kaizen-campus.jpg
Life in Athens

Kaizen Campus: Οι νέες υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις στο Μαρούσι και το κτίριο-ορόσημο

Τα νέα γραφεία της Kaizen Gaming, της κορυφαίας GameTech εταιρείας στην Ελλάδα, εντυπωσιάζουν και δείχνουν το μέλλον
114824-667199.jpg
Νατάσσα Καρυστινού
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Στις εποχές των μεγάλων αλλαγών, είναι σημαντικό περισσότερο από ποτέ για τις σύγχρονες εταιρείες να στεγάζουν σύγχρονες ιδέες και πρακτικές που οδηγούν σε ένα καλύτερο μέλλον. Να πρωτοστατούν στις καινούργιες ανάγκες που αναδύονται σε κάθε πεδίο της ζωής και της καθημερινότητας, από τον σχεδιασμό μέχρι την υλοποίηση των εργασιών τους. Να συμβάλλουν ενεργά στη συνολική βιώσιμη ανάπλαση των πόλεων που δραστηριοποιούνται.

Τα τελευταία χρόνια, η παγκόσμια υγειονομική κρίση προκάλεσε ή σε πολλές περιπτώσεις επιτάχυνε τη δημιουργία νέων δεδομένων για τις επιχειρήσεις, μεταβάλλοντας την καθημερινότητα των εργαζομένων και τις αντιλήψεις για την αποτελεσματικότητα. Τα νέα μοντέλα εργασίας, με την ενσωμάτωση της τηλεργασίας, ως βασική δομή στις επιχειρήσεις και η συνολική μετατόπιση του βάρους στην ποιότητα των θέσεων και συνθηκών εργασίας, δημιούργησαν μια νέα πραγματικότητα και οδήγησαν σε μια εκ των πραγμάτων αναθεώρηση των ίδιων των υποδομών και χώρων εργασίας.

Για την Kaizen Gaming, μια από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες GameTech εταιρείες στην Ευρώπη και τη μεγαλύτερη GameTech εταιρεία στην Ελλάδα, η περίοδος των δύο τελευταίων ετών, προσδιορίστηκε από τρία σημαντικά γεγονότα: το άνοιγμα νέων αγορών, στην Ευρώπη και την Λατινική Αμερική, την περαιτέρω ενδυνάμωση του ανθρώπινου δυναμικού της εταιρείας, το οποίο σχεδόν διπλασιάστηκε κατά τη διάρκεια της πανδημίας, ξεπερνώντας τους 1.200 εργαζομένους, και την έναρξη εργασιών του κορυφαίου project, αυτό της δημιουργίας του Kaizen Campus.

Η μετάβαση στις νέες υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις του Kaizen Campus, στο οποίο θα στεγαστούν τα κεντρικά γραφεία της εταιρείας, αναμένεται ολοκληρωθεί μέσα στο 2022, κι αποτελεί άλλη μια απόδειξη πως η Kaizen Gaming επενδύει διαρκώς σε δράσεις που βρίσκουν πρωταγωνιστές τους ανθρώπους και την τεχνολογία. Το νέο αειφόρο κτίριο που αναγείρεται στο Μαρούσι έχει πρωτοποριακό σχεδιασμό, υψηλού επιπέδου περιβάλλον εργασίας, ανάλογο της επιχειρηματικής κουλτούρας της εταιρείας και θα είναι ένα από τα πιο εντυπωσιακά νέα κτίρια στην Αθήνα, ένα τοπόσημο της Αθήνας που αλλάζει.

Kaizen Campus: Τα βασικά στοιχεία του υπερσύγχρονου κτιρίου στην Αθήνα

Το Kaizen Campus προσφέροντας στους Kaizeners, τους ανθρώπους της εταιρείας, τις συνθήκες εκείνες που θα τους επιτρέψουν να ανεβάσουν ακόμα περισσότερο τον πήχη του ελληνικού τεχνολογικού project σε ακόμα μεγαλύτερο διεθνές επίπεδο, θα στεγάσει τους επόμενους στόχους της Kaizen Gaming.

Tο υπό κατασκευή κτίριο, εκεί όπου θα γραφτούν τα επόμενα κεφάλαια της ιστορίας της Kaizen Gaming, ενσωματώνει τέσσερα βασικά στοιχεία, που συνδέονται ευθέως με την ανάπτυξη και τη στρατηγική αλλά και την κουλτούρα και τις προτεραιότητες της εταιρείας.

Το πρώτο αφορά στην ραγδαία ανάπτυξης της εταιρείας, η οποία σήμερα συγκαταλέγεται στις ταχύτερα αναπτυσσόμενες στην Ευρώπη. Τα νέα γραφεία της Kaizen Gaming θα μπορούν να φιλοξενήσουν όλους τους εργαζόμενους της εταιρείας στην Αθήνα και φυσικά τη μεγαλύτερη σε πληθυσμό ομάδα της, αυτήν της Τεχνολογίας – η οποία αποτελεί πλέον μια από τις μεγαλύτερες στην Ελλάδα με πάνω από 350 εξειδικευμένους μηχανικούς λογισμικού που λειτουργούν, ήδη από το 2018, με βάση την agile μεθοδολογία, και είναι υπεύθυνοι για την ανάπτυξη της προϊοντικής πλατφόρμας και όχι μόνο.

kaizen-campus_3.jpg

«Το νέο κτίριο της Kaizen Gaming, δημιουργήθηκε σύμφωνα με τις βασικές αρχές του βιοκλιματικού σχεδιασμού»

kaizen-campus_3.jpg

«Το νέο κτίριο της Kaizen Gaming, δημιουργήθηκε σύμφωνα με τις βασικές αρχές του βιοκλιματικού σχεδιασμού»

Η Kaizen Gaming, εφαρμόζει ήδη το υβριδικό μοντέλο εργασίας, στο οποίο οι εργαζόμενοι έχουν την ευελιξία να συνδυάζουν εργασία από το γραφείο και τηλεργασία, διασφαλίζοντας την παραγωγικότητα και την ικανοποίηση των υπαλλήλων με την καλύτερη δυνατή διαχείριση ανάμεσα στην in person και remote συνθήκη δουλειάς.

Έτσι η αρχιτεκτονική προσέγγιση του Kaizen Campus βασίστηκε εξαρχής στο μοντέλο αυτό. Στόχος είναι το καινούργιο κτίριο να προσφέρει στους ανθρώπους της εταιρείας ένα περιβάλλον εργασίας που να τους επιτρέπει να αποδώσουν στο μέγιστο, ενώ παράλληλα να μπορεί να ενσωματώσει την περαιτέρω αύξηση του προσωπικού, η οποία αναμένεται να συνεχιστεί με ένα ρυθμό της τάξεως του 20% ετησίως.

Την περασμένη χρονιά, η Kaizen Gaming, αναδείχθηκε ως ένα από τα κορυφαία εργασιακά περιβάλλοντα στην Ευρώπη, στο πλαίσιο του θεσμού Europe's Best Workplaces, ξεχωρίζοντας για τις εξαιρετικές πρακτικές διαχείρισης και ανάπτυξης του ανθρώπινου δυναμικού της.

Η επιλογή για τη δημιουργία ενός υπερσύγχρονου κτιρίου, το οποίο θα προσφέρει υψηλή ποιότητα συνθηκών εργασίας ενώ παράλληλα θα μπορεί να στηρίζει κοινωνικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες για τους εργαζομένους της, είναι μέρος της στρατηγικής της εταιρείας να δημιουργεί και να διατηρεί τις καλύτερες δυνατές συνθήκες εργασίας για την ομάδα της.

Τέλος, με στόχο τη μείωση του ενεργειακού αποτυπώματος, το νέο κτίριο της Kaizen Gaming, δημιουργήθηκε σύμφωνα με τις βασικές αρχές του βιοκλιματικού σχεδιασμού και πρόκειται να πιστοποιηθεί με το διεθνές σύστημα πιστοποίησης αειφόρου ανάπτυξης LEED (Leadership in Energy and Environmental Design) σε επίπεδο GOLD αλλά και με το διεθνές πρότυπο WELL, το οποίο επικεντρώνεται στις συνθήκες για την προώθηση της ευεξίας και της υγείας του ανθρώπου στο κτιριακό περιβάλλον. Επιπλέον δόθηκε ιδιαίτερη στην ακουστική μελέτη αλλά και στη μελέτη φωτισμού προκειμένου να επιτευχθούν οι ιδανικές εσωτερικές συνθήκες για τους εργαζόμενους.

Kaizen Campus: Τι προβλέπει το έργο της μελέτης και κατασκευής του κτιρίου από την Dimand

Το έργο της μελέτης και κατασκευής του κτιρίου γραφείων έχει αναλάβει η Dimand, η μεγαλύτερη ελληνική εταιρεία ανάπτυξης ακινήτων και η αρχιτεκτονική μελέτη προβλέπει την κατασκευή ενός καινούριου, υπερσύγχρονου κτιρίου 3 ορόφων με 3 πτέρυγες συνολικού εμβαδού 7.500 τ.μ, ενώ θα διαθέτει και υπόγειο όπου θα φιλοξενούνται θέσεις πάρκινγκ και άλλοι κύριοι και βοηθητικοί χώροι. Το σχήμα, η ανάπτυξη της επικοινωνίας εξωτερικών και εσωτερικών χώρων, τα βιοκλιματικά χαρακτηριστικά, η επιλογή των υλικών και η τελική του εικόνα του προσδίδουν το χαρακτήρα σημείου αναφοράς (landmark), τόσο για την περιοχή όσο και για την Αττική συνολικά.

Σε αυτόν τον νέο σταθμό-ορόσημο για την εταιρεία, στην οδό Νερατζιωτίσσης, στο Μαρούσι, η Kaizen Gaming θα είναι σε θέση να εξερευνήσει επιπρόσθετες δυνατότητες, να υποδεχθεί κι άλλους νέους ανθρώπους στην εταιρεία και να συνεχίσει να ονειρεύεται.

Δειτε περισσοτερα