Κατοικιδια

Απίστευτη ιστορία επιβίωσης: Γάτα ταξίδεψε από τη Γιούτα στην Καλιφόρνια σε κουτί της Amazon

Παγιδεύτηκε για έξι μέρες χωρίς φαγητό ή νερό σε δέμα επιστροφής

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Γάτα από τη Γιούτα βρέθηκε στην Καλιφόρνια μετά από κατά λάθος αποστολή σε κουτί της Amazon - Η Γκαλένα επέζησε 6 ημέρες χωρίς φαγητό ή νερό.
Ζευγάρι από τις ΗΠΑ ξαναβρέθηκε με την αγαπημένη του γάτα έπειτα από απίστευτο ταξίδι του ζώου σε πακέτο της Amazon © Unsplash/Nathana Reboucas

Γάτα από τη Γιούτα βρέθηκε στην Καλιφόρνια μετά από ταξίδι σε κουτί της Amazon - Επέζησε 6 ημέρες χωρίς φαγητό ή νερό – Πώς επανενώθηκε με τους κηδεμόνες της

Μια γάτα από τη Γιούτα βρέθηκε σε αποθήκη της Amazon στην Καλιφόρνια, 1.046 χιλιόμετρα μακριά από το σπίτι της, έπειτα από λαθεμένη αποστολή δέματος επιστροφής των ιδιοκτητών της.

Γάτα από τη Γιούτα βρέθηκε στην Καλιφόρνια μετά από ταξίδι σε κουτί της Amazon - Επέζησε 6 ημέρες χωρίς φαγητό ή νερό – Πώς επανενώθηκε με τους κηδεμόνες της
Η Γκαλένα εξαφανίστηκε από το σπίτι της στη Γιούτα στις 10 Απριλίου προτού ανακαλυφθεί στην Καλιφόρνια © Carrie Clark/Sky News

Γάτα από τη Γιούτα βρέθηκε στην Καλιφόρνια

Η Γκαλένα, όπως είναι το όνομα του περιπλανώμενου αιλουροειδούς, εξαφανίστηκε στις 10 Απριλίου αφήνοντας τους ιδιοκτήτες της μπερδεμένους ως προς το πού βρίσκεται, καθώς οι κηδεμόνες και οι φίλοι τους έψαξαν ενδελεχώς το σπίτι και τη γειτονιά τους χωρίς επιτυχία.

Η ιδιοκτήτρια Κάρι Κλαρκ είπε στο δίκτυο KSL TV ότι έλαβε ένα μήνυμα στο κινητό της στις 17 Απριλίου, που ενημέρωνε ότι το μικροτσίπ της Γκαλένα είχε σαρωθεί.

Couple accidentally ships cat from Utah to Southern California in Amazon return package

Αμέσως μετά της τηλεφώνησε μια κτηνίατρος από την Καλιφόρνια.

«Δεν την πίστεψα στην αρχή και νόμιζα ότι ήταν φάρσα», είπε στο KSL.

«Έτρεξα να πω στον σύζυγό μου ότι η Γκαλένα βρέθηκε και καταρρακωθήκαμε όταν καταλάβαμε ότι πρέπει να πήδηξε σε ένα μεγάλο κουτί που στείλαμε την προηγούμενη Τετάρτη».

Έξι ημέρες ταξιδιού χωρίς τροφή ή νερό

Η Γκαλένα είχε παγιδευτεί μέσα στο κουτί για έξι ημέρες, χωρίς φαγητό ή νερό.

Η κυρία Κλαρκ είπε στο KSL ότι μπόρεσε να μιλήσει με την εργάτρια της αποθήκης της Amazon, ο οποίος βρήκε τη Γκαλένα. Η υπάλληλος της Amazon είπε στην Κλαρκ τηλεφωνικά ότι φρόντισε τη γάτα πριν την πάει στον κτηνίατρο την επόμενη μέρα.

Μόλις έλαβε την κλήση, το ζευγάρι έκλεισε μια πτήση για την επόμενη μέρα και επανενώθηκε με το κατοικίδιο της οικογένειας.

«Παρόλο που ήταν πιο αδυνατισμένη και εμφάνιζε μια ήπια αφυδάτωση, το κυκλοφοριακό της ήταν απολύτως φυσιολογικό και ήταν απόλυτα υγιής», είπε η κυρία Κλαρκ.

Curious cat travels over 600 miles in an Amazon box | USA TODAY

Σωτήρια τα μικροτσίπ στα κατοικίδια

Το ζευγάρι δημοσιοποίησε τις εξελίξεις με ανάρτηση στο Facebook μιας ομάδας χαμένων κατοικίδιων στην κομητεία της Γιούτα και αφηγήθηκε την «ιστορία επιβίωσης» της Γκαλένα.

«Είναι το απόλυτο θαύμα!», έγραψαν χαρακτηριστικά.

Η κυρία Κλαρκ είπε στο KSL ότι θέλει να ενθαρρύνει όλους τους ιδιοκτήτες κατοικίδιων ζώων να βάζουν μικροτσίπ στα ζώα τους και πρόσθεσε: «Ελέγξτε τριπλά τα κουτιά της Amazon».

(Με πληροφορίες του Sky News)

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.