Life in Athens

Skate εκτός Aθηνών

Υπάρχουν μερικοί καλοί λόγοι για να βάλεις μαζί με το μαγιό και το skate στη βαλίτσα σου

Billy Gee
ΤΕΥΧΟΣ 268
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Αίγινα

Είναι μόνο μία ώρα από την Αθήνα και συνδυάζει ιδανικά χαλάρωση, μπανάκι και φυσικά skate. Αν λοιπόν διαλέξεις αυτό τον κοντινό προορισμό να θυμάσαι ότι στην αριστερή μεριά του λιμανιού θα βρεις την πλατεία Ηρώων, όπου υπάρχει ένα πολύ καλό spot, με ένα double set 2 κενό 2 ένα drop, κυκλικά hubba (χρειάζεσαι κλαδευτήρι από την αριστερή μεριά). Αν κοιτάξεις στην πλατεία θα βρεις ένα σημείο με τσιμεντένια τετράγωνα που σίγουρα θα σου ανοίξουν την όρεξη για να τα χρησιμοποιήσεις. Ένα καλό τιπ για την Αίγινα είναι ότι εδώ ο Δήμος διοργανώνει το Φεστιβάλ Νεολαίας (έγινε στις 27/7) που περιλαμβάνει και skate ανάμεσα στις άλλες δραστηριότητες, με γνωστά ονόματα για επίδειξη σε mini ramp.

Σπέτσες

Στις Σπέτσες υπάρχουν κάποια μέρη που μπορούν να φτιάξουν τη μέρα του skater που θα βρεθεί εκεί για διακοπές. Η πλατεία μπροστά από την Καποδιστριακή Πνευματική Λέσχη έχει καλό έδαφος με 3-4-2 σκαλιά και πλατιά curbs που μπορείς να κάνεις τα grind σου. Ενώ πάνω από την παραλία βρίσκονται οι σχολές του νησιού που πάντα κρύβουνε κάτι καλό. Ένα bank μαζί με 4 σκαλιά και σκιά μπορούν να σου προσφέρουν ένα χαλαρό session τις απογευματινές ώρες. Τσούλα με το skate στην παραλία γενικά και θα βρεις αρκετά spots που θα σε κάνουνε να ιδρώσεις.

Transworld magazine awards ’09

Για ακόμα μία φορά τα πολυαναμενόμενα βραβεία από το περιοδικό Τransworld skateboarding δόθηκαν και φέτος στους καλύτερους της περσινής χρονιάς. Πιο συγκεκριμένα το κοινό ψήφισε και βράβευσε ως εξής: Best video το Mind Field (alien Workshop), Best rookie ο Sean Malto, Best street skater ο Heath Kirtchart, Best team η Alien Workshop, Best video part του Anthony Van Engelen, Best transition skater ο Matt Mumford.

Τεκμωρ. Gr

Δεν χρειάζεται να κάνω συστάσεις, οι περισσότεροι skaters γνωρίζουν τη σελίδα των Ντίνου Σωτηρίου και Χρήστου Οικονόμου που κρατάει καθημερινά ενήμερους όλους τους skaters της χώρας. Η σελίδα ανανεώνεται σε λίγο καιρό με πιο πλούσιο υλικό, με 3 νέα βίντεο («Τέκμωρ», «ΑΘΕ», «ΤΕΚΜΩΡ 1,5» με νέα κόλπα που δεν χρησιμοποίησαν στο Village people) που θα είναι on line και θα μπορούν να παρακολουθήσουν όλοι. Μαζί θα μπορείτε να δείτε και το νέο  2ο τεύχος του ηλεκτρονικού περιοδικού που θα είναι επετειακό. Nα θυμάστε πάντα οι skaters για τους skaters! Support people.