- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Δήμος Αθηναίων: Η νέα μεγάλη ανάπλαση στο πάρκο 4 στρεμμάτων απέναντι από τον Σταθμό Λαρίσης
Το σύγχρονο dog park
Δήμος Αθηναίων: Η δημιουργία νέου dog park - Η ανάπλαση στον Σταθμό Λαρίσης
Σε μία σημαντική ανάπλαση στην ιστορική γειτονιά του Σταθμού Λαρίσης, όπου βρίσκεται ο πρώτος και μεγαλύτερος σιδηροδρομικός σταθμός της χώρας, προχώρησε ο Δήμος Αθηναίων. Αυτή η πολυσύχναστη περιοχή της Αθήνας -από όπου καθημερινά διακινούνται με το τρένο εκατοντάδες επιβάτες από και προς την ηπειρωτική χώρα- απέκτησε μετά από πολύ καιρό μία ανανεωμένη και ελκυστική όψη.
Το πάρκο έκτασης 4 στρεμμάτων, που βρίσκεται απέναντι από τον Σταθμό, αναβαθμίστηκε πλήρως, ύστερα από σειρά παρεμβάσεων, δημιουργώντας έναν όμορφο και φιλόξενο χώρο για όλους.
Ο πολύτιμος αυτός “πνεύμονας” πρασίνου, επί της οδού Θ. Δηλιγιάννη, που αποτελεί σημείο συνάντησης για τους κατοίκους της γειτονιάς και τους επισκέπτες, επανασχεδιάστηκε σύμφωνα με τις αρχές της αειφορίας και τις μικροκλιματικές ανάγκες της περιοχής.
Στο πλαίσιο της αναμόρφωσης, το πράσινο εμπλουτίστηκε και στον χώρο φυτεύτηκαν συνολικά 31 νέα δέντρα και 2.714 θάμνοι. Ταυτόχρονα, μέσα από τις κατάλληλες εργασίες, συντηρήθηκαν και αναζωογονήθηκαν όλα τα φυτά που προϋπήρχαν στο πάρκο, ώστε να ενισχυθεί η σκιά και το οξυγόνο.
Σε δήλωσή του, ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, τόνισε:
«Συνεχίζουμε, με σχεδιασμό, να αναβαθμίζουμε μία προς μία τις γειτονιές της Αθήνας. Παρεμβαίνουμε με ουσιαστικά έργα σε μικρά και μεγάλα πάρκα που είχαν εγκαταλειφθεί τα προηγούμενα χρόνια, ενώ παράλληλα εκμεταλλευόμαστε κάθε τετραγωνικό ελεύθερου χώρου για να διαμορφώσουμε νέους “πνεύμονες” πρασίνου που έχει -τόσο- ανάγκη η πόλη. Η τελευταία μας παρέμβαση έγινε σε μία ιστορική γειτονιά, στον Σταθμό Λαρίσης, που ταυτόχρονα αποτελεί και ένα πολυσύχναστο σημείο, από το οποίο καθημερινά περνούν χιλιάδες άνθρωποι που φτάνουν στην Αθήνα. Με το έργο της ανάπλασης του πάρκου, απέναντι από τον Σιδηροδρομικό Σταθμό, αναδεικνύουμε αυτό το σύγχρονο τοπόσημο της πόλης, αναβαθμίζουμε τη γειτονιά και δίνουμε την ευκαιρία στους Αθηναίους να επισκεφθούν έναν ακόμη αναμορφωμένο, ασφαλή και σύγχρονο χώρο αναψυχής».
Από την πλευρά του, ο Αντιδήμαρχος Κλιματικής Αλλαγής και Πρασίνου, Χρήστος Τεντόμας, αναφέρει: «Με πρόγραμμα και σχέδιο ενισχύουμε το πράσινο της πόλης στο κέντρο και τις γειτονιές. Ο Δήμος Αθηναίων, υλοποιεί ένα μεγάλο πρόγραμμα αναπλάσεων σε πάρκα, άλση και πλατείες, δημιουργώντας τις συνθήκες μιας καλύτερης ποιότητας ζωής για τους κατοίκους της Αθήνας».
Νέες υποδομές
Για την καλύτερη αξιοποίηση του χώρου από τους επισκέπτες, οι τεχνικές υπηρεσίες του δήμου εγκατέστησαν νέο χλοοτάπητα σε επιφάνεια 805 τ.μ. Παράλληλα, αυτοματοποιήθηκε το σύστημα άρδευσης, με σκοπό την ορθολογική χρήση του νερού και τη σωστή άρδευση των φυτών.
Επιπλέον, πραγματοποιήθηκαν εργασίες που αφορούσαν την περίφραξη και οριοθέτηση του χώρου, ενώ τα συνεργεία προχώρησαν και στη συντήρηση και στο βάψιμο των κρασπέδων περιμετρικά του πάρκου, με στόχο την αισθητική αναβάθμισή του.
Για την εξασφάλιση καλύτερης ποιότητας φωτισμού, αλλά και την εξοικονόμηση ενέργειας, όλες οι λάμπες εντός του πάρκου αντικαταστάθηκαν με φωτιστικά led.
Σύγχρονο πάρκο σκύλων
Στον χώρο, δημιουργήθηκε και ένα σύγχρονο πάρκο σκύλων, στο οποίο τα κατοικίδια έχουν τη δυνατότητα όχι μόνο να αθλούνται, αλλά και να κοινωνικοποιούνται. Το νέο “dog park” κατασκευάστηκε με βάση τις διεθνείς προδιαγραφές ασφάλειας και λειτουργίας. Πρόκειται για έναν χώρο κατάλληλα περιφραγμένο, με συνεχή παροχή πόσιμου νερού για τα ζώα, με ειδικά παιχνίδια επιδεξιότητας τα οποία βοηθούν στην εκπαίδευση των σκύλων, αλλά και με σκίαση, κάδους απορριμμάτων και καθίσματα για τους συνοδούς.
Ο εξοπλισμός και τα υλικά του πάρκου επιλέχθηκαν βάσει της ανθεκτικότητας των υλικών, ενώ στον χώρο διατηρήθηκε ο φυσικός χλοοτάπητας που προσφέρει προστασία στους σκύλους και συμβάλλει στην διατήρηση της καθαριότητας του χώρου.
Για την ενίσχυση του φωτισμού στο πάρκο σκύλων, τοποθετήθηκαν τρεις νέες κολώνες με φωτιστικά led, εξασφαλίζοντας ταυτόχρονα τη μεγαλύτερη δυνατή οικονομία στην κατανάλωση ρεύματος.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μετά από 37 χρόνια αναμονής, ξεκίνησαν οι εργασίες - Ανάπλαση 7,5 στρεμμάτων και σύνδεση με τον ΗΣΑΠ
Τι συμβαίνει σήμερα και τι πρέπει να αλλάξει
«Ανήκω στην έβδομη γενιά της οικογένειάς μου που ασχολείται με τα χαλιά. Σκέψου ότι το πατρικό όνομα της μητέρας μου σημαίνει «χαλιτζής».
Στο ύψος της Βασιλίσσης Όλγας
Στο ύψος της Βασιλίσσης Όλγας
Χαρταετοί, μουσική και πλήθος κόσμου στα Κούλουμα του Δήμου Αθηναίων
Από τον Φιλοπάππου μέχρι το Περιστέρι, η Αθήνα γιορτάζει τα Κούλουμα
Ραντεβού στο Σύνταγμα για το μεγάλο καρναβάλι και παραδοσιακά Κούλουμα στου Φιλοπάππου - Όλο το πρόγραμμα
Χάρης Δούκας: «Συνεχίζουμε με εντατικούς ρυθμούς το πρόγραμμα φυτεύσεων για τη νέα χρονιά»
Το τελευταίο πάρτι της σεζόν θα γραφτεί με techno και breakbeats, ιδρώτα κι αγάπη
Κέρδισε διπλές προσκλήσεις για εσένα και το plus one σου
Ένα διήμερο γεμάτο χρώμα, μουσική και εορταστική διάθεση από τον Δήμο Αθηναίων
Είναι μόδα ή η ανάγκη των ανθρώπων να βρουν τις ισορροπίες τους ανάμεσα στην τεχνολογία και τη φύση;
Valentine's kisses, μουσική και δώρα από τη Maybelline New York
Τι ισχύει για τις κοπές δέντρων, τα επιστημονικά κριτήρια, τη διαδικασία έγκρισης και την υποχρεωτική αντικατάσταση πρασίνου.
Ready > Steady > Κυψέλη: Μια ομάδα φοιτητών αρχιτεκτονικής του Πανεπιστημίου Πατρών θέλει να μεταμορφώσει τη γειτονιά. Μάθαμε πώς.
Μια πρωτοβουλία για τα αδέσποτα που λαχταρούν μια ζεστή αγκαλιά
Γιορτάζουμε την αγάπη με μουσική και εκπλήξεις
Ο Χάρης Δούκας, ο Θάνος Παγώνης και η Μυρτώ Κιούρτη μιλούν για τη δυνατότητα της πρωτεύουσας να φέρει τη ζωή πιο κοντά στη γειτονιά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.