Περιβαλλον

ECOVOICE: Κινήσου, ντύσου, δράσε οικολογικά

Πού και γιατί να πας

62222-137653.jpg
A.V. Team
ΤΕΥΧΟΣ 349
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
14726-32787.jpg

Η 5η Ιουνίου είναι η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος. Με αφορμή αυτήν, η ATHENS VOICE σας προτείνει μερικά tips «πράσινης» συμπεριφοράς.

Η 5η Ιουνίου είναι η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος. Με αφορμή αυτήν, η ATHENS VOICE σού προτείνει πού και γιατί να πας – και μερικά ακόμα tips «πράσινης» συμπεριφοράς.

ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΘΑΛΑΣΣΙΑΣ ΧΕΛΩΝΑΣ

Κάθε χρόνο ο σύλλογος για την προστασία της θαλάσσιας χελώνας ΑΡΧΕΛΩΝ παρακολουθεί περίπου 75 χιλιόμετρα παραλιών και προστατεύει περισσότερες από δυόμισι χιλιάδες φωλιές. Χρειάζεται όμως εθελοντές, οι οποίοι θα πρέπει να έχουν κλείσει τα 18, να ξέρουν αγγλικά και να είναι διαθέσιμοι για τουλάχιστον δύο εβδομάδες. Δες περισσότερες πληροφορίες εδώ.


Ανακύκλωση

ΑΦΗΣ

53.000 κάδους ανακύκλωσης φορητών μπαταριών έχει τοποθετήσει σε όλη την ελληνική επικράτεια από το 2005 η εταιρεία ΑΦΗΣ (Ανακύκλωση Φορητών Ηλεκτρικών Στηλών), με τη χώρα μας να βρίσκεται δεύτερη στην Ευρώπη σε αυτό τον τομέα, πίσω από τη Γερμανία και μπροστά από τη Γαλλία (27.000 κάδοι). Πληροφορίες για το πρόγραμμα ανακύκλωσης της ΑΦΗΣ ή για τη δωρεάν τοποθέτηση κάδων μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα ή να επικοινωνήσετε στα τηλέφωνα 2108030244 και 2108030355

Pitsos Green Days

Ωραία ιδέα: η εταιρεία Pitsos ανακυκλώνει παλιές ηλεκτρικές συσκευές και ταυτόχρονα ενημερώνει τους πολίτες για τις πρώτες κλιματικά ουδέτερες ως προς τη χρήση οικιακές συσκευές στην Ευρώπη. Όσοι ανακυκλώσουν κάποια παλιά συσκευή τους και συμπληρώσουν ένα κουπόνι, δηλώνοντας την προτίμησή τους σε μία από τις 6 κλιματικά ουδέτερες, θα μπαίνουν σε κλήρωση και θα μπορούν να την κερδίσουν. Οι επόμενες εκδηλώσεις θα γίνουν στη Λάρισα (πλατεία Βελισαρρίου) στις 4/6, στο Ηράκλειο Κρήτης (λιμάνι) 18/6 και στη Θεσσαλονίκη (άγαλμα Καραμανλή) στις 25/6.


Πράσινος εθελοντισμός

Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος η 5η Ιουνίου και το Υπουργείο Περιβάλλοντος σε καλεί σε εθελοντικές δράσεις

Ποδηλατική διαδρομή. Το ραντεβού είναι στις 11 το πρωί στο Μέγαρο Μουσικής και θα ακολουθηθεί η εξής διαδρομή: Βασιλίσσης Σοφίας - Βασιλέως Κωνσταντίνου- Καλλιρρόης - Λεωφόρος Συγγρού - Εργοτάξιο Λυρικής - Δέλτα Φαλήρου (παραλία). 

Ενημέρωση. Μουσεία, βιβλιοπωλεία και κέντρα πολιτισμού θα ανοίξουν τις πόρτες τους σε μικρούς και μεγάλους για να τους ξεναγήσουν σε 30 διαφορετικές εκδηλώσεις σε όλη τη χώρα. Δες στο www.ypeka.gr το αναλυτικό πρόγραμμα. 


Εικαστικές κατασκευές & ανακύκλωση

Εργαστήριο για παιδιά 6-12 ετών με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, με τους μικρούς συμμετέχοντες να δημιουργούν χειροποίητες εικαστικές κατασκευές από ασυνήθιστα, ανακυκλώσιμα υλικά.
Στις 5/6, στο Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών & Μουσικής Β. & Μ. Θεοχαράκη (Βασιλίσσης Σοφίας 9 & Μέρλιν 1, 2103611206, www.thf.gr). Ώρα έναρξης: 11.00.


EXPOSIUM

Η εκτροπή του ποταμού Αχελώου και οι συνέπειες για το περιβάλλον μέσα από το φωτογραφικό φακό του Δημήτρη Σταμούλη και ομαδική έκθεση για το πώς η ανακύκλωση μπορεί να γίνει τέχνη, με τη συμμετοχή 12 καλλιτεχνών.

Στις 5/6. Exposium, Καρύτση 1 & Πραξιτέλους, 2103228997


image

PLAN B
Η Plan B Refurbished Center σάς προτείνει την αγορά ενός ανακατασκευασμένου υπολογιστή, καθώς έτσι δεν εξοικονομείτε μόνο χρήματα αλλά βοηθάτε και στην προστασία του περιβάλλοντος (κάθε καινούργιος υπολογιστής συνεπάγεται και την κατανάλωση περισσότερων πόρων).


image

Earth Wind & Music Festival
Το μοναδικό ελληνικό μουσικό και οικολογικό φεστιβάλ που χρησιμοποιεί ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, θα φιλοξενήσει φέτος στη σκηνή του ονόματα όπως οι Liebe, Cayetano, Imam Baildi, The Burger Project, Φοίβος Δεληβοριάς. Υπό την αιγίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος.
Στις 5/6, από τις 18.00, στο Ολυμπιακό Κέντρο Γουδή - Ολυμπιακά Ακίνητα (Ιππικός Όμιλος).


image

FIAT
Διαθέσιμα στην ελληνική αγορά είναι τα μοντέλα της Fiat Panda Easy Power και Punto Evo Easy Power, της νέας σειράς κινητήρων διπλού καυσίμου, που εκτός από βενζίνη λειτουργούν και με υγραέριο (LPG), ένα πιο «καθαρό» καύσιμο και μία φθηνή πηγή ενέργειας. Ένα σημαντικό πλεονέκτημα των υγραεριοκίνητων Fiat, εκτός από τη χαμηλή τιμή και τη μείωση των εκπομπών ρύπων (όλων των ρύπων και όχι μόνο του CO2) που προσφέρουν σε σχέση με την καύση βενζίνης, είναι και η αυξημένη αυτονομία λόγω της ύπαρξης δύο ρεζερβουάρ καυσίμου (βενζίνη - υγραέριο).


image

Honda Jazz Hybrid
Ευέλικτο, άνετο και πράσινο. Με εκπομπές CO2 μόλις 104 g/km, το Hybrid παράγει το λιγότερο διοξείδιο του άνθρακα από οποιοδήποτε αυτόματο κατηγορίας Β, αποτελώντας ένα πραγματικά προσιτό αυτοκίνητο υβριδικής τεχνολογίας. Με highlights ένα διακόπτη ECON στο ταμπλό που τον ενεργοποιείς και αυτός δίνει εντολή στο σύστημα διαχείρισης του αυτοκινήτου να υιοθετεί συγκεκριμένες ρυθμίσεις για βελτίωση της κατανάλωσης, κάνοντας την οδήγηση πιο οικονομική, και τα magic seats πίσω καθίσματα που αναδιπλώνονται και σου παρέχουν ατελείωτο χώρο.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ