- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ο Χριστουγεννιάτικος Κόσμος του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος ζωντανεύει την Κυριακή 1η Δεκεμβρίου
Οικοδέσποινα της λαμπερής γιορτής η Σμαράγδα Καρύδη - Ελεύθερη είσοδος για όλους
Ο Χριστουγεννιάτικος Κόσμος του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος ζωντανεύει - Πότε φωταγωγείται
Την Kυριακή 1η Δεκεμβρίου στις 19.00 το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) φωταγωγείται και μεταμορφώνεται στον πιο μαγευτικό χριστουγεννιάτικο προορισμό της πόλης. Η λαμπερή γιορτή, με οικοδέσποινα την ηθοποιό και σκηνοθέτιδα Σμαράγδα Καρύδη, σηματοδοτεί την έναρξη του Χριστουγεννιάτικου Κόσμου του ΚΠΙΣΝ, που υλοποιείται χάρη στη δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), και έχει ελεύθερη είσοδο για όλους και όλες.
Το πρώτο βράδυ του Δεκέμβρη, τα αμέτρητα γιορτινά φώτα ανάβουν, χαρίζοντας τη λάμψη τους στα πλατάνια κατά μήκος του Καναλιού και τα στολισμένα έλατα που δεσπόζουν στην Αγορά. Το Πάρκο Σταύρος Νιάρχος μετατρέπεται σε ένα ονειρικό τοπίο με το Φεστιβάλ Φωτιστικών Εγκαταστάσεων: τέσσερα έργα τέχνης διακεκριμένων καλλιτεχνών από το εξωτερικό και δύο ελληνικές συμμετοχές μαγνητίζουν τα βλέμματα δημιουργώντας μια χορογραφία με υλικό το φως. Τα Σιντριβάνια στο Κανάλι συμμετέχουν και αυτά στο υπερθέαμα με τον δικό τους φαντασμαγορικό τρόπο: χορεύουν και φωτίζονται σε χριστουγεννιάτικους ρυθμούς. Το σκηνικό της, κατεξοχήν, γιορτινής βόλτας στην Αθήνα συμπληρώνει το Παγοδρόμιο στο Κανάλι, που περιμένει έμπειρους και μη πατινέρ να στροβιλιστούν στον πάγο.
Η γιορτή της 1ης Δεκεμβρίου θα μεταδοθεί σε απευθείας σύνδεση από την ΕΡΤ2, αλλά θα είναι διαθέσιμη και στο ERTFLIX.
Σοφία Στρατή
H Σοφία Στρατή γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα με τις ρίζες της να κρατούν από τη Μικρά Ασία και τη Γαλλία. Το 2006, κυκλοφόρησε το ντεμπούτο της άλμπουμ με τίτλο Μια Πεταλούδα με το ομώνυμο single -διασκευή της επιτυχίας των Twoface “You”.
Η μουσική της συνδυάζει soul, funk και R’n’B ρυθμούς και με τις ιδιαίτερες ενορχηστρώσεις των τραγουδιών της μπορεί να εμφανίζεται με την ίδια άνεση σε μικρές μουσικές σκηνές αλλά και σε μεγάλες πίστες. Οι συνεργασίες της περιλαμβάνουν μία ευρεία γκάμα κορυφαίων καλλιτεχνών από πολλά διαφορετικά μουσικά είδη, ενώ έχει συμμετάσχει, ως support act, στις αθηναϊκές συναυλίες των Pet Shop Boys, Εric Burdon και Ηooverphonic.
VOX The Acapella Group
Οι VOX The Acapella Group είναι το πρώτο pop πολυφωνικό συγκρότημα στην Ελλάδα που παράγει μουσική μόνο με την ανθρώπινη φωνή, χωρίς τη χρήση μουσικών οργάνων. Το 5μελές γκρουπ αποτελείται από ερμηνευτές οι οποίοι έχουν καταπλήξει το κοινό με το μοναδικό στυλ και την ιδιαίτερη τεχνική τους. Στις ζωντανές τους εμφανίσεις παρουσιάζουν ένα ευρύ ρεπερτόριο με βάση την pop μουσική, τραγουδώντας τόσο στα ελληνικά όσο και στα αγγλικά, υποσχόμενοι μια μοναδική ακουστική εμπειρία.
Περισσότερες πληροφορίες και το αναλυτικό πρόγραμμα του Χριστουγεννιάτικου Κόσμου του ΚΠΙΣΝ μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του snfcc.org
καθώς και στις σελίδες του στα social media @SNFCC.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τρεις ημέρες γεμάτες πασχαλινά μυστήρια, μουσική και δημιουργία
Burgers με την υπογραφή του Λευτέρη Πέτρου, μουσική, γέλια και μυρωδιές
Αν ήσουν εκεί, ξέρεις ήδη. Αν όχι, δες τι έχασες.
Ο Χάρης Δούκας εγκαινίασε το νέο πάρκο στη Θερμίδα - Σύγχρονος χώρος αναψυχής με εκατοντάδες δέντρα και φυτά
Την Παρασκευή 13 Μαρτίου ετοιμάσου για ένα party με πολλά μπέργκερ, καλή μουσική και ακόμα περισσότερα δώρα!
Τι συμβαίνει σήμερα και τι πρέπει να αλλάξει
Τι αναφέρει ο πρώην δήμαρχος αναφορικά με τα συμπληρωματικά έργα
Ένας street-οδηγός για να βρεις καλό καφέ, ενδφιαφέρουσες γκαλερί, νόστιμο φαγητό και μικρά μπαρ ανοιχτά μέχρι το πρωί. Τι μας είπε η Νεφέλη Γεωργιάδου – DJ στη Στέπα
Στην Πλατεία Βικτωρίας, είναι από μόνο του μια μικρή επανάσταση
Διαγωνισμοί cosplay, manga, 65 workshops και 150+ δημιουργοί σε ένα διήμερο αφιερωμένο στην Ιαπωνία
Μετά από 37 χρόνια αναμονής, ξεκίνησαν οι εργασίες - Ανάπλαση 7,5 στρεμμάτων και σύνδεση με τον ΗΣΑΠ
Τι συμβαίνει σήμερα και τι πρέπει να αλλάξει
«Ανήκω στην έβδομη γενιά της οικογένειάς μου που ασχολείται με τα χαλιά. Σκέψου ότι το πατρικό όνομα της μητέρας μου σημαίνει «χαλιτζής».
Στο ύψος της Βασιλίσσης Όλγας
Στο ύψος της Βασιλίσσης Όλγας
Χαρταετοί, μουσική και πλήθος κόσμου στα Κούλουμα του Δήμου Αθηναίων
Από τον Φιλοπάππου μέχρι το Περιστέρι, η Αθήνα γιορτάζει τα Κούλουμα
Ραντεβού στο Σύνταγμα για το μεγάλο καρναβάλι και παραδοσιακά Κούλουμα στου Φιλοπάππου - Όλο το πρόγραμμα
Χάρης Δούκας: «Συνεχίζουμε με εντατικούς ρυθμούς το πρόγραμμα φυτεύσεων για τη νέα χρονιά»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.