Πάλι μπουζούκια! Μήπως έχω αλλοτριωθεί;
Είδα ζωντανά την Ιουλία Καραπατάκη στον Σταυρό του Νότου. Και ήταν ονειρεμένα.
Θα πας; #11: Live Ιουλία Καραπατάκη στον Σταυρό του Νότου και κλάμπινγκ στο Μπάτμαν
Δεν έχει πάθει κάτι η στήλη, δεν υποσχέθηκα άλλωστε ποτέ ότι θα γράφω μόνο για βαρύ κλάμπινγκ. Το κόνσεπτ ήταν εξαρχής μια αφήγηση των νυχτοπερπατημάτων μου πασπαλισμένων με μπόλικο χορό. Η μαρκίζα μπήκε για λόγους search engine optimization και άλλων διαβολικών πραγμάτων της διαδικτυακής επικράτειας. Και τώρα που εξηγήθηκα θα σας το πω: την περασμένη Παρασκευή πήγα και είδα ζωντανά την Ιουλία Καραπατάκη στον Σταυρό του Νότου. Και ήταν ονειρεμένα.
Είχαμε κάνει κράτηση με την παρέα μου δύο μήνες πριν για να μπορέσουμε να βρούμε τραπέζι. Οριακά είχαμε ξεχάσει ότι είχαμε κανονίσει τέτοια έξοδο. Μας το θύμισε ο καλός κύριος από τον Σταυρό του Νότου, που κάλεσε Δευτέρα πρωί για να μάθει «αν ισχύει». Ίσχυε φυσικά. Μια από τις καλύτερες λαϊκές φωνές που έχουμε σήμερα στη χώρα, η Ιουλία Καραπατάκη ανέβηκε στη σκηνή στις δέκα και μισή. Κατέβηκε στις δύο το πρωί, μ’ ένα δεκάλεπτο διάλειμμα να παρεμβάλλεται.
Δυναμική, σίγουρη ερμηνεία, μυώδης, σε κάνει να νιώθεις ότι, όταν τραγουδάει «σώσε με, δώσ’ μου να πιω το δηλητήριο/ είν’ η ζωή μου ένα μαρτύριο», το εννοεί. Το πρόγραμμα ήταν εξαιρετικό και πλήρες, η μπάντα φανταστική, με τους Άγη Παπαπαναγιώτου (στις κιθάρες) και Καλογιάννη Βεράνη (στην τρομπέτα και το βιολί) να μας εκπλήσσουν με τις πολύ ωραίες φωνές τους πλαισιώνοντας εμβόλιμα την Ιουλία. Το κέφι απογειώθηκε στον κατάμεστο Σταυρό του Νότου (όπου δεν κάπνιζε κανείς, να το επισημάνω αυτό, γιατί έχει καταντήσει να είναι η εξαίρεση πια), ο κόσμος σηκώθηκε όρθιος. Όλο το μαγαζί να τραγουδάει συνοδεύοντας τον Καλογιάννη Βεράνη στην εξαιρετική ερμηνεία του «Πεχλιβάνη». Μυσταγωγική στιγμή.
Φεύγοντας από το κέντρο, θέλαμε να συνεχίσουμε. Φύγαμε για Μπάτμαν. Το κλασικό μπαρ του Νέου Κόσμου, που παίζει λαϊκά, έχει μια εξτραβαγκαντ διακόσμηση –πειρατική σημαία, ΛΟΑΤΚΙ+ σημαία, φωτό του Τσε και του Καζαντζίδη κ.λπ– και είναι το μόνο μέρος όπου μπορείς να φωνάξεις τον μπάρμαν «Μπάτμαν». Μουσική έπαιζε ο Δημήτρης Χατζηδημητρίου.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μετά από 37 χρόνια αναμονής, ξεκίνησαν οι εργασίες - Ανάπλαση 7,5 στρεμμάτων και σύνδεση με τον ΗΣΑΠ
Τι συμβαίνει σήμερα και τι πρέπει να αλλάξει
«Ανήκω στην έβδομη γενιά της οικογένειάς μου που ασχολείται με τα χαλιά. Σκέψου ότι το πατρικό όνομα της μητέρας μου σημαίνει «χαλιτζής».
Στο ύψος της Βασιλίσσης Όλγας
Στο ύψος της Βασιλίσσης Όλγας
Χαρταετοί, μουσική και πλήθος κόσμου στα Κούλουμα του Δήμου Αθηναίων
Από τον Φιλοπάππου μέχρι το Περιστέρι, η Αθήνα γιορτάζει τα Κούλουμα
Ραντεβού στο Σύνταγμα για το μεγάλο καρναβάλι και παραδοσιακά Κούλουμα στου Φιλοπάππου - Όλο το πρόγραμμα
Χάρης Δούκας: «Συνεχίζουμε με εντατικούς ρυθμούς το πρόγραμμα φυτεύσεων για τη νέα χρονιά»
Το τελευταίο πάρτι της σεζόν θα γραφτεί με techno και breakbeats, ιδρώτα κι αγάπη
Κέρδισε διπλές προσκλήσεις για εσένα και το plus one σου
Ένα διήμερο γεμάτο χρώμα, μουσική και εορταστική διάθεση από τον Δήμο Αθηναίων
Είναι μόδα ή η ανάγκη των ανθρώπων να βρουν τις ισορροπίες τους ανάμεσα στην τεχνολογία και τη φύση;
Valentine's kisses, μουσική και δώρα από τη Maybelline New York
Τι ισχύει για τις κοπές δέντρων, τα επιστημονικά κριτήρια, τη διαδικασία έγκρισης και την υποχρεωτική αντικατάσταση πρασίνου.
Ready > Steady > Κυψέλη: Μια ομάδα φοιτητών αρχιτεκτονικής του Πανεπιστημίου Πατρών θέλει να μεταμορφώσει τη γειτονιά. Μάθαμε πώς.
Μια πρωτοβουλία για τα αδέσποτα που λαχταρούν μια ζεστή αγκαλιά
Γιορτάζουμε την αγάπη με μουσική και εκπλήξεις
Ο Χάρης Δούκας, ο Θάνος Παγώνης και η Μυρτώ Κιούρτη μιλούν για τη δυνατότητα της πρωτεύουσας να φέρει τη ζωή πιο κοντά στη γειτονιά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.