Life in Athens

Down The Middle – BMX Tour

Κορυφαίοι αθλητές street bmx επισκέφτηκαν την Αθήνα

1238923_217290008467464_250417658_n.jpg
Billy Gee
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
50446-103448.jpg

Καταλαβαίνω ότι η συγκεκριμένη επικεφαλίδα θα κάτσει περίεργα σε κάποιους διότι μέσα από αυτήν την στήλη τα τελευταία δέκα χρόνια υποστηρίζουμε όσο καλύτερα μπορούμε το skateboarding καταγράφοντας ό,τι συμβαίνει εντός και εκτός έδρας. Μια εξαίρεση λοιπόν για αυτή την εβδομάδα, παρουσιάζοντας σε όλους εσάς τους κορυφαίους αθλητές στο street bmx που επισκέφτηκαν την Αθήνα. Για μερικές μέρες ο «Ronny Skvs» ήταν μαζί τους μεταφέροντας μας τις καλύτερες στιγμές.

n

Στης αρχές του Σεπτέμβρη (9-14) οι δρόμοι της Αθήνας είχαν την ευχάριστη έκπληξη να φιλοξενήσουν τρεις από τους καλύτερους bmx riders σε παγκόσμιο επίπεδο .

Στα πλαίσια ενός tour (περιοδεία) σε συνεργασία με το Monster Energy, η εταιρία Cinema ταξίδεψε σε 3 χώρες, Δανία, Ουγγαρία και Ελλάδα με τους αθλητές Dakota Roche , Dan Lacey και Nathan Williams . Ο λόγος του συγκεκριμένου ταξιδιού εκτός από το γνωστό tour ήταν η παραγωγή ενός βίντεο με πολλά spots που σύντομα θα δούμε στο διαδίκτυο, συλλογή φωτογραφικού υλικού της ομάδας και τα γνωστά demo’s σε εξειδικευμένα μαγαζιά που γίνονται για το κοινό.

n

n

Η επίσκεψη της ομάδας στα spots της Αθήνας κράτησε μέρες και αρκετοί riders είχαν την ευκαιρία να τους δουν in action. Επίσης το κοινό της συγκεκριμένης κοινότητας τους χόρτασε στα demo που έγιναν στο Planet bikes και στο Ride On στο Χαλάνδρι με signing sessions και διάφορα δώρα για τους παρευρισκόμενους...

Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε μια μικρή συνέντευξη του Dakota Roche του ενός από τους 3 αθλητές που ζει στο Huntington beach στην California και μιλά για την πόλη μας και τι τον εντυπωσίασε .

Dakota Roche

‘Εχεις ταξιδέψει σχεδόν σε όλο τον κόσμο. Ποιές είναι οι πόλεις πού προτιμάς και θα μπορούσες να ζήσεις σε ότι αφορά την ποιότητα ζωης σε συνδυασμο με το riding;

Νομίζω υπάρχει ισοπαλία μεταξύ Βαρκελώνης και Μελβούρνης, είναι τα 2 αγαπημένα μου μέρη, σίγουρα θα μπορούσα άνετα να ζήσω σε μια από αυτές τις πόλεις!

Για το Down The Middle tour επισκεφτήκατε 3 πόλεις (Κοπεγχάγη, Βουδαπέστη, Αθήνα) σε 2 εβδομάδες, ποιες είναι οι εντυπώσεις σου για τα συγκεκριμένα μέρη;

Κάθε πόλη είχε το δικό της ξεχωριστό feeling, ήταν τελείως διαφορετικές μεταξύ τους. Η Κοπεγχάγη ήταν πολύ hip και όλα ήταν πολύ οργανωμένα. Παντού έβρισκες καλό φαγητό που είναι ένα σημαντικός παράγοντας όταν ταξιδεύεις. Η Βουδαπέστη είχε άπειρα και απίστευτα riding spots παντού, τρελά rails (θα δείτε στο βίντεο που θα βγει σύντομα) δεν έχω λόγια για την αρχιτεκτονική τους. Η Αθήνα είχε τέλειο καιρό, μας δόθηκε η ευκαιρία να πάμε και στην παραλία για μπάνιο, επίσης αν εξαιρέσεις την κίνηση έχει ωραία μέρη για riding. Αυτό που μου έκανε τρομερή εντύπωση είναι ο κόσμος και η φιλοξενία του!

Έχεις κάποιο αστείο περιστατικό να μας πεις απ’ αυτό το tour?

Έγιναν διάφορα που δεν μπορώ να αναφέρω (γέλια). Βασικά μου φάνηκε αστείο το ότι στην Βουδαπέστη κάθε πρωί ξοδεύαμε τουλάχιστον 2 ώρες ψάχνοντας μέρη για να πάρουμε καφέ και πρωινό! Ακούγεται γελοίο πραγματικά αλλά δεν μπορούσα να πιστέψω ότι για κάτι τόσο απλό θα δυσκολευόμασταν τόσο πολύ.Στο μεταξύ όταν βρίσκαμε να αγοράσουμε καφέ απλά δεν πινόταν με τίποτα.

Πως σου φάνηκε η Αθήνα? Θα ξαναερχόσουν έστω και για διακοπές?

Η Αθήνα έχει απίστευτα σκηνικά. Η Ακρόπολη μου φάνηκε μαγική. Επίσης οι παραλίες που επισκεφτήκαμε στα νότια δεν με χάλασαν καθόλου, ο καιρός είναι ζεστός, πράγμα που είμαι συνηθισμένος επειδή είμαι από την California. Η πόλη σας έχει άπειρα street spots πράγμα που δεν το περίμενα. Το τρελό ήταν ότι όπου και να κάναμε ποδήλατο κανένας ποτέ δεν μας είπε κάτι, ούτε μια παρατήρηση. Φεύγοντας θα βάλω στόχο να επιστρέψω σύντομα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα!

n

n

n


Φωτό: Ronny Skvs & Ilias Mertis

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ