Life in Athens

H Σοφία, o Γιώργος και ο Σώτος χορεύουν στην άδεια πόλη

Τον Σωτήρη (aka Σώτος) τον βγάζουμε καθημερινά 4 φορές την ημέρα βόλτα!

62222-137653.jpg
A.V. Team
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η Σοφία Δημητρίου και ο Γιώργος Κανελλόπουλος

Η χορεύτρια Σοφία Δημητρίου, ο σκηνοθέτης Γιώργος Κανελλόπουλος και ο Σώτος (ο σκύλος τους) δημιούργησαν ένα πασχαλινό βίντεο στην άδεια Αθήνα

Λίγο πριν το ξέσπασμα του Covid-19 στη χώρα μας, η Σοφία μόλις είχε παραιτηθεί από το τμήμα marketing εκπαιδευτικού ιδρύματος και ο Γιώργος σκηνοθετούσε διαφημιστικά spots ενώ παράλληλα οργάνωνε βιωματικά εργαστήρια για το Astral Psychogram. Ο κορωνοϊός τους έπιασε να ονειρεύονται σχέδια και projects που ήθελαν να κάνουν μαζί στο μέλλον. 

Σοφία και Γιώργος: Η καραντίνα φτάνει στο τέλος της και ήταν μια πολύ ξεχωριστή εμπειρία για μας. Ποιος να μας έλεγε ότι θα κάναμε κάθε μέρα γυμναστική, θα είχαμε άπλετο χρόνο για να δοκιμάσουμε διάφορες ιδέες μας στο χαρτί, θα βλέπαμε ταινίες από τη δεκαετία του ’30, θα φτιάχναμε έναν μίνι κήπο στο μπαλκόνι μας και θα παίζαμε σαν παιδιά με τον Σώτο (και τον Τίνκι το γατάκι μας).

Η Σοφία Δημητρίου και ο Γιώργος Κανελλόπουλος

Σώτος: Αυτό το τελευταίο σημείο νομίζω είναι το πιο σημαντικό. Από τότε που η Σοφία και ο Γιώργος αποφάσισαν να Μείνουν Σπίτι (για κάποιον λόγο, που δεν με ενδιαφέρει κιόλας) μπορώ να πω ότι είμαι πολύ ευχαριστημένος με τις παιχνιδιάρικες επιδόσεις τους. 

Ο Σώτος, ο σκύλος της Σοφίας Δημητροπούλου και του Γιώργου Κανελλόπουλου
Ο Σώτος

Σοφία και Γιώργος: Τον Σωτήρη (aka Σώτος) τον βγάζουμε καθημερινά 4 φορές την ημέρα βόλτα. Αυτό και πριν τον κορωνοϊό. Αυτό που έχει αλλάξει τώρα είναι η διάρκεια. Είναι λίγο μεγαλύτερες.

Η Σοφία Δημητρίου και ο Γιώργος Κανελλόπουλος

Σώτος: Παίρνουν και περαιτέρω αύξηση οι βόλτες. Να το τονίσουμε αυτό.
Ο Σώτος, ο σκύλος της Σοφίας Δημητροπούλου και του Γιώργου Κανελλόπουλου
Ο Σώτος

Σοφία και Γιώργος: Την Κυριακή του Πάσχα, όπως και τις υπόλοιπες μέρες, στείλαμε “6” στο 13033 και βγάλαμε τον Σώτο βόλτα. Το πασχαλινό lockdown όμως χάλασε τα σχέδια του Σώτου. Δεν έβρισκε παρέα πουθενά. Και έτσι ακολουθήσαμε τον Σώτο μέχρι το κέντρο της πόλης στην αναζήτησή του για έναν φίλο. Μάταια. Σκυλάκι δεν υπήρχε πουθενά. 

Η Σοφία Δημητρίου και ο Γιώργος Κανελλόπουλος

Σώτος: Μα πού είχαν πάει όλοι;

Ο Σώτος, ο σκύλος της Σοφίας Δημητροπούλου και του Γιώργου Κανελλόπουλου
Ο Σώτος

Σοφία και Γιώργος: Αν και η πόλη ήταν άδεια, η ενέργεια δεν ήταν πεσμένη. Ο κόσμος από τα μπαλκόνια είχε ανεβασμένη διάθεση και ίσως αυτό μας έκανε και εμάς να κάνουμε μια –περιέργως– χαρούμενη βόλτα στην κορωναϊκή Αθήνα. Και το βίντεο έτσι προέκυψε. Επειδή (όλως τυχαίως) είχαμε μαζί μας κάμερα, είπαμε να κάνουμε λίγη πλάκα, με τον Σώτο να ψάχνεται στους δρόμους και τη Σοφία από πίσω του να αυτοσχεδιάζει.

Όσο πλησιάζει το τέλος της καραντίνας, νιώθουμε όλο και περισσότερο ότι η ζωή θα είναι ένα τσικ διαφορετική (για εμάς προς το θετικό). Εμείς φυσικά θα συνεχίσουμε να κάνουμε όνειρα και να βγαίνουμε βόλτα με τον Σωτάκο.


Η Σοφία Δημητρίου είναι απόφοιτος της Κρατικής Σχολής Χορού, του Deree και δημιουργός του @greecestagram. Ο Γιώργος Κανελλόπουλος είναι σκηνοθέτης και συνδημιουργός του Astral Psychogram.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ