- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Διαγωνισμός για τις καλύτερες «πράσινες γωνιές» της Αθήνας - Πώς θα δηλώσετε συμμετοχή
Οι κάτοικοι της πόλης φωτογραφίζουν μπαλκόνια, ταράτσες και αυλές
Διαγωνισμός του Δ. Αθηναίων για «πράσινες γωνιές» - Οι κάτοικοι φωτογραφίζουν και συμμετέχουν
Ο Δήμος Αθηναίων και το This is Athens ξεκινάνε τον πιο «πράσινο» διαγωνισμό της πόλης σε συνεργασία την Οργάνωση Γη.
Διαγωνισμός του Δ. Αθηναίων για «πράσινες γωνιές»
Οι κάτοικοι της Αθήνας καλούνται να φέρουν τη φύση στα σπίτια και τις γειτονιές τους, μετατρέποντας μπαλκόνια, ταράτσες, αυλές και άλλους ανοιχτούς χώρους σε πράσινες γωνιές. Αφού φωτογραφίσουν την «πράσινη γωνιά» τους και την «ανεβάσουν» στην ιστοσελίδα https://www.organizationearth.org/prasinizoume-to-grizo, μπορούν να κερδίσουν δώρα, συνεισφέροντας ταυτόχρονα στη δημιουργία μιας πιο βιώσιμης και όμορφης πόλης.
«Μέσα από τον διαγωνισμό “Πρασινίζουμε το Γκρίζο”, θέλουμε να κινητοποιήσουμε πιο ενεργά και δυναμικά τους πολίτες. Στο χέρι μας είναι να γίνει η Αθήνα πιο πράσινη, πιο ανθεκτική, πιο βιώσιμη. Καλούμε όλες και όλους τους κατοίκους της Αθήνας να συμμετέχουν. Πρασινίζοντας τα μπαλκόνια και τις αυλές μας, δημιουργούμε ανάσες δροσιάς, βελτιώνουμε την ποιότητα ζωής μας ενώ παράλληλα συμβάλλουμε στη συνολική αναβάθμισή της πόλης μας. Ο καθένας από εμάς μπορεί να κάνει τη διαφορά», σημειώνει σε δήλωσή του ο δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας.
Όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή του ο Δήμος Αθηναίων μπορείτε να ανεβάσετε φωτογραφίες με την «πράσινη γωνιά» σας από σήμερα, 10 Απριλίου έως και τις 10 Μαΐου 2024. Οι καλύτερες συμμετοχές θα αναδειχθούν μέσω διαδικτυακής ψηφοφορίας που θα διαρκέσει από την 1η έως την 25η Μαΐου. Η βράβευση των νικητών θα γίνει κατά τη διάρκεια ειδικής τελετής στις 5 Ιουνίου, Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος.
Ποια τα βραβεία για τους μεγάλους νικητές
Οι νικητές θα λάβουν τιμητικές διακρίσεις και δώρα από τον Δήμαρχο Αθηναίων και τους χορηγούς της δράσης.
1ο Βραβείο:
Δώρα αξίας 800 € από την Gardena και δείπνο γευσιγνωσίας για 2 άτομα σε επιλεγμένα εστιατόρια υψηλής γαστρονομίας στην Αθήνα από την Betsson
2ο Βραβείο:
Δώρα αξίας 500 € από την Gardena και δείπνο γευσιγνωσίας για 2 άτομα σε επιλεγμένα εστιατόρια υψηλής γαστρονομίας στην Αθήνα από την Betsson
3ο Βραβείο:
Δώρα αξίας 250 € από την Gardena και δείπνο γευσιγνωσίας για 2 άτομα σε επιλεγμένα εστιατόρια υψηλής γαστρονομίας στην Αθήνα από την Betsson
Οι 10 επόμενες καλύτερες συμμετοχές θα λάβουν δώρα αξίας 90 € (έκαστη) από την Gardena.
Για περισσότερες πληροφορίες για τη συμμετοχή στον διαγωνισμό, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα https://www.organizationearth.org/prasinizoume-to-grizo.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μετά από 37 χρόνια αναμονής, ξεκίνησαν οι εργασίες - Ανάπλαση 7,5 στρεμμάτων και σύνδεση με τον ΗΣΑΠ
Τι συμβαίνει σήμερα και τι πρέπει να αλλάξει
«Ανήκω στην έβδομη γενιά της οικογένειάς μου που ασχολείται με τα χαλιά. Σκέψου ότι το πατρικό όνομα της μητέρας μου σημαίνει «χαλιτζής».
Στο ύψος της Βασιλίσσης Όλγας
Στο ύψος της Βασιλίσσης Όλγας
Χαρταετοί, μουσική και πλήθος κόσμου στα Κούλουμα του Δήμου Αθηναίων
Από τον Φιλοπάππου μέχρι το Περιστέρι, η Αθήνα γιορτάζει τα Κούλουμα
Ραντεβού στο Σύνταγμα για το μεγάλο καρναβάλι και παραδοσιακά Κούλουμα στου Φιλοπάππου - Όλο το πρόγραμμα
Χάρης Δούκας: «Συνεχίζουμε με εντατικούς ρυθμούς το πρόγραμμα φυτεύσεων για τη νέα χρονιά»
Το τελευταίο πάρτι της σεζόν θα γραφτεί με techno και breakbeats, ιδρώτα κι αγάπη
Κέρδισε διπλές προσκλήσεις για εσένα και το plus one σου
Ένα διήμερο γεμάτο χρώμα, μουσική και εορταστική διάθεση από τον Δήμο Αθηναίων
Είναι μόδα ή η ανάγκη των ανθρώπων να βρουν τις ισορροπίες τους ανάμεσα στην τεχνολογία και τη φύση;
Valentine's kisses, μουσική και δώρα από τη Maybelline New York
Τι ισχύει για τις κοπές δέντρων, τα επιστημονικά κριτήρια, τη διαδικασία έγκρισης και την υποχρεωτική αντικατάσταση πρασίνου.
Ready > Steady > Κυψέλη: Μια ομάδα φοιτητών αρχιτεκτονικής του Πανεπιστημίου Πατρών θέλει να μεταμορφώσει τη γειτονιά. Μάθαμε πώς.
Μια πρωτοβουλία για τα αδέσποτα που λαχταρούν μια ζεστή αγκαλιά
Γιορτάζουμε την αγάπη με μουσική και εκπλήξεις
Ο Χάρης Δούκας, ο Θάνος Παγώνης και η Μυρτώ Κιούρτη μιλούν για τη δυνατότητα της πρωτεύουσας να φέρει τη ζωή πιο κοντά στη γειτονιά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.