- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Το Σαββατοκύριακο ζήσαμε άλλη μια τραγωδία με τις πλημμύρες στον Πύργο που πέρα από τις σημαντικές υλικές ζημιές κόστισαν και δύο ανθρώπινες ζωές. Η σημερινή τραγική πραγματικότητα στον Πύργο είναι ένα ζήτημα που πρέπει να απασχολεί όλους μας, αφού αφ’ ενός πρέπει να μάθουμε να ζούμε με ακραία καιρικά φαινόμενα που θα είναι όλο και πιο συχνά με τις καταστροφές που έχουμε προκαλέσει, αφ’ ετέρου θα πρέπει να γίνουμε πιο ενεργοί και πιο συμμετοχικοί σε δράσεις και ενέργειες για το περιβάλλον.
Το Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS έχει ένα σημαντικό έργο σε περιβαλλοντικές δράσεις αλλά και σε εκπαιδευτικά προγράμματα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης απαραίτητα για την δημιουργία περιβαλλοντικής κουλτούρας τουλάχιστον για τις νεότερες γενιές. Τελευταίος σταθμός των μέχρι τώρα πολιτιστικών και εκπαιδευτικών δράσεων του Δικτύου ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS η έκθεση φωτογραφίας με τίτλο «Μεσόγειος το κοινό μας σπίτι» που ξεκινάει την Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου στον πολυχώρο Booze Cooperativa και θα διαρκέσει μέχρι την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου.
Η έκθεση περιλαμβάνει 65 έργα Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών, που αποτυπώνουν μέσα από τον φωτογραφικό φακό τα πολλά, ετερόκλητα πρόσωπα της Μεσογείου, το δοκιμαζόμενο φυσικό και ανθρώπινο περιβάλλον της, την απαράμιλλη γοητεία των τοπίων της. Τα έργα που θα εκτεθούν είναι αποτέλεσμα επαγγελματικής αλλά και ερασιτεχνικής ενασχόλησης με την τέχνη της φωτογραφίας και έχουν διατεθεί στο Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS από τους δημιουργούς τους για την οικονομική ενίσχυση της οργάνωσης. Τα έργα που θα κοσμούν την έκθεση παραχώρησαν αφιλοκερδώς οι Θοδωρής Αθανασιάδης, Andrea Bonetti, Μιχάλης Καραγιάννης, Γιάννης Σκουλάς, Αλέξανδρος Φραντζής, Τζέλη Χατζηδημητρίου, Γιώργος Χείρας, Νίκος Χρυσόγελος και η οργάνωση Πράσινη Γραμμή από το Λίβανο. Τα έργα είναι εμπνευσμένα από τα τοπία, τις ανθρώπινες μορφές και τα σπάνια είδη της Μεσογείου.
Η αγορά των έργων από το φιλότεχνο κοινό θα δώσει μια οικονομική ανάσα στο δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS που είναι αναγκαία για την συνέχιση των δράσεων της οργάνωσης με συνέπεια και ανεξαρτησία. Στην περίοδο αυτή της πολυεπίπεδης κρίσης που διανύουμε, η αμοιβαία υποστήριξη και αλληλεγγύη είναι απαραίτητα συστατικά για να δώσουν λύσεις αλλά και να υπάρξει προοπτική. Στην έκθεση «Μεσόγειος το κοινό μας σπίτι» η οικολογία και η τέχνη ενώνουν τις δυνάμεις τους και αλληλοϋποστηρίζονται με κοινό στόχο τη διασφάλιση ενός καλύτερου μέλλοντος για τον πλανήτη.
Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου στις 21:00 στον πολυχώρο Booze Cooperativa. Τις υπόλοιπες μέρες μέχρι και την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου, η έκθεση θα λειτουργεί από 12:00 – 22:00.
Φωτο Θ. Αθανασιάδης - www.viewsofgreece.gr
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Είναι η πρώτη φορά που μια πόλη λαμβάνει τέτοια μέτρα
Για πρώτη φορά θα ξεπεραστεί το συμβολικό φράγμα του 1,5°C της παγκόσμιας ανόδου της θερμοκρασίας
Οι διακυμάνσεις της παραγωγής ενέργειας από τον ήλιο και τον άνεμο δημιουργούν μεγάλες προκλήσεις στη διαχείριση του ενεργειακού μας συστήματος, με την αποθήκευση και το υδρογόνο να είναι οι κύριες απαντήσεις
Ποια είδη δεν πρέπει να φυτεύονται σε πόλεις
Και το πρώτο που θα σπάσει το φράγμα του 1,5° Κελσίου
Τι δείχνουν τα σενάρια του Network for Greening the Financial System – Δίκτυο για ένα Πράσινο Χρηματοπιστωτικό Σύστημα (NGFS)
H Γουίσντομ εντοπίστηκε για πρώτη φορά το 1956 - Ήταν με έναν νέο σύντροφο φέτος
Οι προκλήσεις, τα κενά και οι προοπτικές για τις θάλασσές μας που δοκιμάζονται
Πώς ερμηνεύεται το φαινόμενο που έχει να εμφανιστεί από τη δεκαετία του 1980
Αντικείμενα που χρησιμοποιούμε όλοι και καταστρέφουν το περιβάλλον
Υποθαλάσσιες έρευνες σε βάθος 5.000 μέτρων αποκάλυψαν ένα τεράστιο κοίτασμα μαγγανίου που περιέχει και αρκετό κοβάλτιο για να καλύψει τις ανάγκες της Ιαπωνίας για περίπου 75 χρόνια
«Ποιος είναι υπεύθυνος;» - Η τοπική κοινότητα προσπαθεί να ανακαλύψει τον ένοχο
Η εξάρτηση από τα μικρά, «φορητά» μπουκάλια και το περιβαλλοντικό κόστος
Στη σημαντικότερη παραλία ωοτοκίας του είδους σε όλη τη Μεσόγειο
«Δεν είμαι τρελαμένος οικολόγος ούτε ακτιβιστής, επιθυμώ να υπάρχει ισορροπία στη φύση και να διατηρηθεί κάθε είδος ζωής» έλεγε
Τεράστιος ο περιβαλλοντικός αντίκτυπος - Πώς καταστρέφονται ολόκληρες κοινότητες
Συνέντευξη με τον Δρ. Κώστα Ανδριοσόπουλο με θέμα τις Ενεργειακές Κοινότητες και τη χρηματοδότηση μέσω crowdfunding.
Με οδηγό την τεχνητή νοημοσύνη, το μέλλον προβλέπεται πιο βιώσιμο
Χρειαζόμαστε το αττικόψαρο (Pelasgus-marathonicus), όπως μας χρειάζεται και αυτό. Η απώλεια της φύσης μοιραία θα οδηγήσει στη δική μας φτώχεια και δυστυχία
Στο Βόρειο Αιγαίο καταγράφηκαν έντονοι και μεγάλης διάρκειας θαλάσσιοι καύσωνες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.