Περιβαλλον

Επιτέλους η Σάσα και η Αλεξάνδρα έπεσαν για ύπνο (video)

Δύο αρκούδες, αδελφές που είχαν περάσει όλη τη ζωή τους σε αιχμαλωσία

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
318021-626283.jpg

Η Σάσα και η Αλεξάνδρα, δύο αρκούδες που μεταφέρθηκαν από το Ζωολογικό Κήπο Θεσσαλονίκης στο καταφύγιο του Αρκτούρου στο Νυμφαίο Φλώρινας έπεσαν για πρώτη φορά στη ζωή τους για χειμέριο ύπνο. «Καθώς από πολύ μικρές ζούσαν εκτός του φυσικού τους περιβάλλοντος, φέτος είναι η πρώτη φορά που θα κοιμηθούν. Κι όμως το ένστικτό τους λειτουργεί. Ήταν από τις πρώτες αρκούδες που αποσύρθηκαν για να κοιμηθούν, αφού πρώτα άρχισαν να μαζεύουν φύλλα για να στρώσουν στη φωλιά τους, όπως κάνουν και οι αρκούδες στη φύση!», αναφέρει η ανακοίνωση της αστικής, μη κυβερνητικής και μη κερδοσκοπικής οργάνωσης στο Facebook.

«Μείναμε έκπληκτοι από τη συμπεριφορά τους αφού όλη τους τη ζωή την έχουν περάσει στην αιχμαλωσία. Είναι απίστευτο πώς ξέρανε να μαζέψουν φύλλα για να κάνουν τη φωλιά τους ή ακόμα, να φάνε καρπούς οξιάς που δεν έχουν ξαναφάει ποτέ και είναι από δέντρα που δεν καρποφορούν καν κάθε χρόνο», δήλωσε ο Πάνος Στεφάνου από τον «Αρκτούρο», προσθέτοντας ότι σε χειμέριο ύπνο έχουν πέσει και οι υπόλοιπες 9 αρκούδες του Καταφυγίου.

Υπενθυμίζεται ότι οι δύο αρκούδες που είναι και αδελφές είχαν έρθει στην Ελλάδα τον Νοέμβριο του 1993, όπως αναφέρει ρεπορτάζ στην εφημερίδα το «Έθνος», από τον Ζωολογικό Κήπο του Βελιγραδίου καθώς βρέθηκαν, σε ηλικία μόλις τριών μηνών, να περιφέρονται χωρίς τη μητέρα τους που σκοτώθηκε σε ναρκοπέδιο.

Η Σάσα και η Αλεξάνδρα συνηθίζουν σιγά σιγά στο νέο τους σπίτι :)

Posted by ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ - ARCTUROS on Monday, 22 June 2015

ΠΡΟΣΦΑΤΑ