- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ήρθαν τα παγκάκια
Η αρχή έγινε. Στο Γκάζι θα βρεις και θα κάτσεις στα πιο καινούργια και καθαρά παγκάκια της πόλης. Προς το παρόν!
Εγκαινιάστηκαν στην πλατεία Γκάζι τα πρώτα πέντε παγκάκια που προέκυψαν από τον ιντερνετικό διαγωνισμό Athens Bench Mark. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που επιμελήθηκαν ο διεθνής μη κυβερνητικός οργανισμός «Κόσμος της Αθήνας» και ο Δήμος Αθηναίων. Πριν από ενάμιση χρόνο κλήθηκαν εκατοντάδες σχεδιαστές να φανταστούν και να σχεδιάσουν το καινούργιο παγκάκι της Αθήνας. Το παγκάκι που τοποθετήθηκε στο Γκάζι έχει σχεδιαστεί από το νικητή του διαγωνισμού «mybench.gr» Άρη Στάθη. «Κάλλιο αργά παρά ποτέ», όπως δήλωσε στην A.V. η πρόεδρος του «Κόσμου της Αθήνας» Τατιάνα Καραπαναγιώτη. Και συμπλήρωσε: «Κάποιοι δεν αποκλείεται να πουν “με τα παγκάκια θα ασχολούμαστε τώρα;”. Λοιπόν, ο καθένας κάνει ό,τι μπορεί. Έχει, όμως, ιδιαίτερη σημασία να τονίσουμε ότι ήταν μια πρωτοβουλία που ξεκίνησε επί δημαρχίας Κακλαμάνη και δεν χάθηκε με την αλλαγή της ηγεσίας στην τοπική αυτοδιοίκηση. Αυτό δείχνει πολιτική ωριμότητα. Η καθυστέρηση οφείλεται στις δυσκολίες που υπάρχουν στις διαδικασίες δωρεάς ενός μη κυβερνητικού οργανισμού στο δημόσιο. Αυτό πρέπει να απλουστευθεί». Τα παγκάκια κατασκευάστηκαν με τη στήριξη του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και της Citi και με την επικοινωνιακή χορηγία της ATHENS VOICE.
Τις επόμενες ημέρες θα τοποθετηθούν άλλα 40 παγκάκια σε συγκεκριμένες θέσεις που έχουν οριστεί από τον Δήμο. Συνολικά έχουν κατασκευαστεί 400 και απώτερος στόχος είναι να τοποθετηθούν 1.000 παγκάκια μέσα από χορηγίες.
Το ρεύμα εξαπλώνεται στη Θεσσαλονίκη. Όποιος κάτοικος της πόλης θέλει, μπορεί να υιοθετήσει ένα παγκάκι από αυτά που προστέθηκαν πρόσφατα στην Τσιμισκή και να του δώσει το όνομά του. Για περισσότερες πληροφορίες: Αντιδημαρχία Αστικού Σχεδιασμού, Πολεοδομίας & Δικτύων, στην οδό Αγγελάκη 13, 2310 276.329 και 2310 296.808.
ATHENS BENCH MARK ΣΕ ΑΡΙΘΜΟΥΣ
585 συμμετοχές
14 χώρες από Κίνα μέχρι Γερμανία και Ισραήλ. Και φυσικά, Ελλάδα.
28.000 εγγεγραμμένοι χρήστες με δικαίωμα ψήφου
274.702 επισκέψεις στην ιστοσελίδα του διαγωνισμού
132.741 μοναδικοί επισκέπτες
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τι αναφέρει ο πρώην δήμαρχος αναφορικά με τα συμπληρωματικά έργα
Ένας street-οδηγός για να βρεις καλό καφέ, ενδφιαφέρουσες γκαλερί, νόστιμο φαγητό και μικρά μπαρ ανοιχτά μέχρι το πρωί. Τι μας είπε η Νεφέλη Γεωργιάδου – DJ στη Στέπα
Στην Πλατεία Βικτωρίας, είναι από μόνο του μια μικρή επανάσταση
Διαγωνισμοί cosplay, manga, 65 workshops και 150+ δημιουργοί σε ένα διήμερο αφιερωμένο στην Ιαπωνία
Μετά από 37 χρόνια αναμονής, ξεκίνησαν οι εργασίες - Ανάπλαση 7,5 στρεμμάτων και σύνδεση με τον ΗΣΑΠ
Τι συμβαίνει σήμερα και τι πρέπει να αλλάξει
«Ανήκω στην έβδομη γενιά της οικογένειάς μου που ασχολείται με τα χαλιά. Σκέψου ότι το πατρικό όνομα της μητέρας μου σημαίνει «χαλιτζής».
Στο ύψος της Βασιλίσσης Όλγας
Στο ύψος της Βασιλίσσης Όλγας
Χαρταετοί, μουσική και πλήθος κόσμου στα Κούλουμα του Δήμου Αθηναίων
Από τον Φιλοπάππου μέχρι το Περιστέρι, η Αθήνα γιορτάζει τα Κούλουμα
Ραντεβού στο Σύνταγμα για το μεγάλο καρναβάλι και παραδοσιακά Κούλουμα στου Φιλοπάππου - Όλο το πρόγραμμα
Χάρης Δούκας: «Συνεχίζουμε με εντατικούς ρυθμούς το πρόγραμμα φυτεύσεων για τη νέα χρονιά»
Το τελευταίο πάρτι της σεζόν θα γραφτεί με techno και breakbeats, ιδρώτα κι αγάπη
Ραντεβού στο Rock n Roll Athens
Ένα διήμερο γεμάτο χρώμα, μουσική και εορταστική διάθεση από τον Δήμο Αθηναίων
Είναι μόδα ή η ανάγκη των ανθρώπων να βρουν τις ισορροπίες τους ανάμεσα στην τεχνολογία και τη φύση;
Valentine's kisses, μουσική και δώρα από τη Maybelline New York
Τι ισχύει για τις κοπές δέντρων, τα επιστημονικά κριτήρια, τη διαδικασία έγκρισης και την υποχρεωτική αντικατάσταση πρασίνου.
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.