Περιβαλλον

ECOVOICE: Μεσόγειος, το κοινό μας σπίτι

Έκθεση φωτογραφίας Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών

41535-93522.jpg
Βασιλική Γραμματικογιάννη
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
19761-48948.jpg

Το Σαββατοκύριακο ζήσαμε άλλη μια τραγωδία με τις πλημμύρες στον Πύργο που πέρα από τις σημαντικές υλικές ζημιές κόστισαν και δύο ανθρώπινες ζωές. Η σημερινή τραγική πραγματικότητα στον Πύργο είναι ένα ζήτημα που πρέπει να απασχολεί όλους μας, αφού αφ’ ενός πρέπει να μάθουμε να ζούμε με ακραία καιρικά φαινόμενα που θα είναι όλο και πιο συχνά με τις καταστροφές που έχουμε προκαλέσει, αφ’ ετέρου θα πρέπει να γίνουμε πιο ενεργοί και πιο συμμετοχικοί σε δράσεις και ενέργειες για το περιβάλλον.

Το Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS έχει ένα σημαντικό έργο σε περιβαλλοντικές δράσεις αλλά και σε εκπαιδευτικά προγράμματα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης απαραίτητα για την δημιουργία περιβαλλοντικής κουλτούρας τουλάχιστον για τις νεότερες γενιές. Τελευταίος σταθμός των μέχρι τώρα πολιτιστικών και εκπαιδευτικών δράσεων του Δικτύου ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS η έκθεση φωτογραφίας με τίτλο «Μεσόγειος το κοινό μας σπίτι» που ξεκινάει την Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου στον πολυχώρο Booze Cooperativa και θα διαρκέσει μέχρι την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου.

Η έκθεση περιλαμβάνει 65 έργα Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών, που αποτυπώνουν μέσα από τον φωτογραφικό φακό τα πολλά, ετερόκλητα πρόσωπα της Μεσογείου, το δοκιμαζόμενο φυσικό και ανθρώπινο περιβάλλον της, την απαράμιλλη γοητεία των τοπίων της. Τα έργα που θα εκτεθούν είναι αποτέλεσμα επαγγελματικής αλλά και ερασιτεχνικής ενασχόλησης με την τέχνη της φωτογραφίας και έχουν διατεθεί στο Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS από τους δημιουργούς τους για την οικονομική ενίσχυση της οργάνωσης. Τα έργα που θα κοσμούν την έκθεση παραχώρησαν αφιλοκερδώς οι Θοδωρής Αθανασιάδης, Andrea Bonetti, Μιχάλης Καραγιάννης, Γιάννης Σκουλάς, Αλέξανδρος Φραντζής, Τζέλη Χατζηδημητρίου, Γιώργος Χείρας, Νίκος Χρυσόγελος και η οργάνωση Πράσινη Γραμμή από το Λίβανο. Τα έργα είναι εμπνευσμένα από τα τοπία, τις ανθρώπινες μορφές και τα σπάνια είδη της Μεσογείου.

Η αγορά των έργων από το φιλότεχνο κοινό θα δώσει μια οικονομική ανάσα στο δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS που είναι αναγκαία για την συνέχιση των δράσεων της οργάνωσης με συνέπεια και ανεξαρτησία. Στην περίοδο αυτή της πολυεπίπεδης κρίσης που διανύουμε, η αμοιβαία υποστήριξη και αλληλεγγύη είναι απαραίτητα συστατικά για να δώσουν λύσεις αλλά και να υπάρξει προοπτική. Στην έκθεση «Μεσόγειος το κοινό μας σπίτι» η οικολογία και η τέχνη ενώνουν τις δυνάμεις τους και αλληλοϋποστηρίζονται με κοινό στόχο τη διασφάλιση ενός καλύτερου μέλλοντος για τον πλανήτη.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου στις 21:00 στον πολυχώρο Booze Cooperativa. Τις υπόλοιπες μέρες μέχρι και την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου, η έκθεση θα λειτουργεί από 12:00 – 22:00.


Φωτο Θ. Αθανασιάδης - www.viewsofgreece.gr


n

 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ