Life in Athens

Τα τζάμπα της εβδομάδας

Φεστιβάλ, συναυλίες, ξεναγήσεις, δραστηριότητες για παιδιά και ενήλικες ελεύθερα και δωρεάν στην πόλη 

62222-137653.jpg
A.V. Team
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
358171-742111.jpg

Performance στη στοά Αρσάκη

Η performance «Stream» της Μαριάννας Καβαλιεράτου

Πώς είναι μια ΠΑΥΣΗ μέσα στην ροή της πόλης; Η performance «Stream» της Μαριάννας Καβαλιεράτου θα διερευνήσει την έννοια της παύσης όχι μόνο αναφορικά με τις παρελθοντικές ένδοξες στιγμές της πολύβουης στοάς αλλά και σε σχέση με την πολυτάραχη πραγματικότητα της Αθήνας. Χορευτές, επισκέπτες και περαστικοί εξερευνούν τις αλλαγές της κίνησης στο πέρασμα από τους κεντρικούς δρόμους στον άνετο κυκλοφοριακό διάδρομο της Στοάς Αρσάκη.

Removement Athens 2017, Παρασκευή 9 Ιουνίου στις 20.00 & Σάββατο 10 Ιουνίου 11.00 & 20.00, Στοά Αρσάκη, Πεζμαζόγλου 5

* Λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων, κρατήσεις εδώ

Θερινός Hitchcock στο ΚΠΙΣΝ

Θερινός Hitchcock στο ΚΠΙΣΝ

Γοητευτική κυρία με… επιθετική διάθεση για φλερτ παρακολουθεί έναν άνδρα μέχρι να φτάσει στην πόλη καταγωγής του, στη Βόρεια Καλιφόρνια. Θα ακολουθήσουν περίεργα φαινόμενα από σμήνη αγριεμένων πουλιών, που ξεσπούν με φονικές διαθέσεις επάνω στους κατοίκους της περιοχής. Το περίφημο σασπένς του Hitchcock σε ένα φιλμ - προάγγελο των ταινιών καταστροφής που μονοπώλησαν το Hollywood των 70’s, με κύριο πρωταγωνιστή την (ανεξήγητη εδώ) εκδίκηση της Φύσης απέναντι στο ανθρώπινο είδος.

Παρασκευή 9 Ιουνίου, 21.00, Πανοραμικά Σκαλιά ΚΠΙΣΝ, Λ. Συγγρού 364, Καλλιθέα, 2168091000

*Προτείνεται οι επισκέπτες να έχουν μαζί τους ψάθα, κουβέρτα ή άλλο ύφασμα για το έδαφος.

Ο Κωνσταντίνος Βήτα τραγουδάει στο ξέφωτο

Ο Κωνσταντίνος Βήτα τραγουδάει στο ξέφωτο

Ο δυναμισμός των ηλεκτρονικών beats και οι ευαίσθητοι στίχοι του Κωνσταντίνου Βήτα, που ακροβατούν μεταξύ της πρόζας και του λυρισμού, στην μόνη καλοκαιρινή του εμφάνιση στην Αθήνα στο ΚΠΙΣΝ. Η συναυλία του Κ.ΒΗΤΑ στο πλαίσιο των Music Escapades, θα συνδυάσει τραγούδια από τον τελευταίο του δίσκο Ομόνοια, με παλαιότερες στιγμές από την προσωπική του πορεία, αλλά και από τις μέρες των Στέρεο Νόβα.

Σάββατο 10 Ιουνίου, 21.00, Ξέφωτο ΚΠΙΣΝ, Λ. Συγγρού 364, Καλλιθέα, 2168091000

Αθηναϊκή Μαντολινάτα στο ΚΠΙΣΝ

Αθηναϊκή Μαντολινάτα στο ΚΠΙΣΝ

Η Αθηναϊκή Μαντολινάτα «Νικόλαος Λάβδας» θα παρουσιάσει στο ΚΠΙΣΝ κομμάτια από το τελευταίο της CD με τίτλο Ελληνική Ραψωδία, το οποίο ηχογραφήθηκε σε συνεργασία με την ιταλική Orchestra di mandolini e chitarre «Citta di Brescia», υπό τη διεύθυνση του Ιταλού συνθέτη και μαέστρου Claudio Mandonico. Πρόκειται για ένα αφιέρωμα - φόρο τιμής στην ιστορική «Αθηναϊκή Μανδολινάτα» και τον μαέστρο της Νικόλαο Λάβδα, το οποίο παρουσιάζει μια σφαιρική εικόνα πρωτότυπης γραφής μέσα από διάφορα σχήματα μουσικής δωματίου, αλλά και ορχήστρας νυκτών εγχόρδων.

Πέμπτη 8 Ιουνίου, 20.30, Κέντρο Επισκεπτών ΚΠΙΣΝ, Λ. Συγγρού 364, Καλλιθέα, 2168091000

Στα βόρεια για Deree Open Fest

Στα βόρεια για Deree Open Fest

Ελεύθερη είσοδος στο campus με Meet Market, Tech Fair με ό,τι τελευταίο υπάρχει στην τεχνολογία, παρουσιάσεις μαγειρικής, street food, μαθήματα wellness, τουρνουά τένις, escape room, πάρκο Virtual Reality, pool party και πολλά ακόμα!

10-11 Ιουνίου, Deree, Γραβιάς 6, Αγία Παρασκευή, 2106009800

Mexican Fiesta στην Αιόλου

Mexican Fiesta στην Αιόλου από το Mama Roux

Street Food Party & Live Μουσικές στο λατρεμένο Mama Roux τη 2η εβδομάδα του Ιουνίου, που έχει ταυτιστεί με τις μεξικάνικες φιέστες του. Φέτος, οι ξέφρενες γιορτές της παράδοσης του Μεξικού μας βγάζουν πάλι στου δρόμο και τα «τσουκάλια» μετακομίζουν στον πεζόδρομο της Αιόλου με  πειραγμένες μεξικάνικες συνταγές  και cocktails. Η αγαπημένη, διεθνούς φήμης μεξικανή τραγουδίστρια Martha Moreleón, θα τραγουδήσει live σε salsa, cumbia και latin ρυθμούςστο πιο multi-culti street food event του καλοκαιριού.

Σάββατο 10 Ιουνίου, 21.00, Mama Roux, Αιόλου 48-50, 2130048382

Βραζιλιάνικα παιχνίδια για παιδιά στον Φλοίσβο

Βραζιλιάνικα παιχνίδια για παιδιά στον Φλοίσβο

Το διάσημου φεστιβάλ του Ιουνίου της Βραζιλίας έρχεται στην Αθήνα και μπορεί να μιλάει πορτογαλικά, αλλά η γλώσσα των παιδιών είναι παγκόσμια και θα ξεπεράσει τα εμπόδια. Πολλά  juninas, δηλαδή παιχνίδια από διάφορες περιοχές της Βραζιλίας με χορό στο ανοιχτό πάρκο της Μαρίνας Φλοίσβου. Κάθε οικογένεια μπορεί να φέρει ένα πιάτο (γλυκό ή αλμυρό) και ένα ποτό (νερό ή χυμό) για το κοινό τραπέζι!

 

*Η εγγραφή είναι δωρεάν με δήλωση του ονόματος, της ηλικίας των παιδιών, καθώς και του ονόματος και του αριθμού τηλεφώνου του ενήλικα που θα τα συνοδεύει μέσω e-mail στο conselhogrecia@gmail.com, sms στο 6980713202 ή μηνύματος στην εκδήλωση στο Facebook «Festa Junina e Encontro de Brasileiros».

Σάββατο 10 Ιουνίου, 11.00-14.00, Πάρκο Φλοίσβου, Παλαιό Φάληρο

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.