Life in Athens

Pop up

Αυτοί που θα βγουν νικητές από την κρίση που μας μαστίζει είναι οι άνθρωποι  που κάνουν τη διαφορά.

1238923_217290008467464_250417658_n.jpg
Billy Gee
ΤΕΥΧΟΣ 383
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
20769-46120.jpg

Το έχω ξαναπεί. Αυτοί που θα βγουν νικητές από την κρίση που μας μαστίζει είναι οι άνθρωποι  που κάνουν τη διαφορά. Που έχουν ταλέντο, όραμα, δουλεύουν και συνεργάζονται για να κάνουν πράγματα μαζί και να ξεπεράσουν τους εαυτούς τους.

Έτσι, μια παρέα από την όμορφη Ρόδο αποφάσισε να δημιουργήσει μια νέα ελληνική skateboard εταιρεία με το όνομα «Pop Up». Γνωρίζονται από το 1997, τους ένωσε το skate και σήμερα, ώριμοι πια, αποφάσισαν να δημιουργήσουν αυτό που επιθυμούσαν πάντα. Η Ρόδος είναι ένα νησί που χρόνια τώρα έχει τοποθετήσει το δικό της λιθαράκι σε ό,τι έχει σχέση με την ελληνική skateboarding σκηνή. Έχει βγάλει κατά καιρούς ταλέντα που έχουν ξεπεράσει τη φήμη των ντόπιων ηρώων.

Τα σανίδια που δημιούργησε η Pop Up κατασκευάζονται στην Ευρώπη και σύντομα ετοιμάζει μια νέα σειρά με φρέσκα γραφικά που επιμελείται ο γραφίστας της ομάδας Αλέξανδρος Μπαφιάδης. Την ομάδα που τσουλάει στους δρόμους αποτελούν οι Μεμέτ Ντεμίρ, Τόμυ Χύτος, Βασίλης Καλαμαρίδης, Γιώργος Πλατής και Νίκος Νικολίκος.

Τeam manager είναι ο Νικήτας Σαής, φωτογράφος ο Στέλιος Καλησπέρης, video ο Τάσος Κουνάκης. Στη σελίδα popupsk8.gr/facebook.com/popupsk8 μπορείς να μάθεις περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την εταιρεία, να δεις όλη την γκάμα των σανιδιών, μικρά βίντεο από τα action της ομάδας, ένα ενδιαφέρον φωτογραφικό υλικό και τέλος όποιος επιθυμεί μπορεί μέσα από αυτή τη σελίδα να κάνει τις παραγγελίες του σε αρκετά προσιτές τιμές. Ένα μεγάλο μπράβο στα παιδιά της Pop Up για την πρωτοβουλία τους, τέτοιες κινήσεις νομίζω χρειάζεται η σκηνή μας για να κρατηθεί στον αφρό. Big up bros. 


n  n

NEW SHOP

Ministry of Concrete

Ένα ιδιαίτερο μαγαζί με χαρακτήρα έχει κάνει την εμφάνισή του στην ελληνική αγορά. Κάποιοι το γνωρίζουν ήδη, αλλά η πλειοψηφία σίγουρα όχι. Το στήσιμό του θυμίζει παρόμοια καταστήματα του εξωτερικού που τα βλέπαμε και λέγαμε ότι δεν θα υπάρξουν ποτέ στη χώρα μας. Ο Alex είναι η καρδιά της υπόθεσης, ένας skater που κοιτάζει με διαφορετικό τρόπο τα πράγματα που έχουν σχέση με lifestyle και skateboarding. Δεν πρόκειται για ακόμα ένα skate shop που έκανε την εμφάνισή του στην πόλη μας αλλά για μια κατάσταση που υποστηρίζει την ενδυματολογική κουλτούρα του δρόμου καλύπτοντας τις ανάγκες και το γούστο κάθε ανθρώπου.

Ρούχα και παπούτσια για κάθε περίσταση, φίρμες που ανιχνεύουν οι γνώστες και θα μάθουν οι υπόλοιποι άντρες ή γυναίκες. Το skateboarding υπάρχει μέσα στο χώρο σε επιλεγμένες ποσότητες, αφού η συγκεκριμένη κουλτούρα είναι η αρχή και το τέλος για την ιδεολογία του ιδιοκτήτη. Η διακόσμησή του σε κερδίζει με τα παλιά έπιπλα από σανίδες skate, τις τοιχογραφίες και τα γλυπτά που ενθουσιάζουν τον επισκέπτη, δείχνοντας και την αγάπη του ιδιοκτήτη προς την τέχνη. Το Ministry of Concrete σε ό,τι αφορά το κομμάτι του skate υποστηρίζει ανθρώπους όπως οι: Koger Sarbast, Βασίλης Μάλλιως, Κώστας Τρυμπόνιας και Edrid Duro. Μια καλή επιλογή για να δείτε κάτι νέο πίνοντας έναν καφέ και χαζεύοντας όλες τις νέες αφίξεις της αγοράς (Κωνσταντινουπόλεως 42, Γκάζι).


SKATE & ΤΗΕ CITY

● Πλατεία Ηρώων, Μαρούσι: Με τις σιδερογωνιές που έβαλε το νέο Color VP ζωντάνεψε η πλατεία και βοηθάει μια χαρά όσα από τα παιδιά θέλουν να κάνουν το practice τους.

● Κώστας Μάνδυλας: Παραμένει ο άνθρωπος παντός καιρού πίσω από την κάμερα για να μας γυρνάει τα τέλεια βίντεο.

● «Battle of Color» # 2: Έεεερχεται! Έφτασε ο καιρός για να διοργανωθεί το νο 2. Ο διαγωνισμός με το μεγαλύτερο φαν.

● Κρίση και skate: Η κρίση δεν πιάνει μόνο τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους. Έπιασε κι εμάς. Η ανίχνευση για μεταχειρισμένα σανιδάκια από τους πιτσιρικάδες έχει γίνει το νέο σπορ της πόλης.

billygee23@yahoo.gr

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ