Life in Athens

Αθηναϊκό Πρωτάθλημα Skateboarding

Το αποτέλεσμα ένα νεανικό πάρτι στους δρόμους

1238923_217290008467464_250417658_n.jpg
Billy Gee
ΤΕΥΧΟΣ 228
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
89622-201406.jpg

Καμιά φορά Δήμος και Δημοτικές Επιτροπές Παιδείας συντονίζονται με τον παλμό της street κουλτούρας και το αποτέλεσμα είναι ένα νεανικό πάρτι στους δρόμους. Μαθητές απ’ όλα τα σχολεία της Αθήνας συμμετέχουν σ’ ένα event στην πλατεία Κοτζιά, γεμάτο skate και μουσική.

Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου και με αφορμή την παγκόσμια ημέρα χωρίς αυτοκίνητο έκαναν την εμφάνισή τους στην πλατεία Εθνικής Αντιστάσεως ράμπες, πατίνια, κάποιοι από τους καλύτερους Έλληνες και Αμερικανούς skaters, οι Going Through, καθώς και μικροί και μεγάλοι θαυμαστές του αθλήματος. Ήταν ο πρώτος από μια σειρά διαγωνισμών του ελληνικού πρωταθλήματος skateboarding, υπό την αιγίδα του προγράμματος «Σχολεία! Πάμε Αθήνα!» του Δήμου Αθηναίων, σε συνεργασία με τις Δημοτικές Eπιτροπές Παιδείας και την Πρωτοβάθμια, Δευτεροβάθμια και Τεχνική εκπαίδευση.

Το καλό της ημέρας φάνηκε από νωρίς, με το που ανέβηκαν στα πατίνια τους και έδωσαν πραγματικό σόου οι Αμερικανοί καλεσμένοι της εκδήλωσης, το team της DVS footwear (Kerry Getz , Chico Brenes, Paul Shier, Flo Mirtain, Mark Baines). Εξίσου εντυπωσιακή ήταν και η συνέχεια, με τους Έλληνες να αποδεικνύουν ότι το επίπεδό τους είναι τουλάχιστον εφάμιλλο με των skaters του εξωτερικού. Για την ιστορία, νικητής στο διαγωνισμό Βest trick, πάνω σε πρωτότυπες κατασκευές, ήταν ο Νίκος Μολοχτός και στην κατασκευή bank to bank ο Θάνος Πάνου – αμφότεροι εισέπραξαν το έπαθλο των 500 ευρώ. Η εκδήλωση έκλεισε με συναυλία των Going Through και με τον αντιδήμαρχο Αθηνών Χρήστο Τεντόμα, ο οποίος ήταν ο εμπνευστής και εμψυχωτής της προσπάθειας, να δηλώνει: «Προσπαθούμε να δίνουμε στα παιδιά εναλλακτικές μορφές ψυχαγωγίας προτείνοντας και σχετικές δράσεις – και μια τέτοια είναι το skate and the city. Ευχαριστούμε όλους τους skaters, Έλληνες και ξένους, για τη συμμετοχή τους, όλους τους θεατές που ήρθαν στη γιορτή, και υποσχόμαστε ακόμη περισσότερες δραστηριότητες».

image

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ