επιτεύχθηκε στη Διάσκεψη του Παρισιού στις 12 Δεκεμβρίου 2015, στο πλαίσιο του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.

Ανασχηματισμός στα «πράσινα»

Με κεντρική επιδίωξή της τον περιορισμό της υπερθέρμανσης του πλανήτη, η Συμφωνία των Παρισίων δημιουργεί ένα διαρκές, δεσμευτικό και διαφανές νομικό καθεστώς, σύμφωνα με το οποίο τα κράτη αναλαμβάνουν δεσμεύσεις για τη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου και τη διαχείριση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής.

Ανασχηματισμός στα «πράσινα»

Ας σημειωθεί ότι προϋπόθεση για να τεθεί σε ισχύ η συμφωνία ήταν τουλάχιστον 55 χώρες, που αντιπροσωπεύουν τουλάχιστον το 55% των παγκόσμιων εκπομπών αερίων, να έχουν καταθέσει στον ΟΗΕ τα έγγραφα επικύρωσής της. Οι ΗΠΑ και η Κίνα ανακοίνωσαν από κοινού την κύρωση της συμφωνίας στις 3 Σεπτεμβρίου 2016, ενώ και η Ευρωπαϊκή Ένωση συνολικά επικύρωσε επίσημα τη συμφωνία στις 5 Οκτωβρίου 2016» αναφέρει η ανακοίνωση της βουλής.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ