Life in Athens

Δήμος Αθηναίων: Σύγχρονοι απινιδωτές στα δημοτικά ιατρεία

Καθώς και τις αθλητικές εγκαταστάσεις

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Θάνος Πλεύρης και ο Κώστας Μπακογιάννης
Ο Θάνος Πλεύρης και ο Κώστας Μπακογιάννης

Με σύγχρονους απινιδωτές εξοπλίστηκαν τα δημοτικά ιατρεία και οι αθλητικές εγκαταστάσεις του Δήμου Αθηναίων.

Δεκαοκτώ φορητούς απινιδωτές τελευταίας τεχνολογίας, που μπορούν να σώσουν ζωές από καρδιακή ανακοπή, δώρισε στον Δήμο Αθηναίων το υπουργείο Υγείας, προκειμένου να αξιοποιηθούν σε γήπεδα, χώρους άθλησης, και στα δημοτικά ιατρεία.

Τους απινιδωτές παρέδωσε σήμερα στον δήμαρχο Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη, ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.

Πρόκειται για φορητές συσκευές που αναλύουν τον καρδιακό ρυθμό και εφόσον διαγνώσουν κάποιο πρόβλημα αρρυθμίας το οποίο χρίζει απινίδωσης (χορήγηση ρεύματος), τότε γίνεται χρήση τους προκειμένου να επαναφέρουν τον καρδιακό ρυθμό σε κανονική λειτουργία.

Η τοποθέτηση των 18 απινιδωτών θα γίνει στα έξι δημοτικά ιατρεία, στους αθλητικούς χώρους- γυμναστήρια Γκράβας, Ρουμελιωτών, Κυψέλης, Λεωφόρος Αλεξάνδρου, Πολυγώνου, Σεπολίων και Λένορμαν, καθώς και στα κλειστά γήπεδα που βρίσκονται στο Μετς τη Γκράβα, το Ρουφ, το Γουδί και το Κολυμβητήριο στο Σεράφειο.

Σε δήλωσή του, μετά τη συνάντησή του με τον Κ. Μπακογιάννη στο δημαρχείο Αθηνών, ο κ. Πλεύρης ανέφερε ότι το πρόγραμμα θα επεκταθεί και σε άλλους δήμους και στα αθλητικά σωματεία.

Από την πλευρά του, ο κ. Μπακογιάννης, αφού ευχαρίστησε θερμά τον υπουργό Υγείας για την προσφορά, τόνισε ότι οι απινιδωτές «αποτελούν μία πολύ μεγάλη στήριξη και μία ουσιαστική παρέμβαση, η οποία πραγματικά μπορεί να σώσει ανθρώπινες ζωές, κυρίως στους χώρους άθλησης».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Χαμίντ φέρνει την ιρανική παράδοση του χαλιού στη Νέα Ιωνία
Από το Ιράν στη Νέα Ιωνία – Ο Χαμίντ διηγείται τη ζωή του και μιλά για την τέχνη του χειροποίητου χαλιού

«Ανήκω στην έβδομη γενιά της οικογένειάς μου που ασχολείται με τα χαλιά. Σκέψου ότι το πατρικό όνομα της μητέρας μου σημαίνει «χαλιτζής».

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY