Κατοικιδια

Αλυσίδα φροντίδας για τις αδέσποτες γατούλες της Ηλιούπολης

Οι δράσεις με στόχο ένα αξιοπρεπές περιβάλλον για να ζουν τα αδέσποτα κάνουν τις πόλεις πιο ανθρώπινες

62222-137653.jpg
A.V. Team
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Αλυσίδα φροντίδας για τις αδέσποτες γατούλες της Ηλιούπολης

Ο Αντιδήμαρχος Ανακύκλωσης, Κυκλικής Οικονομίας και Αδέσποτων Ζώων κ. Αποστόλης Στασινόπουλος μιλά στην ATHENS VOICE για την φιλοζωική κουλτούρα της πόλης

Αλυσίδα φροντίδας για τις αδέσποτες γατούλες της Ηλιούπολης προωθείται εδώ και καιρό μέσα από στοχευμένους βηματισμούς από τον Δήμο με στόχο την βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης τους. Με γνώμονα τον περιορισμό της ανάγκης τους για αναζήτηση τροφής από άλλες πηγές ο Δήμος Ηλιούπολης έχει τοποθετήσει σε διάφορα σημεία ταΐστρες και ποτίστρες που διαθέτουν αυτόματη παροχή φαγητού – νερού, ώστε να διευκολύνονται ακόμα περισσότερο τα αδέσποτα της πόλης. Παράλληλα στην Ηλιούπολη έχουν τοποθετηθεί και πανέμορφα σπιτάκια σε κατάλληλα σημεία. Η φροντίδα για τα αδέσποτα ζώα αποτελεί δείγμα πολιτισμού και κάθε βήμα που γίνεται προς την βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης τους κάνει τις πόλεις μας καλύτερες. Ιδίως τώρα που σιγά σιγά χειμωνιάζει και οι καιρικές συνθήκες δεν είναι ευνοϊκές αυτά τα μικρά πλάσματα έχουν ακόμα περισσότερο ανάγκη την μέριμνα και την αγάπη.

Οι ταΐστρες, οι ποτίστρες και τα σπιτάκια αφορούν σημεία που υπάρχουν ενεργές αποικίες γατιών και θα επιβλέπονται από τον Δήμο σε συνεργασία με τη Ζωοφιλική Ένωση Ηλιούπολης και φυσικά τους εθελοντές φροντιστές αδέσποτων ζώων, που εδώ και χρόνια βάζουν το δικό τους λιθαράκι στην δημιουργία πιο φιλόξενων πόλεων, με στόχο την βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των αδέσποτων.

Αλυσίδα φροντίδας για τις αδέσποτες γατούλες της Ηλιούπολης

Μιλώντας στην ATHENS VOICE για το θέμα ο Αντιδήμαρχος Διαχείρισης απορριμμάτων, Ανακύκλωσης, Κυκλικής Οικονομίας και Αδέσποτων Ζώων Δήμου Ηλιούπολης κ. Αποστόλης Στασινόπουλος σημείωσε: «Ξεκινήσαμε από τον Σεπτέμβρη να υλοποιούμε ένα χρόνιο αίτημα της φιλοζωϊκής κοινότητας της Ηλιούπολης και δέσμευση δική μας, τοποθετήσαμε τις πρώτες από τις 60 ταϊστρες- ποτίστρες και τα πρώτα από τα 33 σπιτάκια για αδέσποτες γάτες που προμηθεύτηκε πρόσφατα ο Δήμος μας με το πρόγραμμα Φιλόδημος ΙΙ. Τα σημεία σίτισης που επιλέγουμε για την εγκατάσταση του εξοπλισμού είναι ενεργές αποικίες αδέσποτων γατιών που φροντίζονται καθημερινά από εθελοντές- φροντιστές φιλόζωους σε συνεργασία με τον Δήμο Ηλιούπολης.

Η παρέμβαση αυτή αποτελεί συνέχεια της συστηματικής μας υποστήριξης των τετράποδων συμπολιτών μας. Από το 2020 μαζί με την Ζωοφιλική Ένωση Ηλιούπολης αρχίσαμε να καταγράφουμε τις αποικίες αδέσποτων γατιών και τους φροντιστές τους, δημιουργώντας το πρώτο δημοτικό μητρώο εθελοντών αδέσποτων ζώων πανελλαδικά. Οι νέες ταϊστρες έρχονται να προσθέσουν καθοριστικά σε όλες τις δράσεις που έχουμε αναπτύξει ως σήμερα. Ο Δήμος Ηλιούπολης αποτελεί πρότυπο φιλοζωϊκής κουλτούρας δίνοντας φωνή και ορατότητα στα αδέσποτα της πόλης και στην ανιδιοτελή προσφορά των εθελοντών φιλόζωων και έτσι ελπίζουμε να συνεχίσει».

Άλλωστε βασικός πυλώνας στο κομμάτι των δράσεων για τα αδέσποτα κάθε πόλης αποτελούν οι εθελοντές που ανοίγουν την αγκαλιά τους σε αυτές τις αθώες ψυχές. Και σίγουρα οι δράσεις με στόχο ένα αξιοπρεπές περιβάλλον για να ζουν τα αδέσποτα και η ανάπτυξη της φιλοζωικής κουλτούρας κάνουν τις πόλεις μας πιο ανθρώπινες και πιο ουσιαστικές.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ