- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Μια νέα, καταπράσινη «κυψέλη» παιχνιδιού στη Φωκίωνος Νέγρη (εικόνες)
Ο Δήμος Αθηναίων δημιούργησε από το μηδέν μια ολοκαίνουργια παιδική χαρά, η οποία δίνει «ανάσα» πρασίνου στην πυκνοκατοικημένη Κυψέλη
Δήμος Αθηναίων: Μία ξεχωριστή «όαση» πρασίνου στη γειτονιά της Κυψέλης - Η νέα καταπράσινη «κυψέλη» παιχνιδιού και δραστηριοτήτων στον πεζόδρομο της Φωκίωνος Νέγρη
Μια νέα, καταπράσινη «κυψέλη» παιχνιδιού και δραστηριοτήτων, έκτασης 500 τ.μ., δημιούργησε από το «μηδέν» ο Δήμος Αθηναίων στη Φωκίωνος Νέγρη προς τέρψη των μικρών Αθηναίων που επιθυμούν να περάσουν όμορφα, ξέγνοιαστα και δημιουργικά τον ελεύθερο χρόνο τους.
Πρόκειται για έναν ασφαλή, αειφόρο δημόσιο χώρο, καθολικά προσβάσιμο σε άτομα με αμαξίδιο και κινητικές δυσκολίες. Αυτός ο μικρός πνεύμονας πρασίνου, που βρίσκεται στον εμβληματικό πεζόδρομο της Κυψέλης, δίνει τη δυνατότητα στα παιδιά να ζήσουν αξέχαστες εμπειρίες μαζί με τους φίλους και την οικογένειά τους, σε ένα φυσικό περιβάλλον πλημμυρισμένο από πολύχρωμα φυτά.
Τα μονοπάτια δραστηριοτήτων του κήπου προσφέρουν αισθητηριακές εμπειρίες, περιβαλλοντική εκπαίδευση και δίνουν τη δυνατότητα εξερεύνησης και κοινωνικοποίησης στους μικρούς επισκέπτες του.
Τα στοιχεία του κήπου είναι κατασκευασμένα από φυσικά υλικά: φυτά, χώμα, νερό και κορμούς δέντρων. Ο σχεδιασμός φύτευσης περιλαμβάνει ποικίλες συνθέσεις πολυετών ποωδών σε οργανικά σχήματα, δημιουργώντας έναν περίκλειστο χώρο που αγκαλιάζει ευφάνταστες κατασκευές για αυθόρμητες εμπειρίες.
«Ο Κήπος της Φωκίωνος Νέγρη είναι έτοιμος να πλημμυρίσει τη γειτονιά της Κυψέλης με παιδικά χαμόγελα και ενθουσιασμό. Αυτή η ξεχωριστή “όαση” παιχνιδιού, η οποία "αγκαλιάζεται" από το πράσινο και διαθέτει σύγχρονο φωτισμό και εξοπλισμό, αποτελεί ακόμη μια “παρένθεση” στο τσιμέντο της πόλης. Είναι ένας σύγχρονος και ασφαλής πράσινος χώρος, που επιτρέπει στους μικρούς επισκέπτες να έρθουν πιο κοντά με τη φύση και να καλλιεργήσουν τη δημιουργικότητά τους», δήλωσε ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.
Οι μικροί επισκέπτες ενθαρρύνονται να αλληλοεπιδρούν αυθόρμητα και με φαντασία, να εξερευνούν, να ανακαλύπτουν και να δημιουργούν δεσμούς με τη φύση. Συνδυασμένος με εκπαιδευτικά προγράμματα, ο κήπος μπορεί να αποτελέσει μια ζωντανή πλατφόρμα για συνεχή περιβαλλοντική εκπαίδευση και δημιουργική δράση.
Οι επισκέπτες του κήπου μπορούν να ασκηθούν στα ειδικά διαμορφωμένα μονοπάτια δράσης. Παράλληλα, είναι ένας χώρος χωρίς αποκλεισμούς, όπου όλα τα παιδιά μπορούν να αλληλοεπιδρούν.
«Ο Κήπος της Φωκίωνος Νέγρη είναι η νέα πράσινη “πινελιά” του Δήμου Αθηναίων στην περιοχή της Κυψέλης. Μια ξεχωριστή “φωλιά” παιχνιδιού που προσφέρει στους μικρούς Αθηναίους μοναδικές στιγμές χαλάρωσης και ξεγνοιασιάς, δίνοντας παράλληλα ακόμη μια σημαντική “ανάσα” πρασίνου σε αυτή την πυκνοδομημένη γειτονιά της πόλης», αναφέρει ο αντιδήμαρχος Κλιματικής Αλλαγής και Πρασίνου, Χρήστος Τεντόμας.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Όσα ζήσαμε στο Παγοδρόμιο και στο Warm Lounge του Φυσικού Αερίου
Συναυλίες, εκδηλώσεις και happenings όλη την οικογένεια
Μία μεγάλη Χριστουγεννιάτικη Αγορά για όλη την οικογένεια και μουσική από τον Voice 102.5
Ήσυχη πολυτέλεια στην καρδιά της πόλης
Στον νότο της Αθήνας τα Χριστούγεννα γίνονται ακόμη πιο εντυπωσιακά
Η πλατεία μετατρέπεται σε χριστουγεννιάτικη αγορά με ξύλινα σπιτάκια, μουσική και δράσεις για όλη την οικογένεια
Τα δώρα της A.V. στους αναγνώστες της
Στο πλαίσιο της κινητοποίησης όλων των Δήμων για τη συνεχιζόμενη υποχρηματοδότηση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης
Ιστορίες, μύθοι και πρόσωπα του δρόμου που άλλαξε την Αθήνα: Από τον ιπποσιδηρόδρομο στα ηλεκτροκίνητα τραμ και από την οικία Βούρου στα Grand Magasins
Ιστορίες της αθηναϊκής ζωής ανθρώπων που κατέληξαν να αποκαλούν την πρωτεύουσα σπίτι τους
Πώς δημιούργησε τον κόσμο του «Protergia Magic Lights», το λαμπερό μονοπάτι στο χριστουγεννιάτικο χωριό
Ραντεβού στο κέντρο της πόλης, με μουσική και πολλές εκπλήξεις
«Πότε επιτέλους θα παραδοθεί στους πολίτες;» ρωτά ο δήμαρχος Αθηναίων
Ο δήμαρχος Αθηναίων έκανε λόγο για καθυστερήσεις
Ζωντανή εκπομπή με την Επιστήμη Μπινάζη και τον Διονύση Νοταράκη
Δεν χάνουμε το πιο χαρούμενο, πολύχρωμο, πολυφυλετικό χριστουγεννιάτικο μπαζάρ της πόλης, που διοργανώνουν «Οι φίλοι του Παιδιού» με τη συμμετοχή 35 και πλέον Πρεσβειών
Τι ισχύει και τι θα πρέπει να αλλάξει
Χάρης Δούκας και Γιάννης Βρούτσης ανακοίνωσαν την πλήρη αναβάθμιση του Δημοτικού Γηπέδου στο Μητροπολιτικό Πάρκο
Αλλαγή χρονιάς με την Ελένη Φουρέιρα
Ένα ξενοδοχείο που ζει στον ρυθμό της πόλης και μετατρέπει την τέχνη σε εμπειρία
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.