- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Πήρα ταξί και ο ταξιτζής άκουγε Τρίτο Πρόγραμμα. Πρώτη φορά μου έτυχε και τον ρώτησα. «Καταλαβαίνω την έκπληξή σας» μου απάντησε, «την έχω συνηθίσει, κι άλλοι πελάτες εκπλήσσονται. Eδώ στην Ελλάδα η κλασική μουσική ακόμα προσπαθεί να βρει χώρο. Όταν πηγαίνω στο Μέγαρο Μουσικής νιώθω άνθρωπος, κρίμα μόνο που δεν προλαβαίνω να το κάνω συχνά. Αυτό που ξέρω είναι πως ακούγοντας στο ταξί κλασική μουσική –δεν ακούω κάθε κλασικό κομμάτι, για παράδειγμα δεν μου αρέσουν τα συμφωνικά έργα–, έχω γλιτώσει το αυτόφωρο και το ψυχιατρείο. Ακούμε και στο σπίτι –μάλιστα έχω έναν τετράχρονο γιο, που, όταν πριν λίγες μέρες είχε η τηλεόραση τη Μαρία Κάλλας, παρακολούθησε όλο το πρόγραμμα με ορθάνοιχτα μάτια και αφού τελείωσε πήγε και φίλησε την οθόνη της τηλεόρασης – καταλαβαίνετε πώς νιώσαμε».
Φίλοι της κλασικής μουσικής, αν χρειαστείτε ταξί σάς κρατήσαμε όνομα και τηλέφωνο. Δημοσθένης Τσιπλάκογλου, 694 5004480
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μετά από 37 χρόνια αναμονής, ξεκίνησαν οι εργασίες - Ανάπλαση 7,5 στρεμμάτων και σύνδεση με τον ΗΣΑΠ
Τι συμβαίνει σήμερα και τι πρέπει να αλλάξει
«Ανήκω στην έβδομη γενιά της οικογένειάς μου που ασχολείται με τα χαλιά. Σκέψου ότι το πατρικό όνομα της μητέρας μου σημαίνει «χαλιτζής».
Στο ύψος της Βασιλίσσης Όλγας
Στο ύψος της Βασιλίσσης Όλγας
Χαρταετοί, μουσική και πλήθος κόσμου στα Κούλουμα του Δήμου Αθηναίων
Από τον Φιλοπάππου μέχρι το Περιστέρι, η Αθήνα γιορτάζει τα Κούλουμα
Ραντεβού στο Σύνταγμα για το μεγάλο καρναβάλι και παραδοσιακά Κούλουμα στου Φιλοπάππου - Όλο το πρόγραμμα
Χάρης Δούκας: «Συνεχίζουμε με εντατικούς ρυθμούς το πρόγραμμα φυτεύσεων για τη νέα χρονιά»
Το τελευταίο πάρτι της σεζόν θα γραφτεί με techno και breakbeats, ιδρώτα κι αγάπη
Κέρδισε διπλές προσκλήσεις για εσένα και το plus one σου
Ένα διήμερο γεμάτο χρώμα, μουσική και εορταστική διάθεση από τον Δήμο Αθηναίων
Είναι μόδα ή η ανάγκη των ανθρώπων να βρουν τις ισορροπίες τους ανάμεσα στην τεχνολογία και τη φύση;
Valentine's kisses, μουσική και δώρα από τη Maybelline New York
Τι ισχύει για τις κοπές δέντρων, τα επιστημονικά κριτήρια, τη διαδικασία έγκρισης και την υποχρεωτική αντικατάσταση πρασίνου.
Ready > Steady > Κυψέλη: Μια ομάδα φοιτητών αρχιτεκτονικής του Πανεπιστημίου Πατρών θέλει να μεταμορφώσει τη γειτονιά. Μάθαμε πώς.
Μια πρωτοβουλία για τα αδέσποτα που λαχταρούν μια ζεστή αγκαλιά
Γιορτάζουμε την αγάπη με μουσική και εκπλήξεις
Ο Χάρης Δούκας, ο Θάνος Παγώνης και η Μυρτώ Κιούρτη μιλούν για τη δυνατότητα της πρωτεύουσας να φέρει τη ζωή πιο κοντά στη γειτονιά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.