- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Λυκαβηττός: Αρχίζει η ανάπλαση μετά από χρόνια γραφειοκρατίας
Κώστας Μπακογιάννης: «Ξεμπλέξαμε το κουβάρι που μας κρατούσε δεμένους»
Μετά από έναν τεράστιο κύκλο γραφειοκρατίας, ξεκινάει η διαδικασία για την ανάπλαση του Λυκαβηττού.
Ένας μεγάλος κύκλος γραφειοκρατίας και στασιμότητας για τον Λυκαβηττό κλείνει. Έπειτα από χρόνια υπηρεσιακών κολλημάτων, λόγω και του ιδιοκτησιακού καθεστώτος του λόφου, ανοίγει ο δρόμος για την ανάπλαση του, στο σύνολο του χώρου και των υποδομών του. Ένας χώρος στον οποίο η παραδοξότητα της Δημόσιας Διοίκησης θέλει περίπου 407 στρέμματα του λόφου να ανήκουν στον Δήμο Αθηναίων και 35 στην Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου.
Το Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας με την χθεσινή απόφασή του, εξουσιοδότησε τον Δήμαρχο Κώστα Μπακογιάννη, προκειμένου να προχωρήσει στην μίσθωση της έκτασης που ανήκει στην Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου. Μία απόφαση που επιτρέπει στον δήμο να προχωρήσει στην ενεργοποίηση παλαιότερων μελετών που έμεναν αναξιοποίητες αλλά και να προχωρήσει σε έργα που θα αναβαθμίσουν το λόφο στο σύνολό του.
Με τη μίσθωση της έκτασης, η εισήγηση της Δημοτικής Αρχής πήρε το πράσινο φως ώστε να μπουν επιτέλους σε τροχιά υλοποίησης οι παρεμβάσεις που αφορούν στην ανακαίνιση και τον εκσυγχρονισμό του εμβληματικού θεάτρου του Λυκαβηττού, την συντήρηση και την αναβάθμιση των μονοπατιών και του πλατώματος του λόφου αλλά και να λυθεί ένα χρόνιο πρόβλημα που αντιμετώπιζαν οι γύρω περιοχές από τις πλημμύρες, με αντιπλημμυρικά και αντιδιαβρωτικά έργα.
Με αφορμή την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης δήλωσε:
«Αυτή η απόφαση είναι λυτρωτική. Ξεμπλέξαμε ένα κουβάρι που μας κρατούσε δεμένους στη γραφειοκρατία και μας δίνεται η δυνατότητα να κλείσουμε ακόμη μία εκκρεμότητα που είχε η Αθήνα με τους δημόσιους χώρους της που ρήμαζαν, είτε λόγω της εγκατάλειψης, είτε λόγω της συνυπευθυνότητας και την συνιδιοκτησίας. Ο Λυκαβηττός πρέπει να προστεθεί ξανά στους εμβληματικούς χώρους της πόλης. Να αναστηθεί. Και θέλω να ευχαριστήσω τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΕΤΑΔ Στέφανο Βλαστό για την άψογη συνεργασία που είχαμε για την επίτευξη του στόχου μας».
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Παράλληλα ανακοινώθηκαν και οι εντεταλμένοι σύμβουλοι
O Δήμαρχος Αθηναίων μιλά στην Athens Voice για το πώς η πόλη μεταμορφώνεται σε ένα «κέντημα γιορτής» τα φετινά Χριστούγεννα
Αθόρυβα πυροτεχνήματα και το μεγαλύτερο drone show της πόλης.
Εκατοντάδες φαναράκια από μικρούς και μεγάλους έδωσαν χρώμα τον ουρανό
Μουσική και Χριστούγεννα στην καρδιά της Αθήνας
Η ανακοίνωση του Δήμου Αθηναίων
To glo έκανε το κέντρο της πόλης να «ανθίσει»
Η αθηναϊκή φιλοξενία όπως πρέπει να είναι
Τι ώρα θα πραγματοποιηθεί η δράση
500 θέσεις στο κέντρο και δύο ώρες δωρεάν μέχρι το τέλος του χρόνου
Standup, έντεχνα, pop και μουσικοθεατρικές παραστάσεις συνθέτουν ένα εβδομαδιαίο πρόγραμμα που διαμορφώνει τον ρυθμό του χώρου
Η φάρμα της ευγένιας και της αγάπης
Από τις σκάλες του διώροφου club μέχρι το bar που γεμίζει από νωρίς, η εμπειρία λειτουργεί σαν ένα ενιαίο σύστημα
Premium clubbing, pop ένταση και Φουρέιρα στο LOHAN X
Ο γνωστός ψυχολόγος - ψυχοθεραπευτής οραματίζεται να γίνονται μικρές συνεδρίες στα παγκάκια της Αθήνας
Ραντεβού απόψε στο κέντρο της πόλης, με μουσική και πολλές εκπλήξεις
Μικροί και μεγάλοι καλούνται να συμμετάσχουν στη γιορτινή εμπειρία 2,8 χιλιομέτρων του Athens Santa Run 2025
Όσα ζήσαμε στο Παγοδρόμιο και στο Warm Lounge του Φυσικού Αερίου
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.