Αυθεντικός Μαραθώνιος Αθήνας: 73.000 δρομείς, εμπειρίες ΟΠΑΠ και… αδρεναλίνη Formula 1
Δράσεις, εκπλήξεις στο Ζάππειο και το showcar της McLaren F1 Team
Ο Αυθεντικός Μαραθώνιος επιστρέφει με 73.000 δρομείς - Ο ΟΠΑΠ φέρνει showcar της McLaren F1 στο Ζάππειο, διοργανώνει warm-up sessions και φωτογραφική έκθεση.
Οι παλμοί των δρομέων του 42ου Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας θα συγχρονιστούν φέτος με την αδρεναλίνη της Formula 1, καθώς ο ΟΠΑΠ, μέλος της Allwyn, φέρνει στην καρδιά της πόλης το showcar της McLaren F1 Team.
Παράλληλα, ο ΟΠΑΠ, Μέγας Χορηγός του 42ου Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας, πραγματοποιεί δράσεις για την εμψύχωση των δρομέων και ετοιμάζει εκπλήξεις για τους επισκέπτες στο περίπτερό του, στο Χωριό των Χορηγών, μετατρέποντας το κέντρο της πρωτεύουσας σε πίστα εμπειριών, αυτό το Σαββατοκύριακο 8 και 9 Νοεμβρίου.
Το πρόγραμμα του αγωνιστικού διημέρου
Στον φετινό Μαραθώνιο θα πάρουν μέρος συνολικά 73.000 δρομείς από όλα τα μήκη και πλάτη του πλανήτη.
Το αγωνιστικό διήμερο ξεκινά σήμερα, στις 17:00, με τη διαδρομή των 5χλμ. Cosmote Telecom, ενώ τις 19:30 θα δοθεί η εκκίνηση για τα 5χλμ. Universities Night Run ΟΠΑΠ, τη βραδινή διαδρομή για φοιτητές και φοιτήτριες.
Τα βλέμματα όλων αύριο θα είναι στραμμένα στον Μαραθώνα, όπου στις 9:00 θα δοθεί το σήμα για να ξεκινήσει η κλασική διαδρομή των 42.195 μ. Μία ώρα νωρίτερα, θα πραγματοποιηθεί στο κέντρο της Αθήνας ο αγώνας των 10 χλμ. ΟΠΑΠ.
Ο ΟΠΑΠ στο πλευρό όλων των δρομέων
Για τους δρομείς των 5 χλμ. και 10 χλμ., ο ΟΠΑΠ θα πραγματοποιήσει ειδικά warm-up sessions, υπό τους ήχους ελληνικής μουσικής, στο Ζάππειο, 45 λεπτά πριν από την έναρξη των αγώνων, με ελεύθερη συμμετοχή για όλους.
Στην τελική ευθεία για το Καλλιμάρμαρο, η ομάδα κρουστών Quilombo, η οποία θα βρίσκεται στη συμβολή της Βασ. Σοφίας με την Ηρώδου Αττικού, θα δίνει ρυθμό κι ενέργεια στα τελευταία βήματα των συμμετεχόντων, λίγο πριν τον τερματισμό.
Ραντεβού με τον ΟΠΑΠ στο Χωριό των Χορηγών
Σημείο συνάντησης για όλους θα είναι, για ακόμη μια χρονιά, το περίπτερο του ΟΠΑΠ στο Χωριό των Χορηγών, απέναντι από το Καλλιμάρμαρο. Εκεί, οι δρομείς θα μπορούν να δημιουργήσουν το αποτύπωμα του παπουτσιού τους και να το πάρουν μαζί τους ως ενθύμιο συμμετοχής τους στην εφετινή διοργάνωση. Οι εκπλήξεις, όμως από τον ΟΠΑΠ, δεν σταματούν εκεί, καθώς όλοι οι επισκέπτες θα παίρνουν αναμνηστικά δώρα, θα μπορούν να δοκιμάσουν face και body painting, αλλά και να κάνουν τα μαλλιά τους πλεξούδες.
Εμπειρία υψηλών ταχυτήτων με το showcar της ΜcLaren F1 Team
Την ίδια ώρα, στον προαύλιο χώρο του Ζαππείου, θα βρίσκεται το showcar της ΜcLaren F1 Team, το οποίο πραγματοποιεί περιοδεία σε όλη την Ελλάδα, χάρη στον ΟΠΑΠ και τη μητρική, Allwyn, η οποία είναι official partner της Formula 1 και της ομάδας της McLaren.
Σήμερα, Σάββατο 8 Νοεμβρίου, από τις 15:00 μέχρι τις 22:00, και αύριο, Κυριακή 9 Νοεμβρίου, από τις 7:00 έως τις 16:00, όσοι βρεθούν στο Ζάππειο θα έχουν τη δυνατότητα να δουν από κοντά το εντυπωσιακό showcar, να δοκιμάσουν τις ικανότητές του σε προσομοιωτές Formula 1 και να φωτογραφηθούν σε ένα εντυπωσιακό photobooth, φορώντας εικονικά τη στολή των πιλότων της McLaren.
Οι «Women who inspire» στον Εθνικό Κήπο
Στο πλαίσιο του 42ου Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας, ο ΟΠΑΠ παρουσιάζει, επίσης, την ξεχωριστή φωτογραφική έκθεση «Women who inspire», στέλνοντας ένα ισχυρό μήνυμα στήριξης στον γυναικείο αθλητισμό.
Πρωταγωνίστριες της φωτογραφικής έκθεσης είναι οι γυναίκες δρομείς του Ioannina Lake Run, τις οποίες απαθανάτισε με τον φακό του ο καταξιωμένος αθλητικός φωτογράφος, Άγγελος Ζυμάρας.
Η φωτογραφική έκθεση «Women who inspire», που έκανε πρεμιέρα στα Ιωάννινα, θα βρίσκεται έως τις 21 Νοεμβρίου στην Περίφραξη του Εθνικού Κήπου, από την πλευρά της λεωφόρου Βασιλίσσης Σοφίας και στη λεωφόρο Αμαλίας, με στόχο να εμπνεύσει ακόμη περισσότερες γυναίκες.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Πότε επιτέλους θα παραδοθεί στους πολίτες;» ρωτά ο δήμαρχος Αθηναίων
Ο δήμαρχος Αθηναίων έκανε λόγο για καθυστερήσεις
Ζωντανή εκπομπή με την Επιστήμη Μπινάζη και τον Διονύση Νοταράκη
Δεν χάνουμε το πιο χαρούμενο, πολύχρωμο, πολυφυλετικό χριστουγεννιάτικο μπαζάρ της πόλης, που διοργανώνουν «Οι φίλοι του Παιδιού» με τη συμμετοχή 35 και πλέον Πρεσβειών
Τι ισχύει και τι θα πρέπει να αλλάξει
Χάρης Δούκας και Γιάννης Βρούτσης ανακοίνωσαν την πλήρη αναβάθμιση του Δημοτικού Γηπέδου στο Μητροπολιτικό Πάρκο
Αλλαγή χρονιάς με την Ελένη Φουρέιρα
Ένα ξενοδοχείο που ζει στον ρυθμό της πόλης και μετατρέπει την τέχνη σε εμπειρία
Αύριο ξεκινούν επίσημα η εορταστικές εκδηλώσεις από τον περιφερειάρχη με ένα συναρπαστικό light show.
Παρουσιαστές της βραδιάς ο Κρατερός Κατσούλης και η Ντόρα Μακρυγιάννη
Ιστορίες της αθηναϊκής ζωής ανθρώπων που κατέληξαν να αποκαλούν την πρωτεύουσα σπίτι τους
Πότε ανοίγει τις πύλες του για μικρούς και μεγάλους
Σήμα εκκίνησης για τις εορταστικές εκδηλώσεις στην Αθήνα
Παρουσιαστές της βραδιάς θα είναι ο Κρατερός Κατσούλης και η Ντόρα Μακρυγιάννη
Στις 27 Νοεμβρίου η φωταγώγηση του
Μια περιήγηση στο αγαπημένο τοπόσημο των Εξαρχείων
Ένα forum που έγινε θεσμός, την Παρασκευή 21 Νοεμβρίου. Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα.
Ποιοι τα διοργανώνουν; Πού και πότε πραγματοποιούνται; Τι θα αντιμετωπίσουμε; Ποιες ευκαιρίες να ψάξουμε;
Το παράδειγμα της οδού Σκουφά στο Κολωνάκι
Με απόφαση Χάρη Δούκα, παραχωρείται για 5 χρόνια σε μη κερδοσκοπικούς φορείς
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.