Διαλύοντας παιδιά
Ο Ομπάμα και η σύζυγός του οργάνωσαν συνάντηση κορυφής για την καταπολέμηση του εκφοβισμού στα σχολεία
Ο Ομπάμα και η σύζυγός του οργάνωσαν συνάντηση κορυφής για την καταπολέμηση του εκφοβισμού στα σχολεία, με ειδική μνεία στον εκφοβισμό λόγω ομοφυλοφιλίας.
Εκφοβισμός υπάρχει και στην Ελλάδα. Σύμφωνα με έρευνες, το 68,5% των παιδιών στο δημοτικό δέχονται λεκτικό εκφοβισμό με τη μορφή κοροϊδίας (38,4% στη δευτεροβάθμια), 45,1% είναι θύματα κοινωνικού αποκλεισμού (16% στη δευτεροβάθμια), 0% είναι δέκτες σεξουαλικών σχολίων (11,4% στη δευτεροβάθμια), 14% έχουν δεχτεί λεκτικό εκφοβισμό με τη μορφή διακρίσεων (10,9% στη δευτεροβάθμια) και 29,7% των μαθητών είναι αποδέκτες σωματικής βίας (8% στη δευτεροβάθμια). Σύμφωνα με άλλη ελληνική έρευνα, λιγότερο από το 10% των εκπαιδευτικών αντιλαμβάνεται τον κοινωνικό αποκλεισμό που υφίστανται οι μαθητές τους, ενώ μόλις τρεις γονείς στους δέκα αντιλαμβάνονται ότι το παιδί τους βιώνει διακρίσεις στο σχολείο.
Το να πούμε ότι η εφηβεία είναι δύσκολη ηλικία περιττεύει. Για κάποιους εφήβους, ωστόσο, είναι ακόμη δυσκολότερη. Οι γκέι έφηβοι εμφανίζουν υψηλότερα ποσοστά αυτοκτονιών, όπως αποδεικνύουν επιστημονικές έρευνες. Τα παιδιά που είναι λεσβίες, γκέι ή τρανσέξουαλ έχουν πέντε φορές περισσότερες πιθανότητες να χρειαστούν φάρμακα για κατάθλιψη, δυόμισι φορές περισσότερες πιθανότητες να προκαλούν αυτοτραυματισμούς και τουλάχιστον τρεις φορές περισσότερες πιθανότητες να κάνουν απόπειρα αυτοκτονίας.
Στις 6 Ιανουαρίου λάβαμε το ακόλουθο μέιλ στο www.10percent.gr, από ένα 14χρονο γκέι αγόρι: «Μόλις πριν λίγους μήνες έκλεισα τα 14 μου. Ξέρω εδώ και καιρό για την ομοφυλοφιλία μου, αλλά δεν έχω μιλήσει σε κανέναν ποτέ ως τώρα. Ειδικότερα τον τελευταίο καιρό έχω πέσει σε βαθιά κατάθλιψη. Όλοι με ενοχλούν και με κοροϊδεύουν στο σχολείο. Δεν κρύβω πως πολλές φορές μου έχει έρθει η τάση της αυτοκτονίας, αλλά δεν ξέρω τι να κάνω. Από την άλλη όμως σκέφτομαι και τους δικούς μου. Αισθάνομαι πως είμαι ένα τίποτα και πως έχω αποτύχει σε αυτή τη ζωή».
Τα πράγματα καλυτερεύουν όταν μεγαλώσουμε, όπως δείχνει και το βίντεο που έφτιαξαν οι γκέι υπάλληλοι της Pixar (υποτιτλισμένο στο www.10percent.gr/stiles/h-gnwmh-tou-10/2183-2011-02-21-15-50-24.html). Με τα παιδιά, όμως, τι γίνεται; Θα μου πείτε, όταν η κυβέρνηση ακόμα κάνει την πάπια για κάτι τόσο απλό όσο είναι το σύμφωνο συμβίωσης, θ’ ασχοληθεί με τον εκφοβισμό στα σχολεία;
ΒΓΕΣ ΕΞΩ
Η σάουνα Alexander δεν χρειάζεται συστάσεις. Την Πέμπτη 24 Μαρτίου συμμετέχει στα πανευρωπαϊκά γκέι πάρτι One Χ Global Tour 2011, φέρνοντας στην Αθήνα τον Βενεζουελανό πορνοστάρ Jean Franko, με το σόου “The Policeman”. Στα ντεκ ο One X dj Kareem Junior.
Πριν από οχτώ χρόνια άνοιξε το Καζάρμα club πάνω από το Blue Train – το πρώτο γκέι καφέ-μπαρ που άνοιξε πορτοπαράθυρα στο δρόμο και έβγαλε τραπεζάκια δίπλα στις γραμμές. Για να το γιορτάσει, κάνει πάρτι την Παρασκευή 18 Μαρτίου. Με ένα εισιτήριο όλα τα ποτά δωρεάν! Ένας τυχερός θα κερδίσει κι ένα ρολόι χειρός.
Κάθε Δευτέρα το mybar παρουσιάζει τη νύχτα κρασιού: όλα τα κρασιά, η μπίρα και τα απλά ποτά μόνο 5 ευρώ. Ο DJ Aries παίζει μουσική από τα 40s, 50s και 60s: romance, swing and all that jazz. Μια τεράστια ποικιλία από λευκά και κόκκινα κρασιά, συν διάφορα τυράκια – δωρεάν.
Το gay-friendly κουτουκάκι Πέταλο συνεχίζει το μεγάλο μπουφέ που κάνει κάθε Κυριακή μεσημέρι, με διάφορες λιχουδιές και τιμή έκπληξη: στοιχίζει μόλις 12,5 ευρώ με ελεύθερη ποσότητα φαγητού, τα ποτά είναι ξεχωριστά. Ξάνθης 10 & Λέλας Καραγιάννη, Κυψέλη
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μετά από 37 χρόνια αναμονής, ξεκίνησαν οι εργασίες - Ανάπλαση 7,5 στρεμμάτων και σύνδεση με τον ΗΣΑΠ
Τι συμβαίνει σήμερα και τι πρέπει να αλλάξει
«Ανήκω στην έβδομη γενιά της οικογένειάς μου που ασχολείται με τα χαλιά. Σκέψου ότι το πατρικό όνομα της μητέρας μου σημαίνει «χαλιτζής».
Στο ύψος της Βασιλίσσης Όλγας
Στο ύψος της Βασιλίσσης Όλγας
Χαρταετοί, μουσική και πλήθος κόσμου στα Κούλουμα του Δήμου Αθηναίων
Από τον Φιλοπάππου μέχρι το Περιστέρι, η Αθήνα γιορτάζει τα Κούλουμα
Ραντεβού στο Σύνταγμα για το μεγάλο καρναβάλι και παραδοσιακά Κούλουμα στου Φιλοπάππου - Όλο το πρόγραμμα
Χάρης Δούκας: «Συνεχίζουμε με εντατικούς ρυθμούς το πρόγραμμα φυτεύσεων για τη νέα χρονιά»
Το τελευταίο πάρτι της σεζόν θα γραφτεί με techno και breakbeats, ιδρώτα κι αγάπη
Κέρδισε διπλές προσκλήσεις για εσένα και το plus one σου
Ένα διήμερο γεμάτο χρώμα, μουσική και εορταστική διάθεση από τον Δήμο Αθηναίων
Είναι μόδα ή η ανάγκη των ανθρώπων να βρουν τις ισορροπίες τους ανάμεσα στην τεχνολογία και τη φύση;
Valentine's kisses, μουσική και δώρα από τη Maybelline New York
Τι ισχύει για τις κοπές δέντρων, τα επιστημονικά κριτήρια, τη διαδικασία έγκρισης και την υποχρεωτική αντικατάσταση πρασίνου.
Ready > Steady > Κυψέλη: Μια ομάδα φοιτητών αρχιτεκτονικής του Πανεπιστημίου Πατρών θέλει να μεταμορφώσει τη γειτονιά. Μάθαμε πώς.
Μια πρωτοβουλία για τα αδέσποτα που λαχταρούν μια ζεστή αγκαλιά
Γιορτάζουμε την αγάπη με μουσική και εκπλήξεις
Ο Χάρης Δούκας, ο Θάνος Παγώνης και η Μυρτώ Κιούρτη μιλούν για τη δυνατότητα της πρωτεύουσας να φέρει τη ζωή πιο κοντά στη γειτονιά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.